Покажи Публикации - drag
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да задам определени права на даден потребител в Debian? -: Jul 01, 2014, 14:30
Значи трябва да им ги спреш за да не могат да ги получават, така всеки път като влязат няма да ги имат и ще са до тази папка, без да могат да се връщат. Другия вариант е да им ги предоставиш, но те да не ги виждат, за да нямат права да ги ползват.

Ако имаш други въпроси пиши.

Приликата с въпроса е съвсем случайна, или дет се вика, какъвто въпроса, такъв и отговора.

Аман
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане на squid... -: Jun 29, 2014, 10:46
Не съм много сигурен, че съм разбрал правилно, но във фирефокс, всички портове предполагам, че са - 80, 443, 21. Ще откриеш обаче, че SSL не можеш да го прекараш през прозрачно прокси, просто така.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане на squid... -: Jun 27, 2014, 18:34
така... Transparent проксито вече му се вика Intercept.
Ама за да ти помогна по конкретно ще е хубаво да знаем версията на скуид-а, както и дали машината на която е инсталиран той е и рутера ти.

Принципно идеята на прозрачното прокси е да насочиш, да кажем tcp:80, което е по същество интернет трафика на потребителите, към машината на която е инсталиран скуид. Ако същата машина е и твоя роутер, тогава просто трябва да добавиш iptables реда, който Acho е написал, във таблиците на iptables, като внимаваш, кой интерфейс (лан карта) ще посочиш в правилото. В случая с Acho е eth1, твоят случай е възможно да е различен. Това е интерфейса, който е насочен към хората, които искаш да прекараш прозрачно през проксито.
 
Ако рутера ти е на друга машина, тогава имаш нужда от малко policy routing. Но за това ще говорим, когато споделиш детайли за твойта картинка.

версия на Squid
Къде се намира аджеба това нещо в твоята мрежа
какво всъщност искаш да постигнеш в крайна сметка

Иначе накратко, ако искаш да си сигурен, че винаги, при всякакви условия, трафика на потребителите ти ще минават през твоето прокси,без да имат възможност да променят това*, отговора е Intercept+policy routing

# Listen port
http_port 3128 intercept
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Как се прави backup машина ? -: Jul 05, 2013, 17:20
но пък при ползването на райд и умения да боравиш с него, няма да имаш нужда от бекъп.

Това не е вярно!

RAID != BACKUP
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 18, 2013, 14:56
...а непушача като му пречи пушенето да не влиза!

Е добре де, а къде остана сега свободата на непушача? А ако съм непушач и искам да работя в подобно увеселително заведение, защо трябва да съм длъжен да дишам твойта свобода? Защо трябва, когато отида на подобно увеселително заведение, на излизане от него да мириша на измет заради спомената по-горе "свобода".  Или пък може би, бременната ми жена не може да отиде на "увеселително заведение" защото не би следвало да диша тази "свобода"

Извинявай, ама това твойто става малко "e*ал съм им майката на другите, важното е аз да съм добре"

Целта на правилата по идея не е да ти вземат свободата, а да заживеят всички малко по-добре, спазвайки простички правила.
Ако няма правила има хаос...

PS: За протокола, пушач съм, но съм абсолютно против отмяната на забраната за пушене!
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 17, 2013, 23:46
За сега знам само, че трябва да ги огранича тези мизерници като ги лиша поне от моя приход! От това повече не съм в състояние да направя сам!

Нека поразсъждаваме задно...
Значи ти казваш, че сам, можеш да лишиш тези мизерници (Здравни служители, учители и други подобни пълни "мизерници") от твоите приходи. ОК. Нека сега за секунда си представим че спечелиш достатъчно последователи, които също решат да лишат тези "мизерници" и от своите данъци. Какво следва от това?
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 17, 2013, 23:10
@backinblack

Нямах никакво намерение да пиша в тази тема, обаче проповедите на върналия се в черното са на път да ме разплачат, съвсем сериозно, на ръба съм.

