Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 41
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 09, 2024, 13:16
Пакетите си ги има, но голяма част от стандартно инсталираните по принцип в Дебиан не са инсталирани. От там идва бързината.

:D Фалшива инсталация - ами инсталирането на програми като при Уйна. Инсталират се за потребителя, не системно. Така не тежат, да, лесно се махат... Ама аз искам в моята си папка аз да казвам какво ще има.

Сега пробвах пак - направено е вече маалко по-добре, може и да му дам шанс.
Пробвах и плазмения вариант, на нетбучето взе да премигва още със старта. Стандартна Плазма на стандартен Дебиан, ще се влачи по корем и ще се бави, но няма да прави това.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 08, 2024, 23:35
за apt -- нещо което ми направи впечатление когато си играх и с Q4OS и с Debian беше, че сякаш в Q4OS apt инсталираше по-бързо. Ама може някакво внушение да е било, не знам...

Не е внушение. Една трета от Дебиана го няма.
Аз пък не можах да се отърся от усещането, че тоя звер е инсталиран "фалшиво". И това определи съдбата му.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 06, 2024, 18:45
Хем е тъй, хем не е. Добре, че има приказка "Защо да не трепим старите хора". Дето вика един колега - навремето викаха за нас, че за никъв не ставаме, сега викат - брей, големи майстори - на кой да вярваш.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 05, 2024, 01:11
Много отдавна даваха филма "Бразилия". И питам един приятел "бива ли го филма?" - "мммм, не е за тебе, няма да ти хареса". Повярвах му и не го гледах на кино... След време (доста години след това) случайно засичам страшен филм по някой от каналите, да, същия - бразилията, гледах го няколко пъти и си го свалих да го имам.
ИИ-то пък посмъртно няма как да хване никогаш, освен в книгите, човешкото. Секой човек си е уникум. И с навлизането на технологиите се опитват (и успяват) да зомбират най-вече младото поколение. Преди време на една спирка гледам пет дечица, личи си, че се познават, всяко се вторачило в неговия си телефон и хем са заедно, хем са всяко едно в некой негов свят.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 15, 2024, 18:33
Мда, то на такава височина няма никва радиация, вероятно само салагат бански на спътниците, щото са по-близо до Слънцето, че да хванат шоколодов загар.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 31, 2024, 23:17
Преди няколко часа повярвах на твърдението, че Гугъл не става за търсене вече (е, поне с моите настройки).
Вкарах илядо параметъра които трябваше да ми изкарат търсения резултат (за да не връщам отметките), но ... ми'не, нема такова, нийде .... Побеснях! Сложих Патока (отново) и да, очаквано, първия резултат е търсеният. Нормален, нормално мислещ човек дали би използвал повторно (освен ако не е на одупен зор) търсачката и на тия?

22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 27, 2024, 22:50
Аз това животно https://packages.debian.org/bookworm-backports/privacybrowser първо го пробвах на телефона, после се зарибих и го свалих за Сид, сега вече го има бекпорт.
23  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Големи хакерски атаки. -: Jan 23, 2024, 00:26
Ми то си иска, се да си топ. Ако стоиш на стари лаври - ще се хванеш за дедовия.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 22, 2024, 23:48
При нас (Варна) освен гарваните, постоянно има и гарги- ония по-дребните, черните. А вчера в града видях ято скатийки- тия птички слизат в градовете само ако се задава сериозен студ. И сини синигери се появиха, за разлика от големия синигер, който целогодишно си е из града, синият е гост само ако застудява.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D1%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD_%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D1%80

Засега вали сняг, ама се топи, улиците са мокри- преди малко излизах с колата. Температурата е плюс 1, според таблото.

Змаеш ли колко рядко, навремето, съм виждал син синигер (бях в кръжок по орнитология) - по тук-таме  по планините (навремето) и няколко пъти в Зарата. А сега си е "повсеместен мутант" за мен (изхождайки от старото време).

И да, "гарваните" го използвах разговорно. ;)


И щото "стана приказката" - "някога, някога, толкова някога, колкото девет лета" (в случая - много повече), видях в Станционната (градината към ЖП гарата) една, две, три бели лястовици... И ги гонеха гарги. И интересното беше, че към тия гарги имаше и едно папагалче, от тия по-големките (сега съм на няколко "твърди" и не се сещам точно (проверих тогава) към кой вид е).  :D По някъкъв начин е станало безстопанствено и си е намерило другарчета.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 22, 2024, 02:13
Не знам дали там ги правят, отлицензирали са се или нещо друго, но некви очелки от нещо си, дето тука (ако се намерят) ще ти одерат кожата и от очите , та там струват жълти стинки и ги правят за отрицателно време.
Та, мисълта ми е - имат си кусури, но ако стоим/гледаме от тая наша стара кълка ... Берое още щеше да мачка на Балканите по футбол.... пък то хич, хич, хич не е така.... и по-лошо - не е така от мнооогус време.
И, щях да го пиша миналия път, Ердоган не може ей така, от нищото, да се прави на велик, на нещо "невидимо за нас" ще да е стъпил, ръйш.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 22, 2024, 02:03
Случайно погледах края на некъв филм за обеднения уран. И ако в Ирак и Сърбия се пуцна и свърши, то "там си трябва" и не е ясно за колко време. И после навсякъде дето го имало (да се чете - ударило нещо си и се разфърчало наоколо), то всичкотос наоклос е мама си джеси...
Да, :D ама по данни на еди кой си, тва да пиеш вода в която има накиснат обеднен уран и ще живееш като морските костенурки и от три поколения пощаджийки ще си взимаш пенсията... ми се види ... самата истина...
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 21, 2024, 10:43
Ми най-големия завод за телевизори е там. Ама те са си от простите, трябват поне пет да слухтят като един качествен.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 20, 2024, 13:36
Всеки танк си е танк, с всички предимства и недостатъци. Идеята винаги е да му се използват предимствата от ползващите го и недостатъците от тия срещу тях. И, да, танка "яде" и трябва да му се набавя "храна", като и тая "храна" пак иска грижи. И, доколкото знам, не е добре да се ползува в селища, нищо че в днешно време дроновете виждат всичко.
Когато "тръгнеш на юруш" всичко трябва да е налице на момента, в достатъчно количество, и стиковано от-към-помежду-си.
И да се варди оня, с камерата, с предимство ;)
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 20, 2024, 13:20
Коляното ми току що потвърди прогнозата.  :D
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 20, 2024, 12:23
И-я! Гарваните се завърнаха - няма да е кратковременно захлаждането, не знам кво казват синоптиците.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 41