Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 588
5071  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 09:50
Орангутане на теб по-скоро съм ти чичо, клонящ, но все още не дядо.

Трудно ми е да повярвам, че в портала има изтрит коментар, като не съм видял да се трият коментари от 15 год. и повече. Дори в славните времена на Весо, не се триеха.

Дай точната тема да видим, колко е изтрито.

ЛЗБ са виновни единствено за мудност. Наистина проблема седя така две или три седмици, преди най-после да се присетят. Но е твоя вината, че вървиш с включен js.

И най-важното — не търси мисъл в ламерите и живота ти ще е по-сполучлив.
5072  Програмиране / Общ форум / Re: MySQL/MariaDB client version -: Dec 08, 2016, 09:24
Щях да напиша същото, но, за да съм сигурен изчаках да пише друг, че все пак аз съм ламер.

Клиента между мъсял и мария е 102% съвместим и никой потребител по никакъв начин не може да усети разликата. Аз щях да направя същото като Спеца. Да взема от стара Федора пакета и да го инсталирам. Ако има конфликти (с mc е най-бързо) ръчно да разхвърлям файловете. Правил съм го стотици пъти по разни поводи.

Разбира се възможен е трети вариант. Нещо като затвор, но не съвсем. Това го правя при разработка. Разпакетирам всички пакети в някаква точка напр. /хоме/гого/пкг/уср… след това в един прост shell file описвам пътищата (вкл. на библиотеките!) и всяка променлива на средата, която е необходима. Най-отдолу командата за стартиране на програмчето.

(За мен) е добра практика да се кръсти с името на програмчето и да се сложи на място в пътя на потребителя ми. Напр. /хоме/гого/сх. Така като повиквам програмата с тоя потребител, вместо тя, се изпълнява пълната последователност и накрая тя. Излишно е да казвам, че това сх трябва да е най-отпред в пътя ми.

Най-често в Интернет се дава такъв каталог да е $HOME/bin, но аз не съм съгласен, защото няма нищо двоично вътре. Затова за мен той е sh. Пък нека света си мисли, каквото си иска.

п.п. И последно. Ако това нещо е онова на Лазар за турникети ли, какво бяха, едни такива преградки на билетен център, то не може ли просто да смениш променливата на „равно или по-голямо“ (еквивалента в Паскал на ≧) и да го цомпилираш наново? Транслацията дълга ли е? Така ще се отървеш от хаковете, които ти предлагаме със Спеца.




5073  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 09:05
Хе, като изкоментирах в една новина че точно това ще стане, веднага бях изтрит( анатемосан ) в сайта. Грях е (беше) да се пише такова нещо тук. Мразя лизачите, а тук са много. Всеки пост трябва да почва с възхвала на СССР - пардон линукс и плюене на win. И пак да напомня, че акаунта ми беше откраднат след като си пратих логин и парола в онзи подканващ прозорец с влизането в сайта.


Орангутане посочи точна връзка, за да видим, какво си казал. ЛЗБ действат мудно, но въпросния прозорец „за кражба“ идваше от една липсваща картинка. Твоя вина е, че влизаш с подразбиращ се включен js. Ако не беше, нямаше изобщо да видиш прозореца. Като ти е включен js това е най-малкото, което може да ти се случи. Радвай се, че си се отървал с толкова.
5074  Нетехнически теми / Коментар / Re: Каноникъл почва да съди наред... -: Dec 08, 2016, 08:35
Реално погледнато никога не е и бил. Това е компания продаваща софтуер. Това я прави същата, като всяка друга.
5075  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 07, 2016, 20:21
Fdisk няма как да ми покаже UUID. В самия Fstab ти е дадена командата, която трябва да изпълниш, за да видиш дали индификатора е правилен.

Миниатюрната снимчица при стартиране е неразличима да се види, какво пише на нея. Сложи нова.


п.п. Разбира се, че можеш да разкараш uuid и да си сложиш нормално редче със sda1;

п.п.п. Поне с това uuid разбрахме, че не е слакарската версия. Иначе щеш да стане тъжно. Слак е чуден, ама не е за хора, които не знаят, какво правят.
5076  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 07, 2016, 13:13
Сопа, казал ти е. Оная бившата хахорска дето  се прекръсти. Дано не е варианта от времената на Слак, че сега се оакахме.

