Покажи Публикации - winman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 22
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / КОЯ ДИСТРИБУЦИЯ ДА ИЗБЕРА -: Sep 04, 2008, 20:41
Цитат (slavy_ivanov @ Сеп. 04 2008,20:02)
Интерисува ме ако е пробвана програмата на микроинвест оупън от някой, то с каква дистрибуция, как се държи и каква е разликата 32 или 64 бит да е?

Не знам каква е разликата между 32 и 64 Linux. Знам, обаче, че въпросната програма е гола вода. Много е бъгава, тутава и недовършена. Лично аз съм я пробвал с надежда, но останах супер разочарован. Освен бъговете, програмата е супер тутава. Ще ти трябва много модерен компютър, за да я завъртиш.

Занам, че сега ще ревне верния войник на фирмата vixcon да клявка колко велика е програмата на тяхната фирма. Истината е, че това е едно съвършенно недоносено творение. Ориентирай се към нещо друго. Ако не ми вярваш. изхарчи си човеко часовете за тестове и ще ми повярваш!



2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Dns проблем -: Aug 30, 2008, 13:31
Локалната мрежа с WiFi ли е? Или с кабел? Или и двете?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Internet share -: Aug 28, 2008, 13:10
Бъркаш, че тръгваш да го правиш по сложния начин. Казаха ти да ползваш Firestarter. Всичко се наглася с два клика.

Да не каже някой, че се държа грубо... В конкретното си питане грешиш:

1. Не си root, съответно нямаш права да пишеш. Това и съобщението за грешка ти го казва. sudo иска изписване на пълния път до командите. Можеш временно да придобиеш root права така:

sudo -s
password  (твоята парола като юзер)

2.Пакета iptables е вече инсталиран и то най-новата версия. Затова инстала, който ти искаш да направиш, е неуспешен.

Точно питанките ти по тези два въпроса ме карат да ти кажа пак. Ползвай Firestarter. Това е графичен интерфейс на iptables и всеки би се справил с него без проблем и усилия.

Честито за компютърчето. Да си го ползваш със здраве!



4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Irda suse 11  проблем с конфигурацията -: Aug 17, 2008, 19:34
Избрал си FIR пред SIR. трябва ти /dev/ircomm0. Ако не е създаден:

cd /dev
./MAKEDEV irda

и вързваш устройството през /dev/ircomm0. Разбира се трябва да си нагласил нещата за FIR. Не мога да ти дам step by step инструкции за SuSe, но знам, че SuSe има добро ютилити за IrDa настройка и предполагам всичко ти е нагласено. Ето ти и един полезен линк, нищо че е за Thinkpad компютри: Цък тука

С irdadump (само като root) можеш да следиш за евентуална комуникация с IrDa устройства. Това дето си го дал като изход от теста е всъщност изхода на irdadump.



5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ms-dos 6.22 -: Jul 30, 2008, 19:30
viv1111

Хората нежно ти подсказват, че не е прието поклонниците не GNU да крадат софтуер. Ти си знаеш твоето и даже искаш съдействие. Замисли се пак какво говориш!

Относно FreeDOS. Аз ползвам доста комуникационни програми, оригинално писами за MS DOS, без никакви проблеми. Също така слагам FreeDOS задължително на всеки IBM Notebook, защото служебните настройващи програми за тях не работят под Линукс, а Windows не им оставам.

Пробвай пак FreeDos. Може да не си донагласил нещо. Ако не се получава, имаше един друг Dos, мисля на IBM. Нещо от сорта на PC or Dr DOS. Ако го намериш, той е Free и абсолютно замества MS Dos.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Sources.list за debian базирани дистрибуции -: Jul 24, 2008, 00:30
//offtopic

Добре знаете какво имам в предвид. Ако не ви оттърва, ползвайте си Windows XP със здраве! Не искам темата да се изврати до флейм.

//edit

За незапознатите, 2001 г е времето на GNU/Linux RedHat 7.3. Ами ползвайте и нея със здраве. Да не ми се връща!



7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Sources.list за debian базирани дистрибуции -: Jul 22, 2008, 21:19
Цитат (arenax @ Юли 22 2008,21:23)
Кога излиза lenny stable ?

Когато, тогава. Debian нямат график. Когато е готова, тогава. Може би след две, или три години. В една тема обеснявах, че не ползвам Debian Stable, защото не искам да работя с безвъзвратно остарял софтуер. Вдигна се голям шум, че не е вярно това, защото точно бе излязъл последния stable. Добре, ама след 2 години ще си говорим пак.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Sweet home 3d -: Jul 20, 2008, 15:19
Цитат (viv1111 @ Юли 19 2008,20:20)
Por4e2, ... не цапай този сериозен форум с глупости! Учи се от другите, не изоставай в учението!

Порчето не е лошо момче, но като всяко младо реагира бързо и често изпреварва мисълта си. От начало и мен ме дразнеше, но му свикнах. Иначе чете и се интересува. И по-важното, развива се. Та да му простим младежкия жар! '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 16, 2008, 00:55
.....изтрито.... sri



10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 23:43
'<img'>
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 19:52
Цитат (edmon @ Юли 14 2008,19:58)
... обаче някой е съобщил за въпросния бъг и е преценено, че е критичен и пакета изпада от дистрибуцията....
така чудодейното изчезване на пакети си има съвсем логично обеснение и повечето потребители на тестинг са го преглътнали.:)

Има логика. Но в моя пример случая е друг. Пакета пак си го има в хранилищата. Даже е същата версия, която е била качена при мен  Защо се деинсталира, не е ясно. Аз познавам автора на програмата. Работил съм с него по един проект. При това е Дебиан девелопер и потдържа debs за цял един раздел програми. Коментирал съм проблема с него. За сега няма обяснение. Както и да е. Все някога ще се разбере. Нали за това е Testing. Думата ми беше основно за феновете, пък и как да пропусна при такова масово подскачане. А и тези глупости на Jet и Gaara... Направо не можах да устоя на желанието. Но се съпротивлявах. Честно! '<img'>

Хайде, желая студена бира на всички и да затваряме темата. Kill_U отдавна си реши проблема.



