Покажи Публикации - lastcyrol
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 9
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: VIBER за Elive 3.0 stable... -: Sep 20, 2018, 11:18
На Ubuntu-Mate върви. И то е Debian-базирано. Че даже има и deb-пакет, ама само 64-битова версия.
2  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Коя перка на Noctua NH D14 e предназначена да бъде в cpu fan 1 и коя в cpu fan 2 -: Sep 03, 2018, 14:52
Ако имаше значение, щеше да пише.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Разрешаване на проблем със SSD и SATA 3 контролера му.. -: Mar 30, 2018, 10:13
Няма проблем. Инсталираш GRUB на носител, от който системата може да зареди, например някоя малка USB памет или стар и малък твърд-диск. А на SSD-то си слагаш основната система.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Скриване на дялове -: Nov 15, 2017, 09:40
Извинявам се, че се включвам чак сега. 4096bits сигурно вече е проверил това, за което пита, все пак ще го напиша тук, ако на някой може да му е от полза. Направих точно това, което беше във въпроса. На една USB-памет сложих DOS-дялова таблица, на първия дял някакъв жив Linux, a втория направих FAT32 и после сложих флаг hidden на живия дял. Да, във файловия управител на Windows, този дял не се показва, съответно и няма предложение да се форматира. Но дали може да се зарежда операционната система от него, не мога да кажа, тъй като файловата система беше ISO9660 и за да работи май трябва да е записан от нулевия сектор на паметта, а не на дял. Т.е. не знам, кое при мен му попречи да зареди.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Компютърът се рестартира при премигване на тока, въпреки че -: Jul 18, 2017, 16:57
След поредното споменаване на модела на захранването, му разгледах брошурата и „datashit-а“ и мислех да си напиша опровержение, щото проблема може да е именно във въпросното активно коригиране на фактора мощност, ама @BRADATA пуснал такава хубава статийка, че там си пише всичко. Необходимо е също, човек да се запознае и с термина модифицирана синусоида, а преди това също и с широчинно импулсна модулация. Или просто да ръси кинти според разни консултанти (нямам предвид пишещите в този форум, а хората на служба по съответните магазини).
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Компютърът се рестартира при премигване на тока, въпреки че -: Jul 17, 2017, 11:39
Така като гледам, този UPS не е т.нар. online, а е превключващ. Сам казваш, че е стар и вероятно релето му вече не успява да „цъкне“ за 6мс (то си цъква, ама кой го знае колко са му нагорели контактите. На релетата по принцип им дават живот хиляди цъкания (електрически и механически, едното не случайно е различно от другото)).  В комбинация със захранване с малък входен капацитет , имаш точно описаното поведение. И не смятам, че е нужно да се дават много пари за скъпо захранване заради по-големия капацитет на филтъра на входа (там предимствата са други), виждал съм как захранване за 15лв държи компютъра 250мс след отпадане на захранването. Но все пак ако не си на ти с поялника, това може да ти излезе по-евтино. Иначе, както те посъветва @makeme, виж дали кондензаторите след греца на входа са се подули, но дори и да не са, все пак е добре да им се измери капацитета (с времето и температурата електролита се изпарява и капацитета намалява) и при нужда ги смени, може и с по-голям капацитет, ако намериш и с адекватно еквивалентно съпротивление би било чудесно.

П.П.
Това всичкото е за захранващия блок на РС-то, ама очевидно и UPS-а има нужда от ревизия, че при това положение не е много надежден.
7  Сигурност / Системна Сигурност / Re: При стартиране компютърът иска парола -: Jul 14, 2017, 13:49
Готини фантазии има ....този чиляк...ех да можех като него да фантазирам....тоз хахор му е хахорнал фантазията.

Виждам тука едни хора без работа се опитват да помагат на някакъв фантазьор със измислените му проблеми с вируси и хакери. То не бяха хакнати BIOS-и EEPROM-ми, телефони хакнати от мега-мощен Bluetooth излъчвател с обсег почти 1км (то излъчвателите в тези телефони няма значение, колко са мощни, щото трябва само да приемат за да бъдат „хакнати“), елитни... пардон, етични хакери (но с хонорар няколко хиляди, 'бах му етиката), велики системни администратори (за които навярно windows е синоним за операционна система), направо не знам какво още да очаквам от тази тема. Поне не съм се забавлявал толкова да чета глупости от много време насам. Само ще ви обърна внимание, че на призивите да ви даде сорса на писмата от „хакера“, питащия ви дава снимка от екрана на компютър на два реда от някакво писмо, със повечето информация задраскана (щото е тайна, само хакера я знае) и обърнете внимание на техническата култура, всички сметки (по еврейскому account-и) на пощи са в abv.bg — еталонът за сигурност.

