Покажи Публикации - elfenlied
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 15
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Има ли начин да инсталирам Lilo от диск/флаш памет -: Sep 18, 2011, 16:22
@edmon, до сега не съм пробвал с убунту, защото знам ,че са груб ориентирана дистрибуция. Но сега ще дръпна едно убунту, за да пробвам.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Има ли начин да инсталирам Lilo от диск/флаш памет -: Sep 18, 2011, 14:50
Идеята ми е да инсталирам Lilo за главен буут мениджър, без да се налага да вляза в линукса, защото имам проблеми с Grub. Ще бъда безгранично благодарен за всякаква идея. Всичко най-хубаво от мен :)
3  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Не мога да инсталирам Ubuntu 10.04 на лаптоп Turbo X M765SU -: Apr 25, 2011, 21:10
Да си призная в началото и аз бях така, но един велик ден стигнах до Sabayon, стана чудо - подкарах го. При мен проблема беше, че четенето на ядрото стигаше до забиване на лаптопа. Бях с друг модел, но го подкарах, а сега съм пак с техен лаптоп- модел W76TUN и ги подкарва всички дистрибуции, и за "радост" grub се бие с харда, че няма подкарване. За моя радост и там си има разрешение - Lilo. Успехи!
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: HD Филми на Убунту -: Apr 24, 2011, 11:56
Подкрепям с 2 ръце @tolostoi. Аз лично ползвам XBMC от близо 2 години и за нищо не бих го сменил.
.
Офф топик:
Къде е почерпката? :D
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при зареждане на Grub -: Sep 23, 2010, 01:28
Kalinik. благодаря. Сега само да разбера как да стигна до едит ( все пак фреезва в никакъв етап ).
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при зареждане на Grub -: Sep 22, 2010, 20:28
Успях да запазя всичко на друг компщютър, но интересен факт е. че после пробвах с Fedora, Mandriva, и още няколко диструбиции, а ситуацията беше същата. Замених grub с lilo и всичко си боотваше без да забива и да има проблеми :) Проблема с груб нямаше решение, но сега ще слагам лило на негово място. Благодаря на отзовалите се и все още приемам преложения за груб [_]3
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при зареждане на Grub -: Sep 21, 2010, 23:47
"Стария дял с /home го запазих (имам важна информация на него ), а "/" го форматирах" Какви са тези глупости? Ти бъзикаш ли се?
Ами фактически форматирах sda1="/" ( където беше ос-то, безуспешно подкарано), а sda2 го оставих непокътнато и го моутнах на /home, както си беше и преди преинсталацията ( с надежда за груб). За жалост такива неща направих, но кажи къде греша? Правих каквото ми хрумне за бърза оправия.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при зареждане на Grub -: Sep 21, 2010, 23:27
И при Sabyaon я има тази опция, но за жалост нямаше подобрения след реконфигуриране ( автоматично от жиовото ЦД ). Сега направих един хубав сент (разбира се пак от живото ЦД ) през пим на друг компютър. Като се пратят ще се поръчкам без да ме е страх да скапя нещо, но груб си е замръзнал и си бия главата как да го разтопя.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при зареждане на Grub -: Sep 21, 2010, 22:22
Здравейте! Днес заведох лаптопа си на ремонт, но вече нямаха части и ми смениха т.н шеси. Оставиха само харда, рамнта и процесора. Та сложих наново Sabayon 5.3, Цялата инсталация мина идеално, но след рестарта замръзва при зареждане на grub и до там. Стария дял с /home го запазих (имам важна информация на него ), а "/" го форматирах. Идеята ми е да заредя линукса без да загубя информацията или да запазя информацията(като я запиша на дискове), пък после да го форматирам. 
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с 720p видеото под Ubunutu 10.4 -: Sep 10, 2010, 14:10
Имам проблем с VLC други плеъри не съм пробвал но ми накъсва самото видео и мн дразни под WinBoz това го няма пак със същия плеър, компа не мисля, че е стар или слаб!

