Покажи теми - tolostoi
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3]
31  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Grub -: Nov 29, 2007, 11:18
Здравейте!
Питането е следното: Как и възможно ли на груб да се сложи парола, която да заключва избора на някой от title-ите, или иначе казано когато се старира по подразбиране да не иска парола, за windows и след като му изтече времето да влиза в windows, а при опит за зареждане на някое от ядрата да иска парола, дори е възможно само на еднопотребителският режим да иска. Заниманието е както се досещате да не може да се правят пакости, а при евентуален проблем (спиране на ток и т.н. рестартиране някакво) да се зарежда windows (с идеята админите да могат да си го пипат докато ме няма) За сега ми е като идея да не слагам изобщо парола и да разкарам еднопотребителският режим от менюто на груб, ако някой се сеща за по елегантно решение, моля.
32  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Grub да буутне cdrom -: Jul 14, 2007, 12:29
Имам един проблем, стара машина ibm,133 pentium. Не мога да я накарам да буутне от cdrom, закачил съм хардиск-а от рутера (той си отиде) и ми зарежда груб, като тръгне да зарежда кое да е ядро (2.6.17 и 2.6.18 Debian) стига до някъде и рестартира. Машината е с 32 еду рам, на рутера беше с sdram128(целерон около 400,). Нямам идея дали е възможно да заредя някое от ядрата, с подходящи параметри, за това се чудя дали може груб да зареди цд-рома да инсталирам от него.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Tvout - video player или ... -: Jan 11, 2007, 16:15
Интересувам се от плеър който, може да зоомва (тва го могат повечето де) да мести картината нагоре,надолу,дясно и ляво и съответно да се запази тази конфигурация за следващото стартиране.Или някакъв друг вариант понеже,резолюцията която ползвам на тв-то или не се събира в екрана или е като прозорец в него.Избрал съм Pal 720X576 но не се вижда целият  десктоп, на 800Х600 пък е в прозорец,на NTSC 720X480 e горе долу добре но нещо на NTSC цветовете не съм свикнал и са ми по такива странни.
Debian testing unstable,Xorg,Nvidia GeForce 2 MX400 (64MB)С последният драйвер от сайта на Nvidia съм.
Моля дайте идея как да си реша проблема,идеята с плеъра ми е от Win там така го реших,но при linux знам че могат да се задават стойности хоризонтални и вертикални дали има вариант да си влезе резолюцията точно на екрана (телевизора 21 инча сони нищо специфично плосък)
Благодаря !
Страници: 1 2 [3]