Покажи теми - kill_u
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 9
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Android TV Box. -: Dec 01, 2012, 02:17
Здрасти предварително се извинявам ако темата не е за тук но не видях раздел за Андроид.

Значи имам следната http://www.chinavasion.com/china/wholesale/Home_Audio_Video/HDD_Media_Players/Android_4.0_TV_Box_-_Wifi_1080p_HDMI/
китайска недомислица от няколко седмици и имам основно два проблема с нея, които определено ще ме накарат да го разбия това нещо с чук някой ден.

Първия проблем е че wifi връзката постоянно дропва. Не знам защо и нямам идея как да настроя това. Лично смятам че е от MTU но в менюто няма начин да го пипна това нещо. Трябва ми конзолна команда за това и се надявам да мога да я изпълня. Иначе му инсталирах конзола и тя си е доста ограничена но върши работа.

Втория проблем е че не мога да пиша на SD картата която му купих. А това напълно го обезмисля защото идеята беше да си свалям директно на него филми и да си ги гледам. Да ама не! форматирах карата в най различни системи и не иска и не иска да пише. Казва че нямам права да пиша на нея. Някъде по интернет намерих че това е забранено от разработчиците на Андроид но не бяха сигурни.

И последно ако знаете как да му сложа някакъв линукс на това нещо дайте идея че поне да го ползвам като компютър.   
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Просто така..... -: Oct 31, 2012, 05:07
Здрасти,

Това е единствения форум на който май останах верен от 2005 година насам. Днес прочетох това
http://to.ly/gwOE

и си помислих изведнаж айде победихме врага  [_]3. После си казах баси аз вече от толкова години ги съжалявам тия че даже не се и зарадвах. В крайна сметка за какво пиша това ..... Не е много ясно но просто ми стана драго че гиганта с глинени крака е поне подкосен. Е на хоризонта са други но това просто ни показва че има за какво да се борим. Поздрави !!!!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Файлови разширения. -: May 23, 2011, 06:28
Здравейте,

моля ви посъветвайте ме как да си добавя разширението magnet към файловите разширения. Пробвах да добавя .mime.types в домашната директория но не става. Огнената лисица твърдо отказва да отваря този тип връзки с Transmission. В основния /etc/mime.types не стана също.

А самата лисица също няма такава настройка да добавиш разширение, излиза че чете само тия от системата, но даже и след като добавих в /etc/mime.types

application/x-bittorrent         magnet

получавам

Firefox doesn't know how to open this address, because the protocol (magnet) isn't associated with any program.

Рестартирах само огнената лисица, трябва ли и системата да рестартирам за да почне да ги чете?!?!?
4  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Странен проблем със стар лаптоп. -: Apr 10, 2011, 15:30


Uploaded with ImageShack.us

Някаква идея, как да се оправя с този проблем? Прилича ми на проблем с твърдия диск, но не съм сигурен. Или пък вчепа правеше някакви ъпгрейти не кернел и май от там идва това....
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / ATI 3450 проблем с убунту 9.10 -: Nov 15, 2010, 01:36
Здравейте,

Имам следния много гаден проблем. Не мога да си инсталирам драйверите на видеокартата, или по точно мога но след това компютъра забива. Значи говорим за лаптоп Toshiba A300 Satelite с ATI 3450. Убунту 9.10

До преди време се бях отказал да ги инсталирам, и всичко си вървеше нормално. Още тогава успях да направя резолюция, която ме удовлетворява 1280х1024 и не съм се занимавал. Днеска, какво ми щукна та реших пак да ги инсталриам, и пак същите проблеми. Значи успях да инсталирам работещи драйвери чрез това тук:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1314677
Работата заспа, но след половин час работа, тотално забиване. Даже и мишката не помръдва.
Успях да се домъкна до xorg.conf и промених в него fglrx на ati, както е дадено по-долу:
Код:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
Disable "dri2"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Default Device"
Driver "ati"
EndSection

Сега системата върви, ама резолюцията ми бърка в ...

Така, че имам два въпроса за решаване:

1. Има ли начин при това състояние поне да си оправя резолюцията на 1280х1024?
2. Ако успея да инсталирам 10.04 мислите ли, че ще се оправят и нещата с драйверите.

6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / В Сан Франциско са се заели да забранят детските менюта в МcDonalds -: Nov 05, 2010, 06:34
Тия решиха да направят нещо свястно най накрая. Нашите кога ще се усетят...

Пийте от извора
http://www.reuters.com/article/idUSTRE6A16PR20101102
7  Програмиране / Web development / EasyGUI и Python. -: Sep 06, 2010, 14:56
Здравейте, почнах да правя GUI на една програмка която бях писал за емисии преди време. И понеже беше на python реших да я продължа на него и да и направя GUI интерфейс. Хубаво ама не мога да схвана къде да сложа това EasyGUI. По принцип казват, че трябва да е в същата папка като python, ама аз като се разтърсих се оказа че имам повече от една python2.5 папки, да не говорим че има и повече от една python* папки.

Предварително се извинявам ако темата не е за тук.

Моля за помощ.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Странен проблем със CD/DVD устройството. -: Jul 29, 2010, 07:01
Здравейте, вчера взех че рипнах един филм от DVD защитен, с емулирана под Ubuntu 9.04 DVDFab7. След това като се опитах да запиша рипнатите папки K3B отказа да отвори празния DVD диск. Пробвах с друг и така 15 докато се усъмних, че нещо не е в час. Пробвах да отворя DVD диск със снимки, отначало тръгна после и той отказа. Пробвах със CD и оппа... взе че тръгна.

