Автор Тема: sound problem  (Прочетена 1671 пъти)

extendet

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
sound problem
« -: Nov 09, 2004, 17:22 »
problema mi e sledniq izpolzwam slackware 9.2 imam zwukowa karta analog device 1816..alsa e razpoznawa no nqmam nikakyw zwuk a pod windows kartata e perfektna...kakwo da nastroiwam
Активен

cyrilo

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 190
    • Профил
sound problem
« Отговор #1 -: Nov 09, 2004, 18:17 »
значи пусни
alsamixer
там вземи да увеличиш доста от нещата и в един момент ще се чуе.

После какво използваш за да пускаш музиката, каква програма?
Виж настройките на програмата. Провери дали използва правилното устройство.
Активен

echo qwurtyuiopasdfrwp|tr fiaryotsqpdwu .@aceghijmlov
http://jovchev.blogspot.com

Yri

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 123
    • Профил
sound problem
« Отговор #2 -: Nov 10, 2004, 09:59 »
Ако използваш кде в kontrolcenter->sound->mixer (мисля че така беше) има една отметка Load volumes on startup която е хубаво да я сложиш. Преди това обаче след като си си оправил звука с aumix трябва да ги сеифаш с -> save current values. Това е '<img'>
Активен

Athlon Thunderbirth 1GHz, 256MB PC 133, Geforce 2 32BM, 60GB Seagate, Slackware 10.0 :)

angie

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 46
    • Профил
sound problem
« Отговор #3 -: Nov 12, 2004, 09:34 »
При мен проблемът беше, че са инсталирани нняколко миксера и настройките им се "бият". Отворих ги един по един и дърпах плъзгачите, докато се чу звук. Разбира се, предварително бях пуснал една мп3-ка да се върти нон-стоп.
Активен

ventzo

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 24
    • Профил
sound problem
« Отговор #4 -: Nov 15, 2004, 11:35 »
здрасти,

става и с aumix и увеличи наи горните 2 и би трябвало да нямаш яд

поне аз така правя

при мен се яваява следния проблем просто после несе запаметяват стоиностите и всеки път трябва да ги овеличавам след рестарт наново

чао

voyager

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 152
    • Профил
sound problem
« Отговор #5 -: Nov 15, 2004, 23:03 »
Дам.. с алса-миксер-а се решава проблема със звука. Ventzo, тебе ти трябва да изпълниш с права 0 0 "alsactl store" и няма да имаш вече проблема със всеки път след рестарт настройките ти да се губят... А що се отнася до останалите разбирачи, имам следния (подобен) проблем: Звукова карта Ensoniq 5880 (ens1371). Slackware current (до тука с постановката... сега проблема) Значи плейват ми се mp3-kite, ogg, филми и всичко, което върви през /dev/dsp си върви fine... НО нещо миди файловете (/dev/mixer) нещат да вървят. Дава, че ги плейва, а звук не излиза... та.. ако има някои да е разрешил подобен проблем наскоро, моля да пише тука, ако не го мързи ще съм му благодарен и да мейлне, че.. "аз не съм оттука и съм за малко" (за форума става въпрос... '<img'> ).
ps: пробвах /dev/midi, /dev/sequencer, /dev/mixer*, *<3; не стана;
Активен

philip

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 207
    • Профил
sound problem
« Отговор #6 -: Nov 16, 2004, 20:37 »
под слак обикновените потребители нямат достъп до много от устройствата. Затова напиши
като root:
chmod 666 /dev/dsp
chmod 666 /dev/mixer
и т.н.
Успех!
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake 10 sound problem
Настройка на програми
Net_Master 6 1799 Последна публикация Oct 30, 2004, 14:58
от misho_cg
sound cart problem
Настройка на хардуер
JooL 1 1220 Последна публикация Jul 29, 2005, 09:52
от Lord Bad
Ubuntu sound problem
Настройка на хардуер
ReGgaE 6 2214 Последна публикация May 29, 2006, 18:57
от redcure
Sound problem suse
Настройка на хардуер
Todor032 4 1375 Последна публикация Jun 21, 2006, 09:51
от v_badev
Mandriva problem s sound?help
Настройка на хардуер
divaneto75 1 1117 Последна публикация Jan 17, 2008, 01:20
от Nik123