И защо е копирал целия диск, а не само дяла, не е ясно. И не разбрах, кое е трудното на командата cp? Не може да прочете man-a ли?
5077  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да променя името на диска от който се зарежда? -: Dec 07, 2016, 13:08
Файла е /етц/фстаб. Но според мен ти трябва нов груб.цфг.

Малко странно ми звучи историята. Hda няма отдавна. Дори (P)ATA ги кръщават sda. Та нали и аз съм с такъв. Ядрото ти трябва на повече от десет години заедно с обкръжението.
5078  Трудова борса / Предлагане / Re: Някой да се интересува от сървър 1U ? -: Dec 06, 2016, 10:28
Ми няма от де да знам, като последния, който съм пипал е 2003, а последния, за който съм чувал е 2008 (и то с лошо). Тая ОС не ме интересува и не я следя. Де да можех да кажа същото за настолните им ОС. Но все още мога да се похваля, че на 8 имам прекарани няколко минути, а 10 все още съм се овардил да не го видя даже на картинка. Ако можеше и с останалите да е така, щях да съм най-щастливия.
5079  Трудова борса / Предлагане / Re: Някой да се интересува от сървър 1U ? -: Dec 06, 2016, 08:36
Добре да речем, че момчето е глупаво и не е чувало за FreeNAS. Ама аз питах друго. На сървъра е писало, че е сертифициран за W2010. Не му ли хрумна на пича, че е добре него да сложи? И как от Европа са му дали пари без да прави разлика между desktop и server OS.
5080  Трудова борса / Предлагане / Re: Някой да се интересува от сървър 1U ? -: Dec 05, 2016, 19:35
НЕ, ЧЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо слагаш 7 на server. Ама все тая.
5081  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Ограничаване на CPU Load на уеб хост? -: Dec 05, 2016, 19:20
Мога да ти кажа контролни групи. И видеоурок мога да ти извадя на български. Ама като  пусто отказваш да работиш в конзола, не знам как да ти помогна.
5082  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Dec 03, 2016, 12:32
Ами това е причината изобщо да има прогрес. Ако нещо ни задоволява, защо да го променяме.

И определено смятам, че трябва да се правят идеално. Ако не са, въпроса е защо не са. И не трябват оправдания, а действия да се изправи. А не да стане по-зле, какъвто е случая на Sd, Wаyland, DBUS, UDEV и още толкова много, че не мога да ги изброя.
5083  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Dec 03, 2016, 12:03
Забравих Пулс. Има (технически) причини да съществува. Даже на миналата страница съм ги изредил. Може би съм пропуснал, че много по-добрите от него негови предшественици като aRts и особено eSound не бяха лесни за употреба.

Но това, което ти си изредил, не е. Първо смесване на звуци има още от OSS. Още малко ще кажеш, че ние до Пулс сме яли колците на доматите и не сме слушали музика. За смесване на звуци не е необходима цялата тая свинщина.

Обработката на звука не трябва да става на ниво служебна програма, а самата възпроизвеждаща. Не е нещо, което трябва да е работа на Пулс.
5084  Трудова борса / Предлагане / Re: Някой да се интересува от сървър 1U ? -: Dec 03, 2016, 11:51
Добре де, ББ, т'ва уж е server, уж е сертифицирано за 2010, а вие му слагате Москвич Седмак. Вие сте за бой, а не проклетия Майкъл Дел.

п.п. А то било Хюлет-Пакард, все тая.
5085  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Dec 03, 2016, 10:29
Не 9, а 25 стр. са дадени с описания, какво не му е наред. А то всичко не е. Сбъркан е по начало.

Юдев не съм казвал, че е нещо хубаво. Набиха го с оправданието да нямало няколко стотин статични файла. И затова трябва да ги създаваме динамично при всяко стартиране ??? ??? ??? На кой точно олигофрен може да му хрумне подобно нещо?!? И ако ще е така, то тая смрад, какво прави в потребителското пространство? Това е класически пример за нещо, което трябва да е в ядрото.
Страници: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 588