Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 209
1096  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 19, 2022, 22:20
..
Колко често ти се налага да ходиш на повече от това разстояние от къщи (даже без да ядеш и пикаеш)?! Ти не можеш едновременно да ядеш/пикаеш и да зареждаш, при мен това е възможно.
..

Напротив, мога, да не мислиш, че аз си зареждам колата, нали затова има персонал на бензиностанциите, тия на самообслужване ги пропускам. Мога да пия кафе, да пуша цигара, да пикая, ако щеш, и да дефекирам, докато ми зареждат колата. Ти ако си включваш щепсела сам, си е твоя работа. Нищо не каза по въпроса, суперчарджинга как се отразява на батерията- негативно, позитивно?
Иначе на твоя въпрос- на ден шофирам 10-12 км градско, ако нямам ангажименти извън Варненския съдебен район (имам и такива, но не са всеки ден).
Аз мога за 10 минути да напълня където и да било и по което време да е- на гости, на почивка, на село, хотел и т.н., има си достатъчно бензиностанции, по обед, следобед, сутрин, през нощта. Все едно.
Не съм обсъждал прехода на колата ти, нито качествата й само да вметна. Писал съм вече- нямам против електричките, който иска, да си купува каквато си електричка иска. Аз не искам. Не знам защо се юрна да доказваш някакви предимства на своята кола. За мен е без значение, дали с едно зареждане минаваш 320 км, или 32 000 км. Повтарям се- въпроса ми беше как ще стане и колко ще струва, в нашата държава да минаваме на перки и солари. Хайде лека.
1097  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Стара партия, стари проблеми -: Nov 19, 2022, 21:30
Някой чете ли го изобщо тоя сайт, курнелата направи бесепето юроатланти отвсякъде. На следващите избори може и да не влязат в НС.
1098  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 19, 2022, 21:10
Така да е, заради опасността от взрив на парите при заварка. Иначе съм лепил с металпластик течащ резервоар на "Трабант" (да, "Трабант" :) ) и после нямаше проблеми, т.е. теч пак от залепеното място нямаше, исках да кажа. Но един резервоар, вземаме варианта "подмяна", не е на цената на една батерия.
1099  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 19, 2022, 20:46
Съгласен съм, въпрос на гледна точка, разбира се. Само че, ако е по обед, и напълно изчерпан резервоар (капацитет), моята кола ще я заредя и ще замина в рамките на 10 минути (заедно с плащането и касовия бон), а ти или ще си поспиш, или ще заредиш бързо (на зарядна станция от "бързите"), но това ще се отрази негативно на батерията ти, отделно, колко пъти ще заредиш бързо на "бързи" зарядни станции, преди да ти замине батерията? Отделно, батерията ти има определен живот, а моят резервоар няма, даже и да се пробие някога, лесно се оправя. А при теб там "къндишване" и т.н. .. Карай си я колата със здраве, не ти мисля лошото, а изказвам мнение.
Въпросът всъщност беше не за колите, а за енергетиката в държавата ни, евентуалния преход на ВЕИ, без ТЕЦ и АЕЦ.

П.П.

..

Защо реши, че това са два, различни „клана“, че и враждуващи на всичкото отгоре?!?
..

Защото е очевидно. Мегатехнологичните американци с ЕКО ще занулят бензиностанцията с ракети, тоя наратив върви на тролско ниво. А на лееееко по-официално, в еврогейския съюз например- ще правим перки, за да не зависим от горива. Само от батерии ще сме зависими, ама и те едно еко.. че и евтинки, и дълготрайно издръжливи..
1100  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 19, 2022, 19:50
Разните му там ВЕИ- перки и панели- са лицемерие (визирам пубичното им представяне). Производството им хич не е екологично, особено батериите. Това е мъртва пътека в глобален план, но нали трябва да се изгребат едни пари.. вместо да копаем за въглища, ще копаем за литий, примерно. Пластмасите за перките и соларките от какво ще ги правят, не ще да е от нефт? А, забравих, ще ферментират естествени въглехидрати и ще получават биопластмаса. Колко (и какви ) батерии трябва да направят, за да компенсират слънчеви/облачни и ветровити/спокойни дни, ако трябва да мине даже и само малка България на ВЕИ, без АЕЦ, без ТЕЦ? И освен това, може ли, ако приемем, че може, колко ще струва?
Ако си говорим за ЕКО производство, то вече има технологии, горивата за ДВГ да се произвеждат, не да се копае първоначалната суровина. Да, още е несъвършена технологията, и скъпа.
Вендъж го написах, ще се повторя- в момента върви борба зеления клан да вземе парите на нефтения, лично мнение. Ако направят батерия, която не губи капацитет (и да се зарежда също толкова бързо, както аз зареждам колата на бензиностанция, без това да се отразява на капацитета й негативно с времето), както бензина в резервоара ми, при стоене на място без използване, на поносима цена, ще си променя мнението, че цялата еко- зелена- био- и прочие реклама е нещо повече от стремежа едни хора да изгребат едни пари.

