Покажи теми - encho1982
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Липсва ми root-а -: Oct 13, 2010, 20:13
Попаднах на една тема Ubuntu - пълен новобранец където пише, че коато вляза в System → Administration → Users and Groups ще ми излезе, че имам root и аз трябва да дам Properties и да въведа парола, но когато вляза там ми пише само името няма root. Това нормално ли е? С Убунту 10.10 съм.
17  Игри за Linux / Общ форум / Championship Manager 03/04 и Ubuntu 9.10.2 -: May 12, 2010, 01:32
Здравейте!
Имам следният проблем . Имам инсталирана играта Championship Manager 03/04 под Windows и искам да я играя под Ubuntu . Копирам файловете от папката и ги поставям в една папка на десктопа , копирам и crack-a . Използвам Wine за да отворя .ехе файла . И играта тръгва . ( Не я инсталирам под ,Убунту защото след като избера директория където да я инсталирам в случая избирам /usr/games ми дава в алерт прозорче следната грешка :

Error:-1603 Fatal Error during instalation consult window installer help(msi.chm) or MSDN for more information.

Инсталирам я като отварям с Wine Setup.exe
Само да добавя,че съм си свалил един пакет за Ubuntu 9.10.2 който се казва : Wine updates for Ubuntu 9.10.2 около 1.5 ГБ е и съм си инсталирал различни неща които мисля,че ще ми потрябват . Едни от тези неща са библиотеки на Windows d3dx9_24 до d3dx9_42 и d3dx10_33 до d3dx10_42 .

Проблемът е ,че играта постоянно насича и не знам от какво може да е . Може би от драйверите за видеокартата или от това ,че не знам дали имам инсталирано 3D acceleration ( видях един такъв пакет в Управление на софтуер и го инсталирах ,но нищо не се промени и го махнах ) . Видео картата ми е GeForce 8600 256 Mb и играта под Windows върви без проблеми . Инсталирал съм от Система--> Администриране-->Драйвери за хардуер следния пакет NVIDIA ускорени графични драйвери (версия 185) [Препоръчителен] , има още един версия 173 ,но него не съм го пробвал . Няма значение дали съм включил Без визиуални ефекти или Максимални ефекти и в двата случая засича .
Попаднах на една тема тук след като потърсих ключова дума 3D acceleration

http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=27054.0

Това е за openSUSE 10.3 може ли да се приложи и за мен ? Стигнах до точка 1 тъй като когато отида на сайта на NVIDIA предполагам ми засича автоматично видео картата и ми показва подходящ драйвер от серия 400 и пускам да се сваля,но се отваря един текстов документ и започва да се запълва постепенно ,а не архивиран файл и след като се запълни до край около 35 Мб са някъде незнам какво да го правя, как да го съхраня . И най-вече не искам да оплескам нещо за да преинсталирам .

Постарах се да бъде изчерпателен ако някой има желание да ми помогне мога да добавя и още неща,но в момента не се сещам какво. 
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Въпрос относно download под Ubuntu 8.04 -: Mar 29, 2010, 21:09
Здравейте!
Имам един въпрос на който аз не можах да си отговоря или поне не съм сигурен на 100 процента . Значи преди около 1 година си инсталирах Linux Ubuntu 8.04 Hardy Heron . И реших да изтегля няколко торента за да видя под каква скорост тегли . Забелязах ,че вдига скорост далеч надвишава тази под Уиндоус . Под Windows XP използвам микроторент или уторент незнам точно как се води ( със знака за микро ),а под Линукс bittorrent . Скороста ми под Убунту достигаше до 2.2 Мб когато се вързваше към 22 човека,дори до 3 Мб/сек ако се свърже с около 50,а под Уиндоус не повече от 1.3 Мб/сек дори и да е вързан към 50 човека . Не съм правил никакви допълнителни настройки ,а само пусках да се ъпдейтне Убунту и това е . Проблемът е ,че след като една гръмотевица падна на блокът срещу нашия ми изгоря мрежовата карта . Отидох да я сменят ,оригиналната си стои не съм я махал . Оттогава макар,че съм със същия софтуер тоест не съм преинсталирал никога не се случи да свалям с повече от 1.3 Мб/сек . Предполагам,че новата мрежова карта е свързана на различен порт и това е причината . Та въпросът ми е . Какво мога да направя за да си възвърна предишните скорости на download ? Новата мрежова карта е свързана за най-горния слот т.е. отдолу-нагоре третия както е дъното на компютъра ( баси тъпото обяснение ???) . Моля за помощ не за отговор !
Страници: 1 [2]