Автор Тема: Проблем със Skype  (Прочетена 827 пъти)

bot