Автор Тема: Проблем с WAN  (Прочетена 966 пъти)

stan4opojara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 143
    • Профил
Проблем с WAN
« -: Mar 30, 2012, 17:40 »
Изпадна ми едно рутерче QUBS без захранване без нищо, реших аз да го пробвам. Намерих му захранване, и тръгна то обаче, ВАН входа светва един път при включване и изгасва, включвам кабел и нищо. Какво може да му се направи. Иначе си излъчва Лан входовете си работят, през тях пробвах и минава нета, но два компа като вържа се изчакват за заявките. Подлежи ли на някакъв ремонт, или да не се занимавам с глупости.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5357
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Проблем с WAN
« Отговор #1 -: Mar 30, 2012, 20:22 »
А reset-на ли го с кламера колега ? И то по адекватния за този модел начин. Хубаво е да потърсиш точната процедура с reset-ването му и да опиташ. Не губиш нищо. Може пък да запали WAN входа. Успехи.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

stan4opojara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 143
    • Профил
Re: Проблем с WAN
« Отговор #2 -: Mar 30, 2012, 21:08 »
Да да ресетнах го както си му е реда, но не тръгна. Четох за други че им сменят, не мога да се сетя как беше точно думата но аз го разбирам като смяна на софтуера, dd-wrt мисля че беше, влизах им в сайта но за този модел нямат поддръжка и затова не съм и чел по сериозно. Четох за други модели с това нещо се препрограмира един от Лан-овете да стане Ван но тук не става.
Активен

chen_dzen

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Re: Проблем с WAN
« Отговор #3 -: Mar 30, 2012, 21:25 »
Отвори го ,и виж какво му има, ако е видимо с просто око, оправи го. Ако не стане ползваи си го като суич или AP .

Успех !  [_]3

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5357
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Проблем с WAN
« Отговор #4 -: Mar 30, 2012, 21:32 »
Софтуера им се казва FIRMWARE (фирмуер). Не знам дали ще е от това.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

stan4opojara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 143
    • Профил
Re: Проблем с WAN
« Отговор #5 -: Mar 31, 2012, 07:04 »
Отворих го, един от чиповете е загрявал доста, чак платката е потъмняла но нищо друго видимо. Освен да го пробвам с пре-запояване. А за суич има проблем, вързах двата компа, отваряш на единия браузър работиш си и всичко е точно но като отвориш браузър на другия известно време се чуди  и тръгва след това работи перфектно докато не решиш да отвориш браузъра на първия комп, и започва той да се чуди докато зацепи.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5357
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Проблем с WAN
« Отговор #6 -: Mar 31, 2012, 07:58 »
Станчо, то явно тоя рутер е ВЗЕЛ-ДАЛ. Те затуй са го махнали хората и са му потурчили и адаптерчето. А сега така им паднаха цените, щом имаш нужда от рутер-кутийка, намери си един по-свестен и си го ползвай. За никакви пари ще си вземеш някой модел. А ако не ти се купува, скоро имаше подобна тема, за ползването на VivaCom-ски DSL-модем, като switch със WiFi част. И той ще ти свърши работа, като за без пари. Успехи приятелю.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.