@the_real_maniac: Да това се оказа проблема, просто "главния" хедър с дефинициите на структури за драйвера съм го инклуднал без да мисля и от там проблемите.
@tarator: Ами то работата е малко по-сложна: устройството (Industry Pack модул) се намира на един carrier board, който board е "закачен" за
VME bus, който бъс го управлява контролер "закачен" за PCI. Аз имам драйвер за PCI-tо-VME контролера, но ми трябва и драйвер, който да генерира прекъсвания по VME бъса, когато дадено събитие настъпи (малко послъгах че е само четене/писане, просто досега дотам съм го докарал). Всъщност въпросното устройство е тайминг модул, който при получаване на дадено събитие, да подаден тригер на няколко ADC-та (които също са "закачени" за VME бъса) да започнат data taking и да уведоми чрез прекъсване процес в user space, че има данни за "събиране" от паметта на ADC-тата. Четенето и писането в "контролните" регистри на таймера е за да определиш колко да забави тригера към ADC-тата и прекъсването към user space процеса, за да може да се уцели точния момент за дата такинг (става въпрос за милисекунди и обикновено event generation-а е програмиран така че да се разпространява по тайминг системата маалко преди събитието реално да настъпи).
Та в този контекст, как мога да използвам "write" и какво точно имаше предвид с твоето предложение?
Целия този setup е за един малък ускорител (Photo Injector Test Facility Zeuthen -
PITZ), но понеже сега на физиците им е писнало да плащат луди пари за SPARC/Solaris за VME крейтовете си, искат да пробват с PowerPC/Linux как ще стане
'> Днеска ще питам шефовете дали мога да постна една снимка на "желязото", да придобиете по ясна представа за какво говоря.
Понеже и на мене са ми малко неясни нещата още, ще се радвам на въпроси, тъкмо обяснявайки, ще затвърждавам и мойте знания.
И като малко допълнение към лирическото отклонение - тук пак има доста устройства, които трябва да се контролират и от които трябва да се изчитат данни. За целта е разработена тъй наречената Distributed Object Oriented Control System (
DOOCS) , където се използват
RPC calls.