Тия филтри могат ли да се слагат в тор-браузъра? Че ми е много досадно, гледам си някое клипче за технически неща, а през 2-3 минути ми изскача оня слон Кристина Агилера (а навремето биваше), или нещо подобно?
Говорех за козметичните филтри.
Ще дам пример. В abv.bg например, имаш заглавна част, където им е логото, заедно с Гугъл поле за търсене. В дясно до логин формата имаше реклами.
Под логин формата има един контейнер, в който има новини, времето, може би и борсова информация, не съм гледал много. Имаше дори часовник със стрелки. Голям бъркоч. Всичко това го разкарах от страницата, да не се вижда. Тоест, скривам елементи от страницата.
Блокирането на реклами е от самата добавка към браузъра. Инсталираш
uBlock Origin и готово. В моя Tor обаче не съм я инсталирал. Самата добавка е с достатъчно голям кредит на доверие, за да я инсталираш в Tor. Пишеш в лентата за адресите
about:addons, удряш Enter на клавиатурата и ще видиш поле за търсене. Пишеш ublock origin и ще те прати на страницата на добавкит на Мозила и там ще видиш и тази. Инсталираш я и гледаш YouTube без реклами.
Имай предвид обаче, че подобни неща се отчитат от тракерите и инсталираните добавки са част от browser fingerprint-а. Но сигурно не малко хора го ползват, така че инсталирай смело.
Аз благодарение на това не съм виждал реклами в тубата от много години. А зная, колко са досадни всъщност. Прекално са начесто.
А, за козметичните филтри… Май наистина рендва страницата по-бързо. Вярно, че машинката ми си я бива, може и да са кеширали нещо, обаче зареди светкавично.
Възнамериявам да почистя всяко място, което посещавам по-често само до съществените неща.