Покажи Публикации - new_2k
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 15, 2022, 15:23
Чудото се случи!

Наистина версията на Libre Office от официалния сайт веднага поиска паролата и след като я добавих, подписа се документа и се появи щампичка. Най-отгоре извади съобщението, че сертификатът не можел да бъде валидиран, при което аз добавих сертификатите на Stampit във Firefox и при подписване на друг документ вече се показа дълго чаканото от мен съобщение, а именно: "This document is digitally signed and the signature is valid".

Направо съм потресен как е възможно да се мъча толкова, а решението било в самата версия на Libre Office. Пък и как да се досетя, че между версиите има разлика, след като тази на сайта им, която инсталирах ми показва, че е 7.2.5.2 и онази, която преди бях инсталирал от ppa също беше версия 7.2.5.2.

В крайна сметка сега се чувствам доволен и благодарен на всички съфорумци, но най-много на Nik123 - благодаря, колега!
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 15, 2022, 15:01
Още веднъж - благодаря за усилията!
Аз надградих Libre Office до 7-ма версия чрез ppa и нещата не се получават. Щом трябва, ще изтегля версията от официалния сайт, па да видим какво ще "види".
Приятен ден!
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 22:44
Благодаря още веднъж!
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 22:34
И Palemoon ползвах, и Firefox - двата работят с КЕП, но не мога Libre Office да накарам да "види" пътя до КЕП. Нищо, де. Благодаря за усилията! Приятна вечер!
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 22:21
"Когато свършите с очертанието, Ви вади един прозорец "Enter password to open file: Infonotary"(тук при теб ще е пин-а на Стампит)"

На мен ми вади прозорец, но е празен и нищо не ме пита. Бутон "Преглед на сертификати" е неактивен, както и бутон "Избор". Моята лисица явно не е оката като твоята.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 21:15
Не стигам до подписване, защото не успявам да добавя сертификата в Libre Office (версия 7.2.5.2). Писах по-горе, че срещам затруднения и чета разни публикации в интернет. В момента, в който успея, ще споделя тук, за да е полезно за всички. В краен случай ще  намеря някой стар лаптоп и под уиндоус с адобе ще стане акробатиката, след което ще си ползвам подписаните .pdf-ки.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 14:44
Още в началото, когато влизах чрез ПИК на НАП, този BISS сработи с подписа и не съм имал никакви проблеми. И днес, след като добавих подписа като устройство за идентификация, пробвах тестовото подписване и то се оказа успешно.
Инак Palemoon е много хубав браузър, който остана със стария енджин на Firefox и се развива отделно. Лично аз го ползвам за работа с държ. и общ. институции. За сърфиране - Firefox.
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 14, 2022, 14:13
Linux Mint 19.3,   Tricia   Cinnamon, Ubuntu Bionic, Long term support release (LTS), supported until April 2023.

Извън това, имам прогрес. Проблемът е бил в libcmP11.so, който съм изтеглил навремето от Stampit.org. Преди го ползвах за стария сайт на Търговския регистър и си работеше. При новия сайт - същото файлче не се зареждаше от браузъра и тогава се насочих към opensc, обаче и така не се получи, поради което писах в тази тема.
След като Nik123 написа, че opensc библиотеката не се получавала и в магеята при него, то днес сутринта от сайта на Stampit отново изтеглих libcmP11.so, който забелязах, че е с по-голям размер от онзи стария. Браузърът го зареди, поиска парола съответният сайт, но не ме допусна да вляза. Nik123 е посочил два сертификата, но аз реших да внеса още. От сайта на Stampit изтеглих посочените в ръководството им сертификати и чак тогава магията се случи - Търговски регистър, НАП, Единната система за отчитане на правната помощ - всичко е ток и жица.

Остана сега как да кажа на Libre Office къде е пътя до сертификата, защото при опит да го изнеса от Palemoon чрез backup, ми казва, че не може да го съхрани, поради неизвестни причини. По този начин мислех да го добавя като път на сертификата от прозореца за управление на сертификати на Libre Office, но не успявам. Опитах и ръчно да избера пътя до Palemoon, но също без успех.

