Покажи Публикации - zoomaniak
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / инус Торвалдс одобри ядрото на Linux 3.0 RC1 -: May 31, 2011, 20:04
Линус Торвалдс, който е инициатор за създаването на свободната операционна система Linux, все още е главен архитект на ядрото на въпросния софтуер и главен координатор на проекта. Той е одобрил публикуването на първата предварителна RC версия на ядрото за Linux 3.0. Файлът е с размер 93 мегабайта и е свободен за изтегляне от всеки, който желае да го разгледа или изпробва, предава TechSpot.

Една от новостите в Linux 3.0 е добавянето на поддръжка за контролера на игралната конзола Xbox Kinect. Това става с помощта на специален драйвер. В новото ядро има поддръжка на „cleancache”, ъпдейтнати графични драйвери, както и оптимизации за новите процесори на Intel (Sandy Bridge и Ivy Bridge) и AMD (Fusion APU). В сравнение с предишните версии на ядрото, при новата промените няма да бъдат толкова много.

Торвалдс е съобщил, че в новата версия на ядрото ще ги има обичайните промени в две трети от драйверите, както и голям брой малки кръпки, но номерът не означава, че са внасяни радикални модификации. Поради тази причина от новото ядро може да се очаква стабилна работа и липса на неприятни изненади и бъгове.

Има шанс излизането на Linux 3.0 да съвпадне с празненствата по повод двадесетата годишнина на операционната система. Проектът Linux е стартирал на 25 август 1991 година, когато Линус Торвалдс е публикувал официално съобщение, в което разказва за намеренията си да създаде безплатна операционна система. На пети октомври същата година бял свят са видели първите кодове на Linux.

В официалното съобщение с анонса на Linux 3.0 RC1 главният архитект Торвалдс ясно е заявил, че в новото ядро няма да има абсолютно никакви големи промени.

Източник: http://www.kaldata.com/
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 30, 2011, 20:47
А да попитам отново за мнение - вас. След като имам инсталирано KINO четох, че е най-доброто за запис на Видео направо на харда ми. Но нещо не мога да подкарам видео записването де.

USB кабела е в PC и в камерата и като натисна бутона за запис на камерата. Ядец нищо не става. То е явно, че аз незнам точно как става - но разцъках 1 милион комбинации не става и не става.

Трябва ли да доинсталирвам некви допълнения или не трябва според вас. Пакети и т н...
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 30, 2011, 17:53
Днес се опитах да започна работа със - Cinelerra, но ми дава грешка. Формата, който се опитвам да отворя е .avi

Дали може да дадете мнение.

Fedora 15 ползвам
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 13:37
Само словом е проблема. Само при един потребител. Като цяло програмата работи отлично, но за да не я хваля напишете коментари за нейните функции.

Ще - напиша и ще споделя моето мнение. Само да ми я инсталират и я почвам с тестовете.

Може ли да и се Импортва база от данни, създадена под Склад про!
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 30, 2011, 13:11
Вече съм с Fedora 15 и още куп готини неща. Скоро ще се опитам да напиша нещо като "впечатление" с реални доказателства от някой неща по федора 15.
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 13:06
Добре де. До тука само словом ли е проблема като проблем при реална употреба на този продукт. По принцип и аз съм силно заинтересован от такива приложения. Но да работят - иначе ползвам: https://www.fakturirane.bg/ и много съм доволен. Но естествено и такива проекти не могат да заменят СКЛАДОВА ПРОГРАМА.
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 28, 2011, 18:58
Тая грешка ко значи


Error: Package: ffmpeg-libs-0.6.2-1.fc14.i686 (rpmfusion-free-updates)
           Requires: libx264.so.102
           Available: x264-libs-0.0.0-0.28.20100706gitd058f37.fc14.i686 (rpmfusion-free)
               libx264.so.102
 You could try using --skip-broken to work around the problem
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Google спира много публични АПИ-та -: May 28, 2011, 11:31
Каква причина дават за това спиране! Гадно.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 17:27
Друго си е живия контакт!!!

Ще посетя. Аз и по SEO и др. събития се мъкна редовно  [_]3

http://www.youtube.com/user/J00mlaDay

Хем уча - Хем и работа свърша.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 17:18
backtolife - А да те питам, то май това ще трябва да се програмира. Защото данните, които са в базата имат маркери и съответни различни статуси. И трябва да се визуализират в Екселската таблица по определен начин:

- колони
- shits и т н...

Това е възможно нали. И самото "дърпане-сваляне" трябва да е стартируем процес. А не автоматичен. Защото данните търпят промени и те се нанасят на екселската таблица.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 17:09
Ще видим дали ще стане - и ще пиша.

Благодаря Ви за линка.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 17:00
А някой знае ли под Линукс как може да се реши следният проблем - казус.

Трябва да се вържем към база данни на един сайт и от там да дърпаме данни в екселска таблица. Под уиндос проблема се реши - но не помня как се наричаше нещото.

Обаче сега не можем да дърпаме информация.
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 16:29
Виждам че задобряваш, ето темата ти стана доста голяма, с 213 постинга дотук. А и по самите въпроси и коментари си личи, че не е някой калпазанин, дето търси всичко наготово. И май скоро няма да търсиш човек за поддръжка на Линукс машините. Ами сам ще се оправяш с всичко. Пожелавам успехи.

Човек не трябва да иска да е сам във всичко. И не може да е сам. Да правиш всичко сам е загуба на време и пари. Така мисля аз. Човек намерих - в Неделя действаме по моето PC. После и другите по план.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 16:11
Нека се научи и на конзолни неща, няма лошо в това.

Да. Вечерно време отделям поне по 1-2 часа на четене и тестове. Внимателно правя, че да не омажа нещо отново. Просто линукса се оказва пустиня от възможности - но има нещо странно около него. Малко хора го ползват практически - имам предвид извън средите на програмисти; хакери и т н.....

Колко нужда имат от Линукс - доста хора пък въобще не усещат. Дано си отворят очите.

30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Питане от абсолютен новак! -: May 27, 2011, 07:14
Добро утро.

Снощи си овладях и този урок:

http://www.bultux.org/terminal/alpine-mail-klient-za-terminala

Не е кой знае какво - НО на мен ми е полезно и ми трябваше. Доста повече имам визуализиране - КОНТАКТ с информацията в пощата ми през Терминала.

Май ще се окаже, че всичко може да се прави през терминала!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11