12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 17:49
Ай стига сте ме питали знам ли какво е това, какво е онова... Естествено, че знам. И чета преди да натисна "Да". Впрочем при мен е "Yes" '<img'> . Сигурно от това е грешката!!!

Най-фрапантния пример е с една програма, която я има в апт хранилищата. Тя се инсталира самостоятелно, няма никакви зависимости. При стартиране работи като демон. Този демон се ползва от 3 програми, които аз ползвам ежедневно. Идея си нямам защо, но почти при всеки апдейт тази програма се деинсталира от Update manager-a. Не ви питам защо. Затова и не ви казвам коя е. Достатъчен е факта, че се случва.

Когато ви гъбаркам, ви гъбаркам. Сега говоря сериозно за Debian Testing. И е близко до акъла, че щом я ползвам, значи я харесвам, все пак. Затова и страдам от тези и тъпи недостатъци. Не съм казал, че няма достойнства. Има! И то какви!
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 12:50
Цитат (gat3way @ Юли 14 2008,12:10)
Леле, почти съм убеден, че зад симпатичния ник "winman" се крие Франки '<img'>

'<img'> '<img'> '<img'>
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 10:58
Цитат (kill_u @ Юли 13 2008,22:18)
.. Но истината е че поради незнайни причини заради последен ъпдейт gnome-network-admin е бил премахнат!?!?! Защо не мога да кажа.

И аз не мога да кажа защо, но това не е първи случай. По-скоро е система Debian самоволно да деинсталира програми при апдейт. Явно вресльовците тук не ползват всичката плява, която е инсталирана на компютрите и даже не са забелязали изчезването на едни и появяването на други програми. Не, че аз ползвам всичко инсталирано де. Ама е крайно неприятно да си пуснеш компютъра и някоя основна служебна програма да я няма селед апдейта. Говоря за служебни неща, тоест неща с които ТРЯБВА да се свърши работа, независимо дали искаш, или не. Ако това е стабилна дистрибуция, здраве му кажете.

Естествено не съм длъжен да я ползвам. Само разказах опит. За инфо на тези, които искат да спестят време и да не минават през процеса на тестване. 10 месеца е ужасно дълъг период от живота на коя да е Линукс дистрибуция. За 10 месечно ползване, аз повтарям. Останах разочарован от Debian Testing. Проблемите ми с Mandriva за четири годишен период са били по-малко. Преди това ползвах Red Hat (RH 7.2 и следващи до прекръстването) но тогава Линукс си беше толкова по детски смотано нещо, че няма да е коректно да сравнявам тогавашните дистрибуции със сегашните. Ползвам и Fedora, от първото издание. (Както казвам аз, след покръстването). Ами в пъти е по-стабилна от Debian Testing.

Под стабилност разбирам, като си нагласи човек нещо, то да не се променя самоволно всеки ден. За аматьорско ползване на Линукс това едва ли е от значение. Когато, обаче всеки ден трябва да се отметне даден задължителен обем работа. Работа от, която човек живее, тогава е изключително неудобно и досадно едно такова несериозно отношение на разработчиците самоволно да деинсталират програми при апдейт. Имам предвид програми, които дефакто не се апдейтват при същия апдейт. Та да не ме разбере някой грешно. Не става дума за бъгове, крашове и подобни. В това отношение Дебиан юнаците действат бързо. Особено за секюрити проблеми. Аз, всъщност, точно за това мазохистично се истезавам с този Дебиан в момента.

Може би разочарованието ми не идва точно от самата дистрибуция. Аз бях чувал за тези проблеми. С една дума бях предупреден. По-скоро съм разочарован от някои от Дебиан потдръжниците, които с цената на всичко са готови да унищожат всяка мини критика към Дебиан. Да не говорим какво биха направили с човека, дръзнал да критикува Дебиан, ако им падне. Това прилича на едновремешния фанатизъм на Слак феновете. А може би поради затихващата функция на Слакуер, те същите са преминали на Дебиан. Същия тон, същия манталитет на вресльовците забелязвам сега в част от Дебиан феновете.

Има и друга група. Те даже не четат какво се пише. Щом им се стори, че клони към Debian f_u_c_k и вресват без да мислят, нито да четат целите постинги. Или започват да ръсят тъпи акъли, като че ли другите са олигофрени и няма откъде да видят колко простотия се говори. Mikis, Jet, Gaara. За вас е последния абзац!

Ай стига, че ми се изтриха пръстите. Вресайте си колкото искате от тук нататък. Аз отивам на хладина в басейна.



15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с мрежа в Дебиан -: Jul 14, 2008, 10:20
Цитат (Gaara @ Юли 13 2008,15:22)
Той не е споменавал, че е нещо средно м/у testing и stable, а това си е твоя интерпретация=> по-добре замълчи и не говори глупости.

Пак се излагаш, драги.

Я да видим какво казва jet по въпроса:

Цитат (jet @ Юли 13 2008,00:44)
winman, слагай конфекцията наречена ubuntu, то е средно между деб.стабле и деб.тестинг.

Ахха, жестоко съм сгрешил, значи той наистина не е казал ...м/у testing и stable... ,a ...м/у стабле и тестинг...

Та кой се излага, драги ми Gaara? И кой говори глупости? Че не разбрах. '<img'> '<img'>
Страници: [1] 2 3 ... 22