Покажи теми - Zubcho_
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Коментар / Различните Cloud услуги. Сигурност и надеждност. -: Jun 10, 2014, 15:20
Здравейте, не съм особено навътре в нещата, но следя разни форуми за линукс (както и този) Та в една тема беше споменато, че най-вероятно dropbox си е ботнет мрежа, а и със сигурност проверяват файловете вътре. Та реших да потърся нещо алтернативно. Попаднах на SpiderOak. Там се кълнат, че не гледат файловете на потребителите и естествено предлагат някакво пространство за тест. Файловете се криптират с техен алгоритъм и са невидими за всички останали. Ясно е, че това е до някъде реклама, но засичам тук там препоръки за тази услуга, а си има backup функция, която съм нагласил 1 път дневно да ми опреснява нещата. Нямам секретни данни на компютъра, но все пак не искам Сульо и Пульо от NSA да ми чоплят нещата.
Реших и мигрирах на техния софтуер.

Въпросът беше да подредим тук въпросните услуги и да направим нещо като класация.

Сигурни:
1. SpiderOak 2GB free

Не сигурни (според мен)
1. Dropbox - 2GB free
2. Google Drive 15 GB free
3. Mail.ru 100GB free

Тези по-нагоре мога да ги коригирам и допълвам. Само ми пишете по едно ЛС. Така може да направим удобно за всеки да си избере подходяща услуга за него си.

(Тъй като не потърсих предварително с търсачката, а и не съм много сигурен дали темата е за тук, ако нещо се дублират нещата, модераторите могат да се почувстват напълно свободни да трият)
Страници: [1]