Покажи Публикации - schemer
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: IRC канала -: Apr 25, 2013, 22:02
Абе само мързелите не искат да влязат. Поне в работно време да го правят... :)
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Шегаджии release-ват публично работещ local kernel exploit... -: Apr 06, 2013, 22:11
Една маймуна стреля по други  >:D
3  Програмиране / Общ форум / Re: Perl, MailScanner, искам да го променя малко, ама не знам как :) -: Apr 03, 2013, 21:32
В такива ситуации е по-добре да се консултираш с официалната документация - http://perldoc.perl.org/functions/system.html

Имай предвид, че Пърл ще изчака външния процес да приключи, преди да продължи с изпълнението на кода. Ако не ти харесва, може да използваш fork ().

$dir = '/';
system ('/bin/ls', $dir);
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 21:26
Аз направо смятам да си направя държава.   :D  ;)

И от кого ще взимаш? :-)

Най-добре ще е да се направи едно допитване до кандидатите за следващо правителство : за колко милиона пари, фирми, акции, имоти или други неща са готови да решат проблема?
Ясно е, че без пари никой няма да се наеме да върши работа - ще трябват много пари.
5  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 20:10
Скучно е така само по форумите да говорите.

Ако искате да кажете нещо - правите протест (срещу правителство, институции, разни чуждестранни организации, които искат циганите да се интегрират тук или друго) и си казвате проблемите. Ако това не помогне се чуствайте свободни да изберете други методи за постигане на целите си. Има доста законни такива.
6  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Бла-бла от темата кой кой е -: Mar 12, 2013, 20:15
go_fire, това си е в реда на нещата.

И аз не разбирам от коли, а като питам дали колата ти е хубава - наистина питам дали изглежда добре. Не как върви, колко евтино вози и т.н. :-) Другото е за фенове.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ММТ програма за България -: Mar 10, 2013, 15:52
go_fire, стана ми ясно, че хотела е на нула и си е разплатил борчовете, ама хотелиера и хотелиерката какво ще ядат? Или и те са яли и са си разплатили борчовете някъде по веригата, ако са били част от нея.

Или са участвали паралелно с друг германец в подобна схема :)?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ММТ програма за България -: Mar 10, 2013, 15:27
Абе аз нещо не разбрах, как така с оставената банкнота си е изплатил дълговете, но клиента си я е взел обратно!!!

В този смисъл - къде е печалбата на хотелиера след разплатата с проститутката, щом връща пълния депозит?

9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какъв вид психопат сте? -: Feb 04, 2013, 20:00
Аз добре комбинирам 1, 2 и 3, но не мога да разкрия повече от това :-)
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: „Певци“ и „азбуки“ -: Dec 20, 2012, 11:52
електронна поща -> е. поща

Митак, терминологията винаги ще си я превеждам, особено когато превода е по-познат.

11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за редактор на Perl. -: Dec 10, 2012, 20:20
Затова попитах за проекта с превод на български на Perl.

Това е основното хранилище, в което се синхронизира всичко https://github.com/kberov/modern_perl_book/issues?page=1&state=open .
Като всяко нещо, което се прави доброволно в малкото свободно време... ясно е как стават нещата (при мен поне). За щастие следващата седмица ще имам повече свободно време и ще мога да си доизпълня част от поетите задачи :)

За хостинг услугите не знам как става номера с cpan... винаги съм имал root права или знам кой има root правата и той е инсталирал за мен. Когато инсталираш като root, пакетите са видими за всички потребители, но май можеше и всеки потребител да си инсталира cpan модули локално в домашната си директория. Ето и команда :

Код:
# cpan
cpan[1]> install Catalyst

Предупреждение - ако стартираш cpan за първи път, ще те пита за настройки. Би трябвало да е безопасно да цъкаш Enter за да избереш предложенията по подразбиране.
Същото важи за инсталирането на модулите (не знам как може да му кажеш да инсталира без да пита, но понеже рядко го правя - не ми и трябва (веднъж при преинсталация на ОС)).

Иначе cpan е пакетен мениджър, който се грижи да свали и зависимостите на пакетите, които инсталираш; пуска им автоматичните тестове и има някои други екстри. Не знам какво е Ruby on Rails и не мога да ги сравня. По-скоро е като apt-get в дебиан.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за редактор на Perl. -: Dec 09, 2012, 19:16
b2l, ако я напишеш така убедително, както е написана "PHP: a fractal of bad design" - ще ѝ повярвам :)
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за редактор на Perl. -: Dec 09, 2012, 16:21
Naka, моля те, дай линкове към научните изследвания, които доказват, че Perl уврежда мозъка и PHP е 1000 пъти по-добър избор. :)

Ето една от любимите ми статии, които представят PHP - http://me.veekun.com/blog/2012/04/09/php-a-fractal-of-bad-design/ :)

Останалите неща няма да ги коментирам - субективни са.

Само да припомня част от философията на Perl - "Има повече от един начин да направите нещо". По принцип казват, че Perl се опитва да ви предложи всички начини, но ако той не е достатъчен, то може да пробвате някои от тези езици - http://search.cpan.org/modlist/Language_Extensions/Inline :D

Допълнение :
Ама какви неща/оправдания/ може да измислят хората, когато ги мързи да научат нещо ново...  :)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ще свърши ли света -: Dec 09, 2012, 14:24
Автора на темата за кой "свят" пита?
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за редактор на Perl. -: Dec 09, 2012, 09:51
Като за начало може да използваш редактора на графичната ти среда (за пример в Gnome 2 това е gedit и може да се настрои да е поносим за писане на код (аз ползвам Emacs)).

Гейта не го слушай, той обича да преувеличава. Perl е нормален език и ако знаеш какво правиш - работи, ако не знаеш - няма да работи.

За уеб програмиране не ти трябва допълнителни външни програми. През cpan инсталираш Catalyst (http://www.catalystframework.org/), което разбира се има и вграден уеб сървър за по-лесен дебъг и тестване, и за по-бърза разработка.

Като съвет ще допълня - преди да учиш различните работни рамки си научи добре основните неща, защото рамките те улесняват, но не премахват писането на код.

@gat3way, ти за коя версия на Perl говориш?

Допълнение:
В терминала пишеш само "perl <script-name>.pl" и си готов. :)
Страници: [1] 2 3 4