П.П.  [_]3
1101  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 19, 2022, 17:05
Те това е:

https://sf.gov/news/san-francisco-launches-new-guaranteed-income-program-trans-community

Американски джендър да си, с гарантирани доходи  ;D

П.П. Имаше някакви, пееха навремето "Искам да съм негър, в щата Алабама..", ха сега да обновят тренда според новата тенденция. Примерно "Искам да съм джендър, там във Сан Франциско.." Пък ако ще и temporary да е. То с тия доксан докус полове, всичко е temporary.
Красива абревиатура- "..Guaranteed Income for Trans People (GIFT).." -цитат.
Нашите американски марионетки тука разчитат на грантове, отвъдокеанските джендъри- на гифтове  :)
1102  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 19, 2022, 15:49
"На 5 юли 2012 г. медиите съобщават, че в доклад на специалната комисия, представен в парламента, се казва, че „Аварията във „Фукушима-1“ не е била природна, а техногенна катастрофа. Атомната централа не е била подготвена нито за силно земетресение, нито за цунами.“ Комисията обвинява за аварията оператора – компанията ТЕПКО, както и правителствените служби по ядрената дейност. На 12 октомври 2012 г. ТЕПКО признава за пръв път, че не е предприела нужните мерки от страх, че  така ще започнат съдебни дела или протести срещу ядрените си централи..."

-за аварията в АЕЦ "Фукушима", от уикипедията (българският вариант). Желанието за максимална печалба и минимум разходи..
1103  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 18, 2022, 22:50
Не е сефте, французите влязоха в Москва, а немците стигнаха до нея. Финландците стигнаха до река Свир и езерото Ладога през 1941 (тук е баш на място "прежнозавладяна територия"). Украинците все още имат числено превъзходство, за момента, но руснаците изравняват с техника (ракети, танкове, САУ и т.н.), докато обучат и докарат мобилизираните. Не им се получи на руснаците само с част от редовната армия и без мобилизация на допълнителен ресурс (започнаха "специалната операция" със 120 000 РФ -така твърдяха отвъдатлантите за струпването на войски от РФ преди войната, и 14 000 ЛНР и ДНР, срещу 250 000 ВСУ). Вече в хода на войната нещата се променят, но засега украинците са напред с бройката, макар и разликата да се стопява постепенно - https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_invasion_of_Ukraine . В Уикипедията са написали, че РФ е supported by Belarus, но са пропуснали да добавят от кого е supported Украйна, но да речем, евроатлантическа обективност. "Странната война" е от 1939-1940. Французите зад линията "Мажино" в отбрана, немците от другата страна на линията "Мажино", пак в отбрана. Докато не си освободят войската от Полша.

П.П. А по време на "странната война" 1939-1940 французите са си проиграли шанса.

1104  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 18, 2022, 18:51
Американското прокси в началото действаше с батальонни тактически групи (батальон=три роти, 300 души),  плюс средства за усиление - минохвъргачна, стволна и реактивна артилерия, бронирана техника, разузнавателен взвод.  Сега действат с ротни тактически групи (рота=три взвода, ~ 100 души) плюс съответните средства за усиление, в намален мащаб. Както върви, скоро ще действат с взводни тактически групи (~ 30 души, плюс съответно усиление в минимален мащаб), щото хора нЕма (и техника, затуй реват за оръжия)- мобилизират който хванат на улицата, а наемниците нещо губят желание за война, щото не е като срещу разни арабски милиции. А руснаците вече са изпратили 85 000 от мобилизираните 300 000 на фронта. Останалите още се обучават, но ще дойде и тяхното време. Проксито си заминава, колкото и да врякат по Униан и подобни. Просто не могат да се мерят с ресурса насреща, няма с какво да компенсират загубите в жива сила. Администрацията на американците чрез демента удари един шамар на зеления джудж за ракетата, паднала в Полша- думите не били доказателство. Май ще заевават проксито, че си имат други грижи, а ЕС почна да пищи от санкции и от желанието на САЩ да им придърпат бизнеса оттатък океана.

П.П.  [_]3
1105  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 18, 2022, 08:30
..
П.П. Ник (извинявам се че те забавих) ама.. така е по устав или.. просто старшинките изпиват и коняка на редниците и ефрейторите (ще ме прощаваш за сухопътната терминология)

