Покажи Публикации - lastcyrol
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31  Програмиране / Общ форум / Re: Qt4 win32-g++ къде по <цензурирано> бъркам .. -: Feb 19, 2009, 08:49
Ами, не ползвай cp1251. По принцип не го ползвай въобще, освен ако нямаш някой много специален случай, като речника на програма английско-български речник, където unicode-а е разхищение на памет. Иначе предтави си какво ще стане като, под win32 някой с чужда регионална настройка си пусне програмата ти и се учуди на "текста". Ако пък въпросния човек е запознат с кодовите таблици, ще трябва да си рестартира компютъра по два пъти всеки път когато се ползва програмата ти.
Unicode.
32  Програмиране / Web development / Re: Малък Java script -: Feb 06, 2009, 08:06
Има такова нещо като Java script, но това в никакъв случай не е. Това е Javascript. Ето ще ги напиша едно под друго за да видите разликата:
Java script
Javascript
Javascript няма много общо с java, освен особеният корен на името. И е по скоро подобен на Паскал и С++, но не и HTML. А кода зад посочения калкулатор, не мисля, че е особено сложен, поне по отношение на изчисленията и доколкото е публикуван в суров вид, не виждам как някой може да има претенции за правото на копиране или (това което ви препоръчвам) пренаписване.
Редакция: Освен, ако не е патентован, щото нали и такава простотия има вече.
33  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с gcc/g++ -: Feb 05, 2009, 18:05
Автора на темата, май бърка компилатор с IDE и след малко щеше да има мнение от рода "Пускам го, ама не се стартира, само излизат едни надписи отдолу".
Слем моя постинг, това вероятно няма да се случи.
Ще изпревяря вероятния въпрос и ще отговоря: Търси из гугъла статии за Anjuta, Glade и QT Designer.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Докато четете това... -: Jan 21, 2009, 08:26
 :(
При мен не работи. Специално си заредих страницата на gmail, щото иначе ползвам вградения в браузъра мейл клиент, но зареждането на тази страница не доведе до нищо, дори и след неколкократни презареждания.
Иначе зареждането на
http://mail.google.com/mail/?logout
или
http://mail.google.com/?logout
в нов таб върши работата, ама не е това въпроса. Все едно да пратиш пистолет в плик с бележка "Ако обичате..."
Да не е нещо заради това, че операта е още алфа 4126.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблеми с Лан Карта и Интернет Linux Ubuntu 8.10 -: Jan 18, 2009, 14:47
АмаДеуС, според мене имаш проблем с /etc/network/interfaces
Най-напред, не знам дали може да задаваш IP на loopback интерфейса, още повече пък същия адрес като на основния ти интерфейс. А по въпроса с хардуерния адрес, аз на времето много си играх, ама не можах да го свърша по дебианския начин. Сега, не помня точно какво съм правил, ама си спомням, че и pre-up или нещо подобно писах, ама без успех. Иначе стандартния начин с
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether 01:02:03:04:05:06
ifconfig eth0 up
би трябвало да работи. Естествено после трябва да dhclient-неш за IP или да си го сложиш ръчно и после да си сложиш и гейтуея.
тоест ifconfig eth0 93.180.75.54
route add default gw 93.180.72.1
Странно защо гейтуея ти е в друга мрежа, ама аз тези неща много не ги разбирам, сигурно не е проблем.
О, и когато си пишеш паролата в линукс е съвсем нормално екрана да не реагира. Нещо със съображения за сигурност  има общо.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Няколко  въпроса за убунту -: Oct 27, 2008, 08:16
1: Стандартен Гном-бъг за убунту. Ако въведеш информацията за смяната на езика в xorg.conf няма да го забравя с всеки рестарт.

2: Вероятно е стандартно за БСД. На фонетичната подредба сигурно няма да е така.

3: Вкарай я тази настройка в xorg.conf в секцията за тъчпада.

4: Да, това е температурата на батерията.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ubuntu hardy heron спира -: Oct 11, 2008, 10:28
Щом виждаш тези текстови екрани, значи на ядрото ти нищо му няма - то явно не забива. Въпросът сега е дали X-server-a ти забива или ти забива програмката за screensaver - в това убунту е gnome-screensaver. От конзолата, след като се впишеш, пробвай да "убиеш" gnome-screensaver и след това се върни на екран 7, да видиш има ли ефект. Ако няма рестартирай gdm, той сам ще ти рестартира X-a. В убунту няма такава голяма нужда да се ползва startx.
Горното става със:
sudo /etc/init.d/gdm restart
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kylix -: Sep 30, 2008, 08:01
По принцип Kylix също както и Delphi си е комерсиален софтуер, обаче имаше едно дистрибутивче, около 90МБ, което беше за свободно ползване от студенти или нещо такова. Коментарите ти относно размера на такива приложения е съвсем на място, но за съжаление ще забележиш такава тенденция и в Kylix. Ако не ти е голям зор, те съветвам да се преориентираш, но щом си го подкарал(Аз на времето доста се мъчих с него. То това е предвидено за RedHat 9, май) - добре.
39  Програмиране / Конкурс bash-майсторът / Hahor challenge :) -: Jul 17, 2008, 09:35
Цитат (kill_u @ Юли 17 2008,08:45)
@gat3way
Мисля че просто си решил да разбереш кои са хатерите тъдява '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>
Лошо няма само да не ги обаждаш на съответните служби. '<img'>

