Автор Тема: Проблем с настройки за LAN на PCLinuxOS 2010  (Прочетена 564 пъти)

EOS

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравите знам че има много изписано по тази тема и се извинявам предварително че пускам тема „Линукс – Интернет”. Изчел съм доста по форумите, преглеждал съм уроци за линукс в YouTube и съм правил всичко което съм видял и все още нямам интернет връзка. Това не е само с PCLinuxOS, но и с Mandriva, Ubuntu, Kubuntu, Knoppix и Tilix. Сега съм се спрял на PCLinuxOS 2010, понеже на всякъде се казва че е подходяща за начинаещ – като мен.
Както и да е. Нека все пак да кажа и моя случай. Инсталирал съм на хард доска едновременно Win XP и PCLinuxOS 2010. Когато съм с Win. Нямам никакви проблеми с интернета. А когато мина на PC.L.OS, ми показва че е свързан с интернет. Показва ми в едно балонче на десктопа, данните за връзката. Изглежда че свързването ми с нета си е ОК. Но само изглежда така. Имам лан карта в която ми е кабела за нета. PC.L.OS ми я засича нея като intel eth1. Нея си използвам по принцип. Имам и вградена в дъното, нея ми я засича като nVidia eth0, но нея не я използвам никога.
Когато съм преинсталирал win-a и трябва да направя връзката си с интернет, правя я по този начин (PPPoE):

http://speedy-net.bg/index.php/pages/124

Аз обаче съм на fiber-lan. Според закона на Мърфи: Има показани настройки на сайта ми за Win, но точно за Linux, няма да има, въпреки че го има като опция, но все още не са ги показали?!?!?! Обаждал съм се на fiber-lan по този въпрос, но не ми казаха нищо конкретно. Тоест, не можеха да ми помогнат. В случая оператора на телефона не знаеше нищо за линукса и ми каза да пробвам с Win. :D.
Когато съм с PC.L.OS правя следните настройки:
Контролния център --> Network&Inetnet --> Set up a new network interface --> DSL--> мрежовия адаптер –( intel eth1) --> от списъка с доставчици избирам България --> PPP over Ethernet (PPPoE) --> въвеждам си паролата и потребителското име за интернета и отметвам Alow users to manage the connection и Start the connection at boot и накрая Do you want to start the connection now? Давам му ОК.

Изписва ми съобщение за успешна кънекция и всичко изглежда ОК.
Започва да се прави проверка на връзката и ми изписва това:
„Problems occured during the network connectivity test. This can be caused by invalid network configuration, or problems with your modem or router. You might want to relaunch the configuration to verify the connection settings.”

Опитам да вляза в интернет, но нито един браузер не работи. Ъпдейтването на системата също.
Пробвал съм също и с pppoe-setup
Активен