Сори за закъснелия отговор, но сега го видях.
С уточнението, че моето инфо е отпреди 20 и кусур години, по спомен, не беше отразено в корабния устав, а в някакъв друг документ, ама разписание ли беше, разкладка ли, не помня вече. На море (а не на кея) на всеки 4 часа се полагаше освен топла напитка и борд-пай, по 50 грама коняк (точно тоя вид алкохол, не друг) и това важеше за целия екипаж, т.е. и наборните (матроси, старши матроси). Само че, шанс да получат коняка наборните получаваха чак като "остареят". Аз получих такава дажба, вече като бях пред уволнение.
Доколкото знам в момента, вече няма коняк, всякакъв алкохол е забранен в армията и флота.
1106  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 17, 2022, 20:12
Ех, докато натисна изход и нов въпрос:)
В плавсъстава (т.е. морски на кораб, не морски на брега) се нарича "баталЕр". "БаталЕрка" е помещението на бойния кораб, в който се държат освен средства за защита, облекла и т.н. и неприкосновения запас храни. На баталера му е вменено като задължение и да раздава борд-пая (това е храна плюс топла напитка, обикновено два сандвича с кашкавал и един чай, който е с коняк за офицерите и старшините, но за моряците естествено, чист) на всеки 4 часа, когато корабът е на море. Думата е русизъм, както и "артелчик".
Хайде лека, вече се изнасям, предстои  [_]3
1107  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 17, 2022, 20:02
Да драсна още един ред, преди да пожелая "Хубава вечер", че бачкам малко и тъй като пиша на компа, и тук надничам.
Файър, няма нужда от извинения, моля, споделяме мнение и инфо, не сме се нападали на лична основа.
За подсъдимите по това дело- никой от тях не се е явил (много ясно, да не са луди), но единият (вече затворих страницата, а не запомних кой) бил защитаван от международна група адвокати (каквото и да значи това). Но е факт, че делото се гледа задочно (в отсъствие на подсъдимите).
Хайде приятна вечер и една  [_]3 от мен
1108  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 17, 2022, 19:39
..
П.П. Колко неща мо'е 'а научи човек покрай едно дело само , а  ;)
..

Еле, пък ако го прочетеш цялото, а не извадкови образци, пуснати по интернет :)
Има един лаф, в моята (и не само) професия- не е важно какво знае селото, а какво има в делото.

1109  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 17, 2022, 19:29
Интересна новина..

https://dnes.dir.bg/politika/db-rosen-hristov-e-izgonil-predstavitelite-na-evropeyskata-banka-za-razvitie

Ако това е вярно- "Министър Христов отговори, че правителството е отказало да приеме предложеното от банката споразумение като консултант, защото то било едностранчиво и "включва много неизгодни за нас условия, включително отказ за поемане на всякаква отговорност.." ... "След като ние заплащаме сериозни суми на банката да работи като консултант и както са нормалните търговски практики, договорът, който бе предложен, е изключително едностранен и с право Министерски съвет отказа да го одобри", заяви още служебният министър.." то браво на този министър.

А защо ли Мравояда и подопечната му "Дай България" са се разкрякали като жаби напролет, дали не са се наточили за ("..Депутатите отбелязват, че Мирчев е попитал директно Христов дали няма да загубим тези над 3 млрд. и възможно ли е решението на ЕБВР да е резултат от комуникацията с него...") крадене от тези три милиарда? Вече сме виждали как се крадат еврофондове и колко от сумите по тях имат някакъв положителен ефект за страната ни. Боецът за справедливост (даже морски пехотинец) с позивна Мравояд си има опита, че и при Боко беше министър на правосъдието.

П.П. Нещо важно- те трите милЯрда за енергия от ВЕИ.. какъв гаден министър, отиде им далаверата.
1110  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Nov 17, 2022, 18:55
Тоя съд, в който е делото за самолета, не е международния за военните престъпления, който също е със седалище в Холания (по-известен като съда в Хага), а си е холандски национален съд. Това не е "медждународно" дело, а холандско наказателно, т.е. тяхно си национално. Това District Court oh the Hague е Хагският окръжен съд, а не международният.

"The MH17 trial is a criminal case conducted in the Netherlands under Dutch law. In Dutch criminal proceedings, all the parties involved – judges, the Public Prosecution Service, defendants and their lawyers, and sometimes the victim or relatives of victims and their lawyers, witnesses and experts – have different roles to play..."

Цитатът е от нета- https://www.courtmh17.com/en/the-dutch-legal-system/

П.П. Да допълня- на властите в РФ им е през ... за присъди на холандските съдилища. На фона на днешната война особено. Едва ли ще си предадат хората на холандските власти (делото се гледа в отсъствието на подсъдимите) за излежаване на присъди. Отделен въпрос, че това е холандската първа инстанция, но какъвто и да е резултатът от последната, не вярвам подсъдимите сами да отидат и да се предадат на холандците, за излежаване на присъда. Или пък РФ да ги екстрадира там.
Чета, че единия бил украинец. Ако не са му отнели гражданството (щото бил про-рашън сепаратист), украинците няма да го предадат (дори и да са си го прибрали там, в Украйна), справка "Брендо". Ще си го съдят те. На нас Брендо ни го отказаха, защото придобил украинско гражданство, а тяхната Конституция забранявала екстрадирането на украински граждани.

Страници: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 209