Покажи теми - lastcyrol
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gtkterm и utstarcom dv007 по usb -: Sep 16, 2008, 10:46
Здравейте уважаеми съфорумници,
Доживях до деня, срам не срам, и аз да поискам помощ, отваряйки тема във форума. Става въпрос за телефона UTStarcom DV007работещ с линукс и някакъв графичен интерфейс на базата на QTopia. В един друг форум, а именно този има информация как да се подкара команден ред на телефончето(за 3 години така и не се научих каква е разликата между конзола и терминал, още повече, че термина терминал е намесен и в друг контекст тука) На една страница, по-точно на последната, е описано и как да се (хм) "логнем" на телефона отдалечено(поне колкото е дълъг USB кабела) от персонален компютър, при което ще се възползваме от удобната клавиатура и автоматичното([TAB]) дописване на конзолата. Проблема ми е, че инструкцията от няколко реда е как да се отвори въпросният виртуален терминал на телефона и после в Оная оп. система с hyperterminal едикак си да се свърже човек. Пробвал съм го работи. Исках да го направя и под линукс(в случая Ubuntu 8.04), че е голямо мъчение да се работи с Оная.... Не мога и не мога да се свържа. Има инструкция под ... да се търси телефона на КомПорт 20. Това май е сериен порт. Под линукс обаче на мястото на /dev/ttyS20 няма никой. Нито пък на /dev/ttyUSB*. Дайте ми съвет моля ви!

П.П. Естествено преди да питам търсих много из интернет(с гугъла).Търсих и аналог на хипертерминала и упътване за gtkterm и minicom. Търсих и информация за телефона и линукс, като ключови думи, но излизат само ревюта на телефона  и никаква информация за свързване. Разбира се допускам, да съм пропуснал нещо готово из интернет, но опитах.

П.П.П. Забравих да кажа, че преди да включа телефона в /dev/ има vcs20 и vcsa20, когато телефона не е свързан с компютъра, които изчезват след като свържа телефона и пусна виртуалния му терминал. И се появяват
usbdev2.4_ep00
usbdev2.4_ep01
usbdev2.4_ep82
usbdev2.4_ep83 като 4-ката се променя инкрементално.



Страници: [1]