Покажи Публикации - orangutan_baby
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Нагло влизане в системата linux mint XFSE -: Nov 23, 2017, 14:13
Напълно невъзможно да се случи това в линукс.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 12, 2017, 08:04
Да бе да... Като е толкоз лесен за инсталиране, какво прави колегата тука, а? Дали ако беше ползваше някой стандартен пакет от дистрибуцията която предпочита нямаше да е по-лесно инсталирането, даже нямаше да му се налага и да си хаби мишката даже.

Следващия път кажете на бабичката така - сваляш оттука, некст-мекст, после питаш у ЛБГ, чакаш около седмица за верен отговор, като междувременно на няколко пъти доуточняваш какво да кажеш с  „цъкнах ръка на едно нещо и не ми се отвори таковата /дето трябваше/ ами онаковата” и накрая като успее, нее това не е краят, щото обновявания на ръка.. И ннеекато да не се налагат - справка Скайп, колко хора ореваха орталъка от него всеки път като МС направят новата версия несъвместима със старата...

Лек ден колеги

Съмнявам се да сме колеги.
Но явно при теб нещата стават адски трудно както си го описал, справяш се дори по-зле от "бабичката".
Носиш вода от 10 кладенеца, за да докажеш колко е трудно и как няма да стане.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 11, 2017, 10:42
Мале каква патардия се вдигна за един teamviewer който не може да се инсталира, пък проблема се оказал скапан неподдържан сървър, то от толкова репо-та от къде да знаеш на какъв бълвоч си попаднал, проба грешка. Разбира се че инсталираш teamviewer и не мислиш за пренасочвания и други тъпотии. Давам линк на баба ми, сваля, next -> next -> next, инсталирано и влизам да и покажа нещо. Ако някой знае алтернатива на teamviewer за което не е нужно баба ми да отваря конзола и да пренасочва портове да каже, не да плюе.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit. -: Oct 02, 2017, 15:52
Цитат "Та освен че ми деинсталира google-chrome нищо друго не направих"
от къде накъде ще деинсталира chrom, къде е връзката хе хе.
Едно бараш, то къде се пука.
5  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Acer Aspire es1-732 и UEFI -: Jun 08, 2017, 10:18
Извинявам се за намесата, и може да прозвучи тъпо моя въпрос но тук
https://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_ES1_732?gclid=CO3Tv4XYrdQCFSEL0wodm80E4w
се продават 3 такива лаптопа със различни хардове. Имали значение ако има и SSD.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Прехвърляне на данни между два лаптопа. -: Feb 06, 2017, 11:06
Може би по-лесният вариант щеше да е да вземеш някакво евтино рутерче да боднеш двата лаптопа в него и те ще са си постоянно свързани.

Доколкото имам спомен *бунту версиите имаше някакъв начин през нетуорк менаджера да се споделят връзки, т.е. да ти вдига DHCP сървър.

Другия вариант е просто задаваш на единия лаптоп 192.168.0.1 а на другия 192.168.0.2 и би трябвало да стане.

И на мен ми трябва точно такова нещо, да става през мениджър но не мога да намеря как да вдигна DHCP който да ми сподели връзката.
 И това със rsync --stats --progress -var /path_from_where/ user@192.168.11.12:/path_to_where/
моля ви се от къде го изкопа - сигурно много знаеш и затова си показваш знанията, но вече сме 2017г другите ОС имат графични интерфейси, дай нещо като за чичоси например.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Прехвърляне на данни между два лаптопа. -: Feb 06, 2017, 09:28
Вие е ме закопавате, дайте смислен отговор. И мен ме интересува как става вместо с флашка. Виждам че темата  ще прерасне в нещо, при което обикновен юзер няма да се справи.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: DVR какво приложение? -: Dec 30, 2016, 12:04
И да добавя след като тествах, достъпи си като нормалните хора под Win котролния панел на DVR-a си през IE и виж тези настройки от картинката и по-специално подчертаното. Това ползвам за да възпроизведа даден канал от DVR-a със VLC.
Ще се прекръстя да не ме оплюят някои от лудогорието.
Мама му на този сайт, постоянно казва че има картинка с такова име.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: DVR какво приложение? -: Dec 30, 2016, 10:57
В описанието е написано да го отвориш със IE и да инсталираш ActiveX контрола. Специалистите тук да кажат, как се инсталира такава контрола в линукс.
Имаме много различни такива DVR-и, те вървят със някакъв софт за различни ОС (Android, BlackBerry, Symbian, iOS), за линукс май не си заслужава създаването му.
10  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 09:58
Орангутане на теб по-скоро съм ти чичо, клонящ, но все още не дядо.

