Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 405
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 24, 2024, 20:42
Гледахте ли новото то Тъкър?
Явно расизма е официална доктрина в Холивуд вече.

https://x.com/TuckerCarlson/status/1761438768488198437?s=20
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 23, 2024, 16:00
…ключовете ги раздава Ябълката.

Това е едно от нещата, които имах предвид и които се правят от абсолютно всички, не само BigTech.
Eдва ли са всички.
На която от тези можеш свободно да ѝ вземеш сорса, нищо не ти пречи да си я компилнеш сам, след като я прегледаш за това.

В dir.bg не могат уеб адреси ли да се публикуват?
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 23, 2024, 01:30
Ами закона определено помага.
Да измериш обема.
Като знаеш обема, ще знаеш още, колко би трябвало да тежи. След това измерваш теглото
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 23, 2024, 01:27
Ами изключва го.
Ако могат да слушкат, има две възможности.

Или криптирането е толкова слабо, че онези могат да го пробият достатъчно бързо, че да слушат в реално време и на практика нямаш криптиране, както твърдят, или не е Е2ЕЕ, а ключовете ги раздава Ябълката.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 22, 2024, 22:29
Не бих се доверил на тази статия.
Телеграм например е Е2ЕЕ. Мета таговете не са. Което създава известен проблем.
Сигнал е Е2ЕЕ от ден първи.

Точно на Ябълката не  бих се доверил, колко им било криптирано приложението. Със сигурност има задна вратичка за който трябва.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 22, 2024, 11:58
Тез умните телефони все по-умни стават..

https://it.dir.bg/komunikatsii/po-zvuka-ot-plazgane-na-prast-varhu-ekrana-na-telefon-mozhe-da-se-se-kopira-otpechatakat-mu-ustanoviha-ucheni
Не е кой знае какво постижение, на фона на това преди вече не малко години, по звука на процесора да могат да ти разчетат инструкциите, които изъплнява.
Някой замислял и се е, колко добре се предава звук през твърди повърхности и какво може да се направи, ако някой си направи труда да "подслушва" масата в заведение, на която си поставил телефона си?
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 21, 2024, 22:38
Ник, не малко неща, които си мислехме, че са немислими, се случват пред очите ни, преди да се усетим.
ЕС няма намерение да спре. И няма и причина. След глупостите им покрай Ковид и на фона на безумната им зелена политика, унищожаването на бизнеси, откритата заявка за унищожаването на земеделието, срива на икономиките, имиграндската криза, са наясно, че хората не ги искат. Пределно са наясно. Много от тях знаят, че ще се изправят пред правосъдието. Затова "случайно" бяха изтрити разговорите на Урсула с директора на Файзер. Поради тази причина, да останат на власт за да съхранят себе си, а и за да могат да бъркат в кацата с меда до лактите, ще вкарат ЕС във война и окото им няма да мигне.
Нахакаха на почти всички инжекциите преди две години, знаейки, че са опасни, мислиш, че им дреме, колко от нас ще умрат в конфликт с Руската федерция ли?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 21, 2024, 16:31
Дрончетата може би ще се използват и за това.
Само че, американците са решили да пратят на Украйна ракети с обсег 300км.
Донецск изобщо не са се отървали.

Което означава само едно. Руснаците ще навлязат още по-навътре в Украйна. Западните кръвопийци знаят това и това ще е повода им, да осигурят още и различно оръжие, щото видиш ли Русия в крайна сметка извършвала завоевателни бойни действия.
Което може да наложи и намеса на войски на НАТО. Украйна до тогава ще остане без всякаква възможност да мобилизира "войска". За да спасят Европа от "империалистите", Европа ще се намеси в Украйна. Пробно, за да изпитат реакцията на хората, ЕС изпрати корабчета в Червено море. Когато се опре до войски за Украйна, тогава ще стане и превземането на ЕС от ЕК. Ще поставят командването на всички войски в ЕС под шапката на ЕК. Която е неизбираем орган. С всички последствия от всичко това.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 20, 2024, 23:53

П.П. Усещате ли как скоро барабите няма да имат шанс срещу ИИ (хайде сега ще ги дадът на мигранти освободените/нови места срещу 1/10 от заплатата там на.. синодалните им старци, но в бъдеще...)
https://fakti.bg/world/858562-paradoks-v-germania-tarsat-se-kadri-a-sakrashtavat-hora
Има сравнително лесно решение на този проблем, но няма да се хареса нито на работодателите, нито на служителите/работниците. Може да не се хареса и на клиентите. Но ще реши няколко проблема.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 19, 2024, 20:31
Имах предвид някъде на диво да си го набереш, Ремо.

