Да Наркос, разбирам те накъде биеш и съм съгласен с тебе.
Но.
Опарването ми е носило и носи само болка, никакво удоволствие. По тази причина след първия ми опит едва ли съм си допрял дупето до печката пак.
А опита с наркотика носи удоволствие, това никой не го отрича, иначе никой не би го употребявал.
Та в момента, когато не съм все още в състояние да осмисля и рисковете от опита си с наркотик и това съчетано с изпитаното удоволствие, повтарянето на опита е сигурно. И потретянето. И така нататък.
И в един момент, ако съм почнал с тревичка, защо пък да не опитам и с нещо по твърдичко, все ще се е намерил някой да ми каже, че хероиновия "kick" няма нищо общо с "веселието" от саските. Хипотетично. Не е задължително да стане точно така, но има сериозна вероятност, щом съм тръгнал да търся неестествени състояния на психиката си. Обикновено, достатъчно дълго ли си в гората няма начин да не срещнеш мечка. Това го е казал Сун Дзъ. Опитвам се да илюстрирам.
И? Тогава какво правим? След втората, петата или десетата доза?
Нямам нищо против да се опаря на печката, плюската на дупето ще ми мине, но при наркотиците има неща, които не минават Наркос. Там е разликата [IMHO].
Сега е ред ти да кажеш дали разбираш аз накъде бия.
'>