Трудно ми е да повярвам, че в портала има изтрит коментар, като не съм видял да се трият коментари от 15 год. и повече. Дори в славните времена на Весо, не се триеха.

Дай точната тема да видим, колко е изтрито.

ЛЗБ са виновни единствено за мудност. Наистина проблема седя така две или три седмици, преди най-после да се присетят. Но е твоя вината, че вървиш с включен js.

И най-важното — не търси мисъл в ламерите и живота ти ще е по-сполучлив.

Сега съм на работа и не мие до търсене на  стари теми и новини ( то пък са толкова много) за да ти доказвам точно пък на теб. Ама грях ти на душата като казваш че не се трият мнения, аз съм много критичен и съм свикнал с тази практика тук. Не ми се спори с теб, и спирам по тази тема да не плашим лапетата тук.
11  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 09:45
Хе, като изкоментирах в една новина че точно това ще стане, веднага бях изтрит( анатемосан ) в сайта. Грях е (беше) да се пише такова нещо тук. Мразя лизачите, а тук са много. Всеки пост трябва да почва с възхвала на СССР - пардон линукс и плюене на win. И пак да напомня, че акаунта ми беше откраднат след като си пратих логин и парола в онзи подканващ прозорец с влизането в сайта.


Орангутане посочи точна връзка, за да видим, какво си казал. ЛЗБ действат мудно, но въпросния прозорец „за кражба“ идваше от една липсваща картинка. Твоя вина е, че влизаш с подразбиращ се включен js. Ако не беше, нямаше изобщо да видиш прозореца. Като ти е включен js това е най-малкото, което може да ти се случи. Радвай се, че си се отървал с толкова.

Ти четеш ли какво съм написал. Казал съм че след като съм  написал мнение то е изтрито, от къде да ти го изнамеря като е изтрито. И какво съм виновен аз като ми е включен js, а не сайта който е допуснал да се появява този прозорец и да праща данните ми къде ли не.
Момче чети първо, МИСЛИ преди да обвиняваш, писнало ми е от такива.
12  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 08:45
Хе, като изкоментирах в една новина че точно това ще стане, веднага бях изтрит( анатемосан ) в сайта. Грях е (беше) да се пише такова нещо тук. Мразя лизачите, а тук са много. Всеки пост трябва да почва с възхвала на СССР - пардон линукс и плюене на win. И пак да напомня, че акаунта ми беше откраднат след като си пратих логин и парола в онзи подканващ прозорец с влизането в сайта.
13  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Забравил съм си паролата, но не ми се изпраща e-mail за да мога да въведа нова -: Nov 19, 2016, 20:30
Преди време имах една учителка по математика, която казваше така: "Глупавите хора помнят, умните си записват !"
Ама ти си бил голям подлизурко. Нищо че системата на сайта не работи, но човека е виновен че не я помни. А аз да напомня че ми беше откраднат акаунта, откакто сайта ти иска потребител и парола и не знам къде си ги праща.
Ама michael1960 не се дупи толкова.
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: покупка на домейн и пренасочване към ddns -: Nov 07, 2016, 14:09
както каза nslave, купих си домейн .top за 0.88$ за една година от namecheap  и като тествам е точно това което искам.Единствения недостатък е че D клиента на namecheap е само под windows, но съм подал като CNAME Record името на близу.
Ако видя нещо допълнително ще пиша.
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: покупка на домейн и пренасочване към ddns -: Nov 07, 2016, 10:03
Има доста сайтове, които предлагат dynamic dns for free.

Виж тези двата:
http://www.noip.com/
https://freedns.afraid.org/

Това не ме устройва, прочел ли си какво съм писал - вече имам ddns даден от близу. Ти ползвал ли си freedns.afraid.org да видиш какви имена ти дава след твоето като *.chickenkiller.com, защото аз го ползвам на друго място и е най-малкото несериозно.Аз вече имам ddns от близу. Повтарям въпроса си. Искам като напиша името на закупения от мен домейн, от там да се пренасочва по име към ddns-a на близууууу-то.
Но сега се сещам и за друг проблем, когато навигирам във сайта ще се получават проблеми със имената на линковете, а целта е в адресната лента да остава винаги dns името на закупения от мен домейн, доколкото знам ще трябва да се rewrite html.
Страници: [1] 2