Покажи теми - wasp
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / "Online" video player -: Jul 18, 2003, 08:56
Nqkoi da znae programa (est, za linux) koqto da mi playva filmi online, toest da mu kaja open http://... i da mi q otvori? i da moga da hodq napred-nazad, a ne kakto v mplayer da gledam bez vuzmojnost za prevurtane ... ili pone na4in da gledam otdelni frames pak ot dadeno URL ... ? mnogo shte mi e polezno, a smqtam i na dosta ot vas  '<img'> koito svalqt filmi ...

P.S. Ako slu4ajno nqma takava programa, tursq sposobni programisti da se obedinim i da napravim edna takava (pishete mi na wasp@news.bg).
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE и кирилицата -: Apr 07, 2003, 09:01
Здравейте. Значи, от много отдавна ползвам linux (slackware) обаче досега не ми се е налагало да кирилизирам KDE 3.1. В смисъл, не да ми изглежда на български, и да не мога да разбера кое къде е, а като пиша нещо в някой редактор да е на bg. След настройка през контрол панела, ми се появи долу иконка със някви знаменца,  ок дотук. ОБАЧЕ '<img'> Като switch-на на български, няма проблеми, (ctrl+alt+k), обаче обратното не става. + това всичко което запиша с някой текстов редактор става с iso-* и съответно питанки (?'<img'>?). Искам да си сменя по default encoding-а да е на български, и да не се крашва като boot-на наново X-а.

Ако някой е кирилизирал KDE 3.1, много моля да ми помогне с 2-3 стъпки които трябва да направя. Ползвал съм linux предимно под конзола, но сега ми трябва кирилица под KDE.

Благодаря предварително!
Страници: [1]