Както вече предположи някой, този човек най-вероятно е същия трол дето преди време му бяха „хакнали“ компютъра докато спи.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как се хаква линукс? -: Jun 27, 2017, 13:34
За който не е гледал теста на WannaCry на линукс с wine:
https://www.youtube.com/watch?v=TErrIvyj_lU
Всичко е дефаултно - Ubuntu с wine

Гледах въпросното нещо. Човека, чийто глас се чува е, откровено казано, некомпетентен олигофрен. В началото изпълнява apt-get update. Всички с apt-базирана пакетна система знаем, че това не прави нищо (т.е. не update-ва системата). После стартира изпълним файл с име WannaCry.exe, който създава двадесетина нови файла в директории на същия потребител. Това последното, го може програма писана от студент първа година, без да има каквито и да е претенции да е хакер. От това въпросния олигофрен вади извода, че Linux е уязвим и почва да обяснява как сигурността на Linux се надценява много сериозно и т.н. Не издържах и го спрях. Безвъзвратно загубени 2 минути от живота ми.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Команда, с която от потребителското пространство да се включва видеото -: Nov 11, 2016, 11:37
За да пазаруваш от eBay, не е задължително да има кредитна карта. И с дебитна става. Вече какви са условията за издаване на дебитна карта,  не знам. Но пък си мисля, че все ще се намери някой приятел със PayPal, дето да ти услужи и да поръча една батерия от своята сметка, пък ти да му дадеш парите на ръка.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със субтитри. -: Nov 20, 2015, 11:05
Телевизорът ни PHILIPS  5507 не поддържа субтитри на кирилица. Според мен, щрифта му за субтитри просто няма нищо на местата за кирилица. Но има някаква поддръжка на XSUB, което я някакъв битмап слой във DIVX и това което правя е да конвертирам филмите които искам да гледам в xvid кодиран avi ето така:
ffmpeg -i име_на_филм.mkv -c:v mpeg4 -vtag xvid -qscale:v 1 -c:a libmp3lame име_на_филм.avi
А после с програмата AVIAddXSubs вмъквам субтитрите в него. Програмата е само за Windows, но върви с Wine.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Деинсталиране на втора операционна система -: Oct 10, 2015, 11:53
Зареждаш първото Ubuntu.
Инсталираш неговия GRUB във MBR и след това изтриваш второто от където(не си казал къде е) си го инсталирал.
По желание можеш да усвоиш освободеното място.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Nvidia VGA Debian Problem -: Jul 23, 2015, 13:11
...lspci | grep VGA не засича nvidiata ....
Нормално е Debian-а да не ти засича NVIDIA-та, понеже видео-картата на виртуалката не е NVIDIA-та, а Virtualbox-някаква или Vmware-някаква (не можах да разбера каква точно ти е виртуалката)
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Drivers Error -: Jun 11, 2015, 12:52

Nvidia GeForce G102M ми е видеото

http://postimg.org/image/xfyozrtsb/ ето и грешката

Виждам, че не знаеш английски. Не е добре да се захващаш със софтуер, на който пояснителните съобщения са на език, който не познаваш. Най-добре е да се обърнеш към някой, който познава езика, а при възможност и софтуера, да ти помогне. Иначе по някое време може да ти излезе съобщение, което те пита дали да ти форматира диска.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Преместване на /home на нова партиция и обратно след преинсталиране -: Apr 21, 2015, 15:05
А имаш ли място за новия дял? Ако разбирам правилно, причината да триеш периодично, е че диска ти е пълен.

По принцип, можеш при инсталация на убунту да избереш да не форматираш дяла. Но все пак ще трябва да изтриеш всички папки без /home.
А ако тръгнеш да създаваш нов дял за home, те съветвам да оставиш около 20ГБ (може и повечко) за / и останалото да ти е /home-a. И при инсталацията просто да посочиш, че /home ти е на еди-кой си дял.
15  Програмиране / Общ форум / Re: Bubble sort на елементи на структура C program -: Mar 25, 2015, 13:59
Започваш от първата грешка, оправяш я и продължаваш нататък.
В случая, имаш зададено за age да е масив от int, с брой елементи колкото са буквите на name. Може би първоначално си смятал да е string, после си сменил типа на int, но не си махнал [80].
Страници: [1] 2 3 ... 9