Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 336 337 [338] 339 340 ... 588
5056  Сигурност / Системна Сигурност / Re: unauthorized login по ssh от tor мрежите -: Dec 15, 2016, 17:16
Здравейте,

Някъде четох че NSA/etc имат доста точки в TOR и така вероятно може поне частично да се следи трафика и хората там, поне на мен ми изглежда възможно като информация/обяснение.

Румен

A въпроса ти е? Tor единствено служи твоя доставчик на свързаност да не знае, какво вършиш и евентуално да се забави намирането ти физически. Но това не е инструмент срещу правителства и компании.

Щото казваш си — а аз няма да ползвам spybook, няма google, няма да ме знаят. Няма, ама например ще влезеш в тоя форум. Ура! Тук е ЛЗБ, тука е свобода. Ами точно тоя ЛЗБ има recaptcha и ga. Тъй, че още тук овисна. Направо оттече.

Ами ще идеш да видиш новинарски портал, опа и spybook те отчете. Готов си, вече си във всички бази.

Тъй, че Tor единствено и само защитава транспортния слой. А какво вършиш, все още си е твоя грижа.
5057  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Текстов редактор Gedit -: Dec 15, 2016, 15:08
A то специално синтаксиса на wiki е измислен именно с тая цел. Да си остане прост текст, но да могат да се предадът всякакви свойства на един документ.

п.п. Разбира се, че горното ми решение е за лична употреба, а не универсално. Универсален е wiki.
5058  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Ограничаване на CPU Load на уеб хост? -: Dec 15, 2016, 14:43
Добре де. Още в първия отговор казах — контролни групи и след мен повтаряте. Само Сопата дето е казал един ulimit (или така си мисля, не съм му отварял връзката). Дайте му нещо графично. А по възможност да не е дори графично, а някакъв html/js.
5059  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Текстов редактор Gedit -: Dec 15, 2016, 14:37
Или поне Емакс?


п.п. Всички редактори могат да оцветяват текст по правила за изходен код. Научи, какви са схемите в gedit. Създай своя. След това остава единствено да излъжеш  gedit, че обработваш такъв „изходен код“. И си готов. Елементарна работа.
5060  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Бавен Интернет Ubuntu -: Dec 14, 2016, 08:06

Ако искаш статично рутиране:
Код:
ip address add 192.168.0.1/32 dev enp1s0
ip route add 192.168.0.2 dev enp1s0 src 192.168.0.1

И какво ще стане при едно рестартиране на машината с това статично маршрутизиране? А и с така настроения IP адрес? Освен това, защо префикса на IP адреса е /32? Това някаква особеност на pppoe връзката ли е?


НЕ разбирам точно нищо от PoE, но това, което казваш е просто невъзможно. Какъвто и да е случая ние продължаваме да си говорим за — Интернет протокол, а там такова чудо няма.

п.п. Бих похвалил човека, че се е научил да борави с командата ip. Не мислех, че изобщо е постижимо. Тази проклетия е измислена, за да ни покаже, колко сме тъпи ламерите.
5061  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 09, 2016, 13:11
Гошето по-скоро би се обадил за Боб Янг, щом ще сравняваме с Марк. Пък и името, името… Но щом казваш, няма да се обаждам :P
5062  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 19:41
Не я харесваш, не че аз съм влюбен в нея, ама на нея се търкаля цялата паяжина, та си трябва.

п.п. Последното изречение не го разбрах. В хранилищата на У има повече пакети от тези в хранилищата на Дебиан.
5063  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 12:03
Да, да за Ubuntu Desktop. To e ясно, че за служител (server) и у нас можеш да си докараш добри парички от поддръжка.
5064  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 11:27
Не обсъждам цитата, а добавеното изречение.

Защо да не може да е основен доход? Е добре у нас не, но по принцип. Дори Убунту има нужда от поддръжка. Както има админи за по-популярната ОС, защо да няма и за У? Особено пък в някоя голяма компания. Или множество малки обслужвани от един.
5065  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 08, 2016, 11:02
Това, че си се опитал от жив диск да изпълниш командите ме подсети, че и така е възможно, даже до някъде по-лесно, отколкото да дебнеш Груб. Но трябва  да си играеш със затвор. Има една добра тема на български по повода. Стара, но изпитана:

https://www.kaminata.net/forum/vazstanovyavane-na-grub-2-pri-linux-ubuntu-arch-mint-i-dr-t56230.html
5066  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 08, 2016, 10:39
Допълних си мнението, погледни го.

п.п. Да това трябва да направиш, но след като си влязъл със стъпките от връзката дето дадох;

п.п.п. Това „е“ се натиска на екрана със списък на, какво да се зареди. Той е синичък и без картинки. Но е възможно да е с лого и цветничък (то затова и има двойка). Във всеки случай е първото след bios. Може да се покаже за буквално три секунди. Затова трябва да разбуташ стрелките надолу-нагоре, за да спре брояча.
5067  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 10:37
Ами RHEL не се предлага безплатно в двоичен вид. Всичко е на изходен код. И затова всеки, който иска да го пресъздаде, така или иначе, трябва да транслира наново. Това е и което прави Цент.

Но на мястото на Каноникъл не бих ги гонил за някакви сертификати, а за най-обикновена измама. Казват, че е Убунту, а не е.
5068  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 10:19
Претендира, че е пророкувал. Та исках да видя, какво точно е предвидил, че ще се случи и как то се отнася към настоящата ситуация.

Между другото новината не е нова. Новото е, че Марк е писал в дневника си по темата. Иначе заявка за преследване на недобросъвестни разпространители имаше още преди година, може би повече.
5069  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 08, 2016, 10:15
А-ха. За да пестя трафик (защото съм на мобилна връзка) съм изключил картинките и затова вадих твоите от изходен код и ги гледах с feh. Сега ти отворих темата от Conkeror и разгледах. Fstab изглежда ти е верен, макар на картинката с Fdisk да не се вижда точно типа  ФС, но Ext4 е обратно съвместима към 3,та ако е така, не е проблем.

Обаче все още трябва да си оправиш grub.cfg, както ти казахме. Ти дори в момента имаш работеща система, но ще е неудобно всеки път ръчно да излизаш от busybox.


п.п. За да влезеш ръчно — в екрана на Груб натискаш „е“ (от edit), за да редактираш ръчно (ще е валидно само за сесията). Двойката е малко скапан, не е прост като единицата. Но ето първия резултат, който ми излезе:

http://forums.justlinux.com/showthread.php?152790-How-to-use-Grub2-to-boot-Linux-manually

Следвай стъпките и накрая не забравяй да обновиш конфигурацията, за да не се налага пак да минаваш през тях.
5070  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 10:04
Прави разлика между портал и форум. Форума има много строги правила за извънтемие и факта, че в момента не се спазват, е поради прекомерна заетост на Модератора. Но това е само временно и като му остане време, ще разчисти. Тъй, че е просто отлагане.

Аз съм най-големия критик на ЛЗБ в историята. Преди 7-8 години и нѝкролог публикувах. Гледам съм си още жив.

В портала никога, нищо не се е триело. Поставя му се оценка 0 или по-ниска, с което става невидимо, но при заявка се показва. Освен това в бройката на коментарите фигурира истинската заедно със скритите коментари.

п.п. Има обаче изтрити новини и статии. Дори има сравнително скорошни. Точно това цензуриране на статии беше причината да почна да ги критикувам преди точно 10 год.
Страници: 1 ... 336 337 [338] 339 340 ... 588