39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 13, 2022, 22:23
Инсталиран е Linux Mint, не е Live. Стара е информацията, че ползвам MX Linux.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 13, 2022, 22:20
Ами, за съжаление подписът физически се намира в офиса ми и едва утре ще го отворя, но върху четеца има надписа Stampit, ACR38T-CCID, Siemens, а доколкото помня браузърът го разпознава като CardOS V4.3B PKCS15 profile. Толкова засега. Съжалявам! Не съм мислел, че ще е необходимо и инфото от картата. Благодаря Ви!
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jan 13, 2022, 21:55
Здравейте!

Темата за подписване на .pdf файл е много полезна.
Благодаря на всички за споделения опит!

За съжаление аз не мога да добавя нищо повече, защото дори не мога да вляза с КЕП никъде, поради което ще помоля някой съфорумец, ако има желание, да ми помогне.
Ползвам Linux Mint 19.3, 64-bit. Подписът ми е издаден от Stampit - ACR38U-CCID Siemens. С него подписвам в Търговския регистър, където влизам с ПИК на НАП, защото не успях да вляза с КЕП, поради което не съм се мъчил повече с него.
От новата година, обаче, стартира Единната система за отчитане на правната помощ и не мога да вляза с ел.подписа, а освен това се налага и да се подписва отчетът, като документ, което е следващият нерешен въпрос, който очевидно зависи от разрешаването на първия.
Изчетох указанията на Stampit, на Infonotary и др.п., но без успех. Зареждам от Palemoon или Firefox нов модул, посочвам пътя /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opensc-pkcs11.so, въвеждам паролата, съответният сайт извежда прозорец с инфо за подписа, натискам ОК, но не мога да вляза.

Ще се радвам на всякакви коментари!
Предварително благодаря!
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Java plugin not working -: May 07, 2019, 19:04
В хранилищата нямам icedtea-8-plugin.

Ползвам най-новата версия на Palemoon, в чийто форум прочетох, че засега няма да изоставят Java-та.

Имам IcedTea-Web Control Panel, a в същото време:

Пакетът icedtea-plugin не е наличен, но е в списъка със зависимости на друг пакет.
Това може да означава, че пакета липсва, остарял е, или е достъпен
само от друг източник
Обаче следните пакети го заместват:
  icedtea-netx-common

E: Пакетът „icedtea-plugin“ няма кандидат за инсталиране
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Java plugin not working -: May 07, 2019, 14:53
Темата търпи развитие, което е следното. На работния компютър задържах ъпдейтите на Java 8, които ми изписа, че премахва плъгина. На домашния компютър реших да оставя да мине обновяването и плъгинът беше премахнат. Отидох в сайта на Java и изтеглих 8-ма версия. Инсталирах я, но плъгинът не иска да работи в браузъра, точно както съм посочил в поста, с който започнах тази тема.

Надеждата ми е тук
https://adoptopenjdk.net/

IcedTea-Web

AdoptOpenJDK are working on a project to provide IcedTea-Web as an open source replacement for Webstart and Java plugin technology. This feature will be available via an installer option in AdoptOpenJDK binaries. In the meantime, this IcedTea-Web installation video provides information on how to install it independently.

Но видеото с указанията е само за Уиндоус.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Java plugin not working -: Apr 28, 2019, 17:49
Христос воскресе!
С пожелание за здраве и благополучие!


45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Java plugin not working -: Apr 22, 2019, 19:53
Спасение си е, защото работя с Търговския регистър, ако не постоянно, то от време на време, а пък днес беше такова време, та се изпопритесних, че няма да мога да си свърша работата, след като изчетох и приложих какви ли не форумни илачи за Java-та. Уви, безуспешно, докато не ми каза go_fire. Сега ще карам с Java 8 и няма да обновявам.

Поздрави!
Приятна вечер!
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8