Ако има такова нещо, да спирам да играя. Аз не искам да бъда асоцииран с тази група хора, познати с името(да не би да се крием нещо, че не пишем думата както си е?) *. Нали на всички ни е известно, че под * обществото има предвид кра*, а някои хора, които изобщо не са кра*, предпочитат да се възприемат като *. Както и да е. Аз виждам инициативата на gateway като нова разновидност на познатите ни web пъзели(riddles). Интересно е все пак. Ама по-нататък сигурно ще стане много трудно и ще се откажа. Много не ме бива по въпросите за сигурността.
Но все пак много поздрави и благодарности на gateway за инициативата да ни направи ежедневието мъничко по-интересно.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с писане върху ntfs дял -: Sep 17, 2008, 10:35
Цитат
Пробвах това, което каза:
sudo mount -t ntfs-3g -o rw,umask=000 /dev/sda4 /media/Stuff/
но не става пак същата грешка, която написах по-горе като се опитвах да го маунтна
Тази команда дали не трябва да е без "/" накрая? Т.е.
Код
GeSHi (Bash):
  1. sudo mount -t ntfs-3g -o rw,umask=000 /dev/sda4 /media/Stuff
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gtkterm и utstarcom dv007 по usb -: Sep 16, 2008, 10:46
Здравейте уважаеми съфорумници,
Доживях до деня, срам не срам, и аз да поискам помощ, отваряйки тема във форума. Става въпрос за телефона UTStarcom DV007работещ с линукс и някакъв графичен интерфейс на базата на QTopia. В един друг форум, а именно този има информация как да се подкара команден ред на телефончето(за 3 години така и не се научих каква е разликата между конзола и терминал, още повече, че термина терминал е намесен и в друг контекст тука) На една страница, по-точно на последната, е описано и как да се (хм) "логнем" на телефона отдалечено(поне колкото е дълъг USB кабела) от персонален компютър, при което ще се възползваме от удобната клавиатура и автоматичното([TAB]) дописване на конзолата. Проблема ми е, че инструкцията от няколко реда е как да се отвори въпросният виртуален терминал на телефона и после в Оная оп. система с hyperterminal едикак си да се свърже човек. Пробвал съм го работи. Исках да го направя и под линукс(в случая Ubuntu 8.04), че е голямо мъчение да се работи с Оная.... Не мога и не мога да се свържа. Има инструкция под ... да се търси телефона на КомПорт 20. Това май е сериен порт. Под линукс обаче на мястото на /dev/ttyS20 няма никой. Нито пък на /dev/ttyUSB*. Дайте ми съвет моля ви!

П.П. Естествено преди да питам търсих много из интернет(с гугъла).Търсих и аналог на хипертерминала и упътване за gtkterm и minicom. Търсих и информация за телефона и линукс, като ключови думи, но излизат само ревюта на телефона  и никаква информация за свързване. Разбира се допускам, да съм пропуснал нещо готово из интернет, но опитах.

П.П.П. Забравих да кажа, че преди да включа телефона в /dev/ има vcs20 и vcsa20, когато телефона не е свързан с компютъра, които изчезват след като свържа телефона и пусна виртуалния му терминал. И се появяват
usbdev2.4_ep00
usbdev2.4_ep01
usbdev2.4_ep82
usbdev2.4_ep83 като 4-ката се променя инкрементално.



42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Hahor challenge :) -: Jul 17, 2008, 09:35
Цитат (kill_u @ Юли 17 2008,08:45)
@gat3way
Мисля че просто си решил да разбереш кои са хатерите тъдява '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>
Лошо няма само да не ги обаждаш на съответните служби. '<img'>

Ако има такова нещо, да спирам да играя. Аз не искам да бъда асоцииран с тази група хора, познати с името(да не би да се крием нещо, че не пишем думата както си е?) *. Нали на всички ни е известно, че под * обществото има предвид кра*, а някои хора, които изобщо не са кра*, предпочитат да се възприемат като *. Както и да е. Аз виждам инициативата на gateway като нова разновидност на познатите ни web пъзели(riddles). Интересно е все пак. Ама по-нататък сигурно ще стане много трудно и ще се откажа. Много не ме бива по въпросите за сигурността.
Но все пак много поздрави и благодарности на gateway за инициативата да ни направи ежедневието мъничко по-интересно.
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ubuntu 8.04 wi-fi проблем -: Jul 11, 2008, 10:58
Предварително се извинявам, че не съм изчел всички технически детайли по темата, но времето ми е ограничено. Аз имах подобен проблем с друго usb устройство - външен IDE/SATA контролер. Пробвай да свалиш ehci драйвера и ако е необходимо да заредиш ohci ли беше, не се сещам.( На всичкото отгоре съм на работа и под windows, така че няма как да ти подскажа по-точно).  При мен с този другия драйвер устройството работи стабилно, но по-бавно, което все пак е по-добре.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux и електрическа китара ? -: May 15, 2008, 06:57
Преди и аз се интересувах. Нищо не направих, по мои си причини, но намерих туй-онуй.
Това не съм го тествал, ама изглежда обещаващо. Върли му едно око! В дъното на страницата, пък има линкове към сайтовете на други такива програми.



45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Интервю с Калин Николов -: May 10, 2008, 18:25
Това кога ще се изтрие?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9