Покажи Публикации - Intacto
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 15, 2012, 14:23
Тук ( http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=243882 ) намерих човек със сходен проблем и решение, обаче за Fedora. Някой може ли да удари едно рамо и да го преобразуваме като за Linux Mint, да видим дали ще ми оправи капачето ?
2  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 13, 2012, 12:54
Има развитие по темата с паролата на 7цата- успях да я залича за WORKGROUP, обаааче, сега като си набера адреса на 7цата и ми излизат всички споделени папки, и когато опитам да вляза в някоя ми изписва ерор :unable to mount. Още работя по капачето без реален успех. Някой ако изимсли нещо да споделя :)
EDIT : след 3 дни постоянно четене по форуми и гайдове успях да си споделя файловете и в момента си прехвърлям информацията. Единствения проблем, който все още остава на лице е проблема с капачето. Писал съм в 3-4 от най-големите форуми и до момента никакъв отговор. Надявам се и някой от вас да мисли по проблема ми :)
3  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 13, 2012, 11:22
Аз написах вече, че опитах с де що има настройка в power management опциите, освен със Shut down, защото не ме устройва да се изключва. А между другото май нямам опция hibernate, имам :Shut down, Suspend & Blank Screen. Hibernate поне в интерфейс меню-то нямам.
/home ми е xfs, както ме беше насочил ти по-горе в мнението за разделянето на харда (@ddantgwyn).
Относно suspenda и power buton-a мисля, че си ги оправих сам. Поотделно вече и двете неща си работят като хората, обаче просто не мога да го накарам да работи чрез затварянето на капачето. В смисъл такъв : избирам опция за power buton : Ask me what to do, натискам powerbtn и ми излизат възможностите, кликвам съспенд и си влиза успешно в съспенд, после си натискам ентер и си излиза успешно от съспенд, обаче капака си дава същия проблем. Изчетох и на минт къмюнити форума по темата, там пишат някакви Ctrl+Alt+F7/8, с F7 ми изкарва broken pipe съобщението, а с F8 не става абсолютно нищо. Мъчих се и pm-utilsa да си сложа сам, ама не съм сигурен че съм успял, за да кажа дали той върши работа поне...
А относно споделянето: аз успях да си ги споделя папките, обаче няма като на Windows да посочиш дали само да се чете от тях или да може, тоя който ще влиза от мрежата да променя информацията в тях... А проблема е такъв, че 7цата си слага сама някаква парола, която не мога да вкарам от линукса(изглежда си прави домашна мрежа само за 7ци), за това опитвам да споделя папките с фул ацес към мрежата и да вляза от 7цата в линукса и просто да си насадя файловете в линукса :/
4  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 13, 2012, 01:35
И като предположим, че някой ще изскочи с решение на проблема с капачето да питам следващото належащо нещо :
Ако може като за идиот ми обяснете, как да си споделя папките от home/intacto , така, че да мога от друг компютър (с windows 7) да вляза в тези папки и да поставя информация от другия компютър ( тъй като от компютъра с линукса нещо не можах да вляза в компютъра със 7цата...). Искам папки с пълен достъп от друг PC от същата wireless мрежа.
5  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 12, 2012, 20:23
В по-горно мнение пишеше, swap 2 пъти колкото рамта, съответно 2GB, а темата я видях, и като натисна CTRL +ALT+F7 ми изписва същото, cannot write bytes :Broken pipe.
EDIT : не знам как да провера дали нещо го има в хранилището на дистрибуцията, да не говорим, че 3 часа се мъчих да инсталирам тея pm-utils и не знам в края на краищата какво съм свършил :D:D Изчетох половината гугъл по темата :D
6  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 12, 2012, 17:56
Търся и в google някаква  информация относно проблема и намерих тука някаква "програмка" pm-utils, изтеглих си някакъв архив с .tar.gz разширение обаааче нямам идея как да го инсталирам :D
7  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 12, 2012, 17:25
Абе и моя си намери драйвърите, обаче капачето и power бутона правят проблеми. Надявам се някой да даде акъл как да ги оправим :)
8  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 12, 2012, 17:11
пробвах със всички настройки (от power management меню-то).. говорим за blank screen  и suspend (shutdown  не съм пробвал, тъй като не ме устройва). И при двете опции се получава същото.
EDIT: също съм си направил power buton-a , когато го натисна да ме пита какво да прави, а когато в действителност го натисна направо си спира компютъра. Изкарва черен дисплей, 2-3 реда текст и спира.
Could not write bytes: Broken Pipe ...
9  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 12, 2012, 16:24
Такаа. Вече горд собственик на ментичка :)
Проблема с микрофона и затварянето на капака остават. Сега като се свалят всички ъпдейти започвам микрофона по гореспоменатия начин. Ако някой има решение за капачето моля да сподели :)
EDIT: за неразбралите проблема с капачето се изразява в следното нещо : при работеща система, като затворя капака и го отворя пак дисплея стой неактивен, ако кликна, дисплея почва да мига и нищо не става.
10  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 18:14
Благодаря ти Intel, утре слагам реално ментата и вече ще говорим за конкретни проблеми и решения, както и за начална помощ :) До тук минах теста, харесах си дистрибуция, утре ще видим какво ще стане :)
11  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 15:22
Амм, като гледам водим дискусия помежду си, не е ли възможно да преведем дискусията в скайп, или нещо подобно, за да става по-бързо обратната връзка, и за да не пълним форума с мнения от по 2 думи, а когато свършат всички питания ще копираме продуктивната информация в форума, за да послужи на някой друг в последствие ?
EDIT: ако не е проблем, разбира се.
12  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 15:16
Разгледах повечето неща и преди да напиша, че микрофона не работи се уверих, че не е спрян от някъде (както съм написал в горния пост). Разгледах де що има опции за input hardware. Дано се дължи на виртуалното буутване. Капака не е болка за умиране в момента :)
13  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 15:10
Аз имам достатъчно работещи системи вкъщи, в момента тествам Ментата на нетбуука, а пиша от друг компютър. Поразгледах всички настройки, микрофона не е муте-нат по дефолт. Видях хардуерните му настройки, също видях, че си има вградено изкарване на целия хардуеър, датчици и тн (като еверест), иии нещо не ми отчита микрофона като хардуеър. Намира, че има някакъв интелски микрофон, ама няма никакви драйвъри асоциирани с него. Пуснах също хардуер мениджъра да прегледа, и той не откри никакви налични допълнителни драйвъри за моята система. Усилих от самия скайп микрофона, после от миксерите, после от контролния панел, махнал съм всички мют отметки и пак не иска да запише звук.
14  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 14:47
Първи наблюдения при Mint MATE :
Като игнорираме тежкото работене, видео драйвъри-на лице, аудио драйвър-на лице, камерата ми работи, кард рийдъра също,само си засече WiFi  и успешно се свърза, обааче микрофона ми не зацепва грам. Какво правим в случая?
EDIT: когато затворя и отворя капака си стои черен екран, при натискане на Enter/Mouse Click започва да мига екрана на който съм бил преди и черен екран, като спра да кликам си остава черен екран. Постоя така една минута, след което излезе конзола на черен екран, изписа някакви системни съобщения, успях да хвана само че се готви да премине във "halt" и се изключи.
15  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One d250 -: Sep 09, 2012, 14:30
Така, попрочетох малко как да си оправя проблема с MDM юзър-а и успях да подкарам системата през флашката. Нормално ли е да ми върви ДОСТА тежко предвид това че работи през флаш, и че компютъра си има негова ОС ?
Страници: [1] 2