Автор Тема: Lin, Win, кирилица и ИнжИнера  (Прочетена 9705 пъти)

vladimirg

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
Lin, Win, кирилица и ИнжИнера
« -: Nov 07, 2002, 13:19 »
Здравейте.
Може би сте чували за кирилизацията на ИнжИнера за Windows 9x, Me, 2000, NT, .NET. Ето ви адрес:
http://free.hit.bg/injinera/
Накратко, ИнжИнера (инж. Генади Атанасов) просто описва как Windows система се кирилизира с естествените средства на самия Windows, без да се въвлича софтуер на трети страни в процедурата от рода на FlexType или Bullet, които изглежда доста често създавт повече проблеми, отколкото решават. Предлага също някои средства за поправка на поражения, причинени от злощастна кирилица.

Получих от него писмо, което решихме да предложим на вниманието ви, ако някой се заинтересува и иска да направи нещо по въпроса, нека да пише на на адреса на ИнжИнера. Ето и самото писмо:

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Нуждая се от помощ,
ако можеш, пусни молбата на точно място. Не аз лично, а WIN9x
потребителите. Проблема с неизтриваемите файлове след деинсталация на кирилизатор бил могъл лесно да се реши под Линукс ми казаха. Но трябва решение като за по-тъпи хора, Уиндосаджии. Дискетка с Линукс, резнат от мрежови способности, но сам да маунтва FAT** дялове. Съкратен вариант на mc е силно желателен. И скрипт, преместващ знаците на файловото име надолу под 128, да работи с параметър път и да действа рекурсивно. Текущата директория да е добавена в пътищата, ние така сме свикнали. Кeф ти скрипт, кеф ти през mc.Ако някой го направи, да го публикува, аз ще го линквам веднага. И без да
го линквам, популярността му е гарантирана.
С поздрави:
Генади
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Активен