Покажи Публикации - Ивайло ГЕОРГИЕВ
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4]
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да оптимизирам suse linux? -: May 19, 2006, 14:42
Здравейте! Занимавам се с Linux вече около 6 месеца. Привърженик съм на KDE и използвам Fedora Core 5. Но като цяло на съм доволен от това дстро, поради бъговете в него и проложенията, които не работят. Мисля да го сменя. Чета много добри отзиви за Ubuntu (Kubuntu) и Suse. Suse 10.0 бе първият Linux, който си качих преди време. Но той се оказа изключително тромав и бавен, но иначе много ми хареса като оформление. А имайки в предвид, че машината ми е сериозна - Intel Pentium 4 - 3 GHz, RAM - 512 MB, той вървя много бавно. Това се повтори и пред един приятел, който има по-слаб компютър. Въпроса ми е как да оптимизарам Suse-то и да работя под KDE, като се има в предвид, че нямам принтери, скенери, ксерокси. Периферията ми е: тунер, Web камерка, мултимедийни клавиатура и мишка.
Предварително благодаря!!! '<img'>



47  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Маймуни в xmms -: May 14, 2006, 22:08
Инсталирай си bg-linux! Избери си кодиране ISO-8859-5 и ще се оправи. И аз съм имал същия проблем. Успех!  '<img'>



48  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Lan мрежа - създаване и настройки -: May 14, 2006, 10:11
Ами аз написак, че сам лаик в тая област. То дистрото я пише горе във вапроса Fedora Core 5, имам инсталирана samba за ifconfig - незнам. А и искам да добява, че когато активирам и LAN картата на нашата мрежа (ръчно задам ip-то) си губя нета. Да не ми ядрото да е компилирано само за една LAN карта?
49  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Lan мрежа - създаване и настройки -: May 14, 2006, 00:10
Здравейте приятели!!! Въпросът ми е много засукан и ще го задам по малко странен начин. Най-напред искам да поясня, че сам абсолютен лаик в създаванте и конфигуриррането на мрежи! Така, ето как стоят нещата: имам две  LAN карти, за една сам прикачен към Интернет, а към другата към локакна мрежа с един съсед. Мрежата ни съществува под Уиндоус, макар и непълноценно, тъй като сам му шернал нета и няколко директории, пък той от целия нет получава само Skype, Уиндоуска му работа, но т'ва не е от значение сега. Значи аз като съм Windows, той има нет и изобщо мрежа под Linux, като съм в Linux - нямаме мрежа. Друго ако активирам LAN-а между нас под Linux - нямам пък нет, нито пък мрежа '<img'>. Та въпроса ми е ако някой е разбрал поне малка част от въпроса ми били ми помогнал как да си напрая мрежа под Linux, как да щервам там, как да си настроя LAN картите. И ще ви помоля, ако има графичен вариант на настройките да ми ги дадете, ако ли не чрез конзола. БЛАГОДАРЯ!!!   ':ok:'
50  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да накарам Аmarok да чете мп3-ки? -: May 02, 2006, 15:43
Благодаря ти много nv!!! Имаше ефект!
51  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да накарам Аmarok да чете мп3-ки? -: May 01, 2006, 23:52
Здравейте използвам Fedora Core 5. Инсталирах си чрез yum Amarok 1.4-beta3. Звуковата система, с която разполага е Helix и GStreamer 0.10, но явно те не поддържат възпроизвеждането на mp3-формат. Та въпроса ми какво трябва да кача и как (от къде или каква команда да задам на yum-а) за да може Amarok-а да чете mp3-ки?
Предварително благодаря!!! '<img'>
Страници: 1 2 3 [4]