Ник, зная го това грозде. С дебела, но и здрава ципа. Ако го притиснеш с небцето, не със зъбите и с дупчицата от дръжчицата навътре към устата ти, вътрешността на гроздовото зърно ще изкочи в устата ти. Вкуса му е невероятен, както и аромата. Не дъвчеш, а гълташ, че има семки, а и като го здъвчеш, този приятен аромат и вкус някъде изчезва. Ципата, разбира се, я плюеш.
Страхотно е за вино. Но и колко съм изяждал от него …  ;D
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 19, 2024, 17:19
Пресния, зелен чесън, можеш да си го береш. Расте навсякъде.
Ако си се замислял по въпроса де.
А и не те зная, в какви географски ширини си.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 19, 2024, 11:01
Не се подценявай, Гога!
Ако знаеш повече от някой друг, по някоя тема и той е склонен да те слуша, а ти да отделиш време, не се колебай да споделиш знанията си.
Скромността, реална или престорена, не помага и не допринася с нищо за никого.

А когато стигнеш до момент, в който не можеш да продължиш, кажи им, защо се запъваш - не знаеш, забравил си, щото отдавна не си се докосвал до темата или пък защото не си го ползвал дълго време. Ще те ценят още повече, защото ще знаят, че няма да ги подведеш. Ще знаят, че ги уважаваш и уважаваш и себе си и не ги лъжеш или не изсмукваш нещо от пръстите си.

Преди седмица-десетина дена, си говорехме за това с брат ми. Че има преподаватели, които не знаят дори елементарни неща по предмета си. Подвеждат те и те лъжат, за да си запазят непокътнато егото или достойнството, а когато им опонираш и им кажеш, че грешат, продължават. И това се случва дори в университетите. Един приятел ми беше разказал за такъв точно случай, в който той е бил опонента, а знанието го е придобил покрай баща си.
Та, споко! Най-вероятно си по на ти и от хора, които преподават професионално.

Още повече, направиш ли го няколко пъти, не знаеш, накъде ще се завъртят нещата. Знаеш ли, колко хора правят милиони от лекции? Че другите хора прекосяват граници на държави и пътуват с часове със самолет, за да идат и да слушат. Откъде знаеш, че това не ти е призванието. Освен парите, знаеш ли, какво удовлетворение е да видиш, че допринасяш с нещо за толкова хора. Аз съм го изпитвал в малък мащаб, че правех презентации по едно време всекидневно пред непознати и съм виждал благодарност в очите на много от тях за това, че са отделили време и са дошли. Хора със светнали очи, замислени. Дори не знаеш от тук нататък, какво ще се случи след теб с тях, защото им губиш следите, но може да е началото на огромна промяна за тях, близките, обркъжението им, а защо не и по-нататък.

Другото е, че когато се опитваш да обясниш нещо на човек, който си няма хал хабер и да го разбиеш на основните му съставки и опиташ да ги сглобиш отново по смислен за него начин, ти самият започваш да разбираш по-добре това, за което говориш. Започваш да осмисляш някои работи, които може да са ти били мътни.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 18, 2024, 21:52
Ремо, не бих могъл да живея на такова място. Не зная, как издържаш
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 18, 2024, 11:34
Не е съвсем така.
И на жените им идва много. Има си техники, които ти позволяват да издържиш може би неопределено време.
Но повечето просто искат добър секс. На ненаситница, която да не и стига да я клатиш до разсъмване още не съм попадал.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 11:29
Честно, не разбирам, какъв е проблема, че НАСА още използва руски двигатели и че в РФ частници не изстрелват ракети-носители. Това не прави едните по-добри от другите. А дори и да е така, какво толкова?

Знаете, къде е проблема. Не е в технологиите. Проблема е в това, че Русия отказва да си даде ресурсите и инфраструктурата на западните лешояди и да бъде деморализирана. В това е целия проблем. Че ще откажат да се подчинят на Новия световен ред.
Страници: [1] 2 3 ... 405