В крайна сметка в момента устройството ми чете и записва CD но не иска и да чуе за DVD, нито четене нито запис. Възможно ли е DVD Fab да е направил някоя магария с регионите и сега да не могат да се променят. Пробвах и под бозата същата работа с програмата за запис там ImgBurn.

Някой да му е идвало такова нещо на главата?

Само да спомена че ползвах ограничената версия на DVDFab7, не съм я краквал или такива работи....
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Thunderbird постоянно тегли. -: Jul 25, 2010, 14:57
Здравейте,

Свалих и инсталирах новия Thunderbird(3.1), до сега бях с 2.2 и бях много доволен. Сега обаче тази чудесия взе да тегли постоянно не знам какво. Бърках по настройките дадох му по дълго време 15 минути да проверява. Но може би защото проверява 3 мейла има някаква история. Обаче тегли постоянно и не знам какво. Понеже връзката ми е слаба го оставих два дена при условие, че ако все пак тегли да изтегли всичко ама не. Продължи да тегли с пълна сила.

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Пробиха ми рутера. Беше само с мак рестрикции. -: Jun 02, 2010, 14:41
Някакъв се свързва към рутера ми който е Buffalo WHR-G54S и тегли здраво.
Насилих mac рестрикциите(чрез бутон в менюто Enforce MAC Filtering), но не съм сигурен дали пак няма да влезе. По принцип нямам парола на рутера, защото не ми се занимава, но накрая ще трябва май да сложа.

Имате ли някаква идея как по друг начин да огранича достъпа на тоя "хакер"?

По долу и лог файла на рутера.
11  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Смятам да купувам памет за стар лаптоп какво точно да гледам. -: May 03, 2010, 02:05
Здравейте,

Смятам да купувам памет за тази стара машина но не съм сигурен освен че трябва да е SD друго трябва ли да гледам в случая.

Благодаря предварително.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Настройка на е-мейл или как да разбера дали е-мейла ми е в спамърски списък? -: Apr 08, 2010, 03:30
Здравейте
Имам следния въпрос не знам дали е правилния раздел тук но искам да попитам има ли възможност да се разреши следния проблем

Идеята е че от известно време търся работа и започна да ми прави впечатление, че откакто смених доставчика получавам повече отговори на пратените си от новия е-мейл писма отколкото на стария. Винаги съм си мислил че пощи от типа на abv.bg и gmail.com са абсолютно неприложими в това начинание но досега нямах възможност да ползвам платена пощенска услуга.

ОК въпроса е следния има ли начин при изпращане на писмо да се разбере къде ще попадне то дали се третира като спам или се третира като нормално писмо.
За да стане ясно ще илюстрирам с кратък пример
Решавам да кандидатствам за позиция Х в компания У. Предварително съм на ясно, че е напълно възможно е-мейла който пращам да е потенциален спам, но за да съм уверен пращам един пробен празен е-мейл. Ако се потвърдят опасенията ми пробвам с друга поща. Ако не се потвърдят пращам си го от нормалната поща.


Надявам се да съм станал ясен ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен!!!!
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SSH как да копирам файлове? -: Apr 03, 2010, 10:56
Имам два компютъра единия е стар и го ползвам само да свалям торенти с него, а другия ми е за работа. На стария успях да подкарам Кнопикс и си работи нормално. Успях и да пусна SSH между двата компютъра но сега когато искам да сваля някоя музика трябва или да влизам през другия и да търся с Links или да ходя и да работя на него.

Има ли начин да се копира директно желания торент от новия компютър на стария чрез SSH а rtorrent като си го види в папката торенти да си го сваля автоматично.

И второ ако някой е работил с кнопикс инсталиран да ми каже моля как да добавя BG подредба, че успях да направя US но не мога по никакъв начин да добавя BG.

Благодаря предварително.
14  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Как да инсталирам без USB флаш памет и CD -: Mar 14, 2010, 03:24
Здрасти,

Пробвам да инсталирам дебиан на един стар лаптоп, CD не работи, а от флаш памет просто не е възможно да се буутне. Няма такава опция в биоса. Направих следното свалих един имейж на нетинстала и го записах по тази процедура описана тук.. След това успявам някак си да буутна рескуе с един убунту и чрез dd записвам цялата флашка върху диска на лаптопа. Обаче съм до тук. След това инсталацията почва но стига до разделянето на дисковете. Където (нормално) не иска да ги партиционира, все пак самия той е върху тях. Имам идея да инсталирам върху флашката и отново с dd да пробвам да плесна цялата система върху диска ама не съм сигурен дали ще стане. Някаква идея да чуя от вас?
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Въпрос за мобилен интернет от български доставчик. -: Feb 17, 2010, 20:11
Здравейте,
Живея извън България но родителите ми искат да си контактуват със семейството ми по скайпа почти постоянно и досега го правим без проблеми. Лошото е че сега се открива летния сезон и те искат да си вземат лаптопа на село. Видяли са че има промоция на глобул за 24 лева на месец мобилен интернет с 2,5 ГБ трафик. Покритието там е добро поне за разговор съм сигурен, че ще става. Не съм 100% сигурен за видеовръзката но и толкова стига.
Някой ползвал ли е такъв интернет и по специално смятате ли че 2,5 ГБ са достатъчни да се говори поне два пъти седмично за около по час. Тоест за два часа на седмица най много си мисля, че ще е достатъчно. 

Моля някой ако е ползвал тази услуга да драсне два реда.

ПП извинявам се че пускам темата тук но не бях сигурен къде точно да я пусна.
Страници: [1] 2 3 ... 9