Покажи Публикации - asa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4]
46  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Bulgarian Linux Company? -: Oct 03, 2002, 07:57
Само да добавя, че аз пуснах предното съобщение. А защо и пратено два пъти от Guest, а не веднъж от мен питайте БТК и транспарентното прокси на BGNet
47  Нетехнически теми / Предложения за български проект / BG Debian -: Sep 25, 2002, 11:52
Какво е BG-Debian
Проекта е насочен предимно към офис и домашни потребители. Първостепенната му задача е да предложи набор заместващи пакети, които които създават различни варианти на удобна и предварително настроена за работа с документи на български графична среда. Същевремено те трябва да внасят промените в структурата от зависимости на Debian Stable и Testing, необходими за да се осигури безболезнената им интеграция.

За целта се планира да се използват следните подходи:
- Използване на оригинални пакети с променени подразбиращи се настройки.
- Създаване на замесващ вариант на тези групи пакети, при които поддържането на променена версия би било прекалено трудоемко. Типичен пример е системата от шрифтове и програми за управлението им, замяната на които с готов набор шрифтове и линкове би упростила работата и освободила значителен обем дисково пространство.
- Предоставяне на нови версии на програми, които работят достатъчно стабилно, но все още не са влезли в Debian Stable. Пример за това е KDE, което има версия 3.0.3 за Debian, но дори в Unstable е включено само KDE 2.
- Създаване на нови пакети с програми като Open Office/BGoffice, JRE/JDK (или инсталатори за тях ако не бъде получено разрешение от Sun), свободен софтуер от български автори и т.н.
- Създаване на база данни за предлагания в България комерсиален софтуер за Linux, в която да има описания на програмите, информация за контакти, а където това е осъществимо и върможност за сваляне от Интернет и инсталиране на демонстрационна версия.

Крайната цел е да бъде създатен диск, с готова за използване в България минимална базова инсталация. Той трябва да може да бъде използван директно като Live CD и да предлага инсталиране в собствен дял или в образ, разположен във VFAT (и евентуално NTFS) дял. За разширяването на такава инсталация ще могат безпроблемно да бъдат използвани инсталационните дискове или FTP архивите на Debian Stable.

Какво не е BG Debian
Преди всичко това не е нова дистрибуция. В системата от зависимости на Debian той ще бъде представен като "Task".
Това не е и просто "българизация". Създаването на избор между няколко вида лека, удобна за работа и приятна за окото среда е не по-малък приоритет.

Името на проекта в SourceForge е BG Debian /bgdebian/. Адресът е http://bgdebian.sourceforge.net/ (ще работи от 29.09). Създаден е и мейлинг лист bgdebian-discussion@lists.sourceforge.net, на който могат да се обсъждат предложения за развитието на проекта.
48  Трудова борса / Предлагане / Цялостни офис решения. -: Sep 21, 2002, 05:45
Димитър Кавлаков, консутант с тригодишен опит в изграждането на офис решения, базирани на безплатен софтуер предлага на Вашето внимание следните продукти:

Защитни стени
Проектирани да отговарят на индивидуалните Ви нужди, те предлагат филтриране на пакетите с използване на динамични правила и запомняне на състоянието, система за откриване на атаки с възможност за реакция и работа с до четири интерфейса, неограничен брой зони, потребители и групи. Невидими (без IP адрес) защитни стени за вътрешни мрежи.

Офис сървъри
Споделяне на DialUp или постоянна интернет връзка с висококачествена защита, запомняне на посетените страници, електронна поща с неограничен брой кутии, споделяне на файлове с възможност за съхраняване в кодиран вид, принтер и факс сървъри, проверка за вируси на Интернет трафика и локалните файлове, статистика на използването, удобен интерфейс за управление.

Цялостни офис решения под Linux
Един комплект легален, Windows базиран софтуер днес струва повече от качествен нов компютър. Той работи бавно, не е достатъчно защитен, има прекомерни изисквания към хардуера, грозен интерфейс и във всеки момент може да стане жертва на поредния вирус или на собствената си нестабилност. Последвайте примера на страни като Германия, Франция, Норвегия, Холандия, Израел, ЮАР, Китай, Русия, Пакистан и Перу, които избират безплатния софтуер с отворен код. Ако използвате Linux за машините в офиса си Вие получавате изключителните стабилност и защитеност на тази система и същевременно разполагате с повече средства за закупуване на техника. Изберете между няколко вида готови инсталации, с готови настройки, осигурени администрация и обновяване, и почти неограничени възможности за индивидуализиране на интерфейса.

Бездисков офис
Изборът на Linux като офис система позволява да използвате работни станции без твърд диск. По този начин Вие спестявате допълнителни средства, и същевременно осигурявате максимална защитеност на информацията си, която се намира изцяло на вашия Офис сървър. Чрез използване на кодиране и RAID масиви може да се гарантират запазването на информацията Ви, и защитата и от неправомерен достъп. Решението е ефикасно при офиси с до 8 работни станции на сървър.

Мрежови архивиращ сървър
Позволява при софтуерен проблем или вирусна атака бързо да възстановите цялата инсталация чрез използване на образи. Поддържа Dos, Windows 95 доXP и Linux дялове. Също така позволява автоматично съхраняване на няколко поредни версии на избрани от вас файлове и директории. Включва механизъм за откриване на променени файлове, а като допълнителна възможност и за проверка за вируси. За постигане на максимална ефективност е желателно компютъра да може да стартира от локална мрежа.

За Контакти:
телефон: 098 320209
Mail: dkavlakov@crosswinds.net
Страници: 1 2 3 [4]