Няма да влизам в безмислени спорове. Искам просто да попитам, ти какво предлагаш? Как според теб би трябвало да се случат нещата и как смяташ, че бихме могли да го постигнем?
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: MythTv -: Jun 12, 2013, 13:35
Инсталирах MythTv  от сорс всичко тръгна намери каналите, обаче като пусна live tv  и дава грешка какъв е проблема къде съм сбъркал

Като за начало може да започнеш от  тук
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=advices&key=356333931&layout=clean
24  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Рестартиране на лаптопа докато ползвам интернет -: Jun 08, 2013, 00:34
За по-лесно със сумичките, да не ги чакаш всеки път да свършат за да ги пуснеш на ново може да направиш например:

Код:
for i in {1..10}; do sha1sum "име на фаила"; done

това ще сметне сумата 10 пъти последователно...

успех
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малко проблемче със споделените ресурси -: May 31, 2013, 16:21
/offff
Казах ти и в предишна тема да сложиш Webmin

Какво пък толкова му харесваш на това го*но не мога да схвана....
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Бойко подаде оставка -: Feb 22, 2013, 02:12
Абе само на мен ли всичко това ми прилича на предизборна кампания на батко...?
27  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Вече втори ден ползвам легален Windows7! -: Oct 03, 2012, 00:15
Windows 7 не е никак лоша система, ако я познаваш добре и си настроиш всичко както трябва ще ти служи дълго и безотказно. В ръцете на опитен потребител всяка операционна система може да бъде много продуктивна, функционална и полезна.

Мдааа, много е добра системата! Инсталираш програма която програмистите са направили да обажда в къщи кой я ползва и въпреки, че има фаеруол, отваря си го, праща си инфото име на компютър, юзер, ип, мак адрез без да те пита, дали да разреши на приложение да се свърже на вън!
В случая не става въпрос за вирус и тем подобни, но щом въпросните програмисти имат такава възможност, то я има и за всеки друг.
Защо да ползвам 7, като ще имам куп ненужни неща и ще инсталирам други на външни разразработчици, които ще ми гарантират, че една стена, ще работи като стена!?

     Мисля, че не те разбрах съвсем правилно.
    
     Защо в GNU/Linux да не може да си инсталираш софтуер, който отделно от основното си предназначение,  да събира информация за това, къде се намираш, на кой доставчик си, кой град, коя държава, колко често ми ползваш продукта, за по колко време и какво правиш на него?
   
     Нима за да инсталираш приложение, не ти е необходимо да си администратор на системата? Стартирайки инсталация с административни права, не позволяваш ли на този инсталационен процес да се "поогледа" наоколо, така да се каже?
    
     Кой гарантира за това, дадено приложение да е написано според някакви, вече все по-неясни, етични норми, и какво ни кара да мислим, че това не е бизнес като всеки друг, с тази разлика, че е върху различна платформа?
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Прозрачен терминал. -: Sep 19, 2012, 10:44
каква ти е видеокартата? Каква е средата - Debian 6 предполагам, че си с Gnome 2, което до колкото си спомням означава, че трябва да сложиш един компиз и да ползваш него за да имаш прозрачен терминал.

Дай да видим:

lspci | grep VGA
glxinfo | grep direct
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: vsFTPd - добавяне на нов user -: Sep 13, 2012, 17:27
https://security.appspot.com/vsftpd/vsftpd_conf.html
Това чел ли си го?

Добро четиво е....

chroot_local_user е твойта опция, ама не е лошо да прочетеш това, което ти показах....
30  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Home Data Center!? -: Sep 08, 2012, 00:42

То това не е шега изобщо, щото машинното масло си е много добър изолатор.
(mineral oil не се превежда като олио ами си е масло)
А интел нищо ново не са измислили, щото масло и сега се използва за охлаждане на големите силови трансформатори - те целите са заляти с масло.
http://www.google.com/search?um=1&hl=bg&newwindow=1&safe=off&rlz=1B6GGGL_enBG295BG356&biw=1039&bih=645&tbm=isch&sa=1&q=power+transformer&oq=power+transformer

На картинките мисля, че онова  дето е закачено отгоре и в страни и изглежда като варел  - е контейнер за масло. И от там също се долива.

Това от горе се нарича маслоразширител, целта е да има накъде да се разширява маслото когато се загрее, иначе самия трансформатор е потопен целия вътре в в масло, всичко е вътре в тая метална куруба.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6