AMD 5000+ 2x2.7ghz
2GB RAM
Video NVIDIA 8300

Не съм инсталиравал никакви кодеци или каквото и да било...

Приемам всякакви предложения за отстраняване на проблема...

Благодаря предварително!
Предлагам ти да инсталираш XBMC Media Center и съм почти сигурен ,че няма да имаш проблеми и при 1080p :) В момента ползвам само него и съм много доволен. На моя лаптоп (Intel core 2 duo и Nvidia 9300M) си вървят без проблеми с по 10-15% натоварване на ядрата.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с производителността на графичната карта -: Aug 10, 2010, 17:32
Лично аз няма да ти помогна, но бих ти дал няколко алтернативи. Видях ,че си посочил юзър френдли дистрибуции и реших да препоръчам Sabayon (пак е лесна за инсталация, а и идва с всичко нужно, но е и базирана на gentoo). Аз съм с него и ми е много приятно, бързо и леко с нея, а за под KDE не съм я пробвал. Чувал съм за archlinux s kdemod, че е невиждано бърз, а и няма да загубиш от ефектите, но за жалост archlinux не е толкова лесен за инсталация. Успех
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Олекотяване на КДЕ-то :) -: Jul 29, 2010, 13:03
Щом си свикнал вече с Убунту, можеш да сложиш Xubuntu. То е с по- леката xfce графична среда. Ако искаш да има вид на КДЕ, махаш долният панел, оставяш горният отдолу, махаш менюто "Места", добавяш "Task bar" и "Icon box" и задаваш часовника да е LED. Резултатът е едно доста приятно и удобно за работа подобие на win или kde3.
По принцип съм навит, но вече съм си натъкмил машината и ако може да стане без да бутам абсолютно нищо - тогава ОК :)

А то реално колко по-леко ще стане? ... гледам че кубунту.то заема 200-300МВ рам, но не знам колко са за самото КДЕ ... и ако са половината - и ще ги смъкна наполовина - тогава си струва и ще го направя ;)

ПП: а мога ли да видя точно това - колко РАМ заема само видеото? ... или КДЕ-то ...
Каквото и да си говорим KDE-то е в пъти по-тежко от XFCE/Gnome, а и Кубунту идва с много излишни бонус процеси по подразбиране. Всичко зависи какво ползваш и какво не. На мен gnome ми е по-красиво, но всичко е въпрос на навик и вкус (http://www.picbg.net/img.php?file=6806cabd8a5f257c.png ). През wine няма как да докараш 1:1 производителност както през windows, но пък пак е много добре (5-10 кадра разлика).
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ускорено възпроизвеждане на звук -: Jun 26, 2010, 18:14
пробвай:
noapictimer

или
noapictimer irqpoll
Всичко върви добре, но кагато сменя силата на звука от самите програми почва да пръщи.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ускорено възпроизвеждане на звук -: Jun 25, 2010, 19:34
не, на горния.
можеш и без да редактираш файлове - само за проба: в груб натискаш "е", добавяш тези работи и му даваш да буутне.
Стана, но CPU-то ми го намира само с 1 ядро ???
Процесор: Intel Core 2 Duo T5750
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ускорено възпроизвеждане на звук -: Jun 25, 2010, 18:12
в grub на реда с ядрото добави: noapic nolapic noapictimer
и пробвай
Код:
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz


title=Sabayon Linux (kernel-genkernel-x86_64-2.6.34-sabayon)
root (hd0,0)
kernel /boot/kernel-genkernel-x86_64-2.6.34-sabayon root=/dev/ram0 ramdisk=8192 real_root=/dev/sda1 dolvm init=/linuxrc splash=silent,theme:sabayon console=tty1 quiet vga=0x369 resume=swap:/dev/sda3 real_resume=/dev/sda3
initrd /boot/initramfs-genkernel-x86_64-2.6.34-sabayon noapic nolapic noapictimer
savedefault

Така ли?
Страници: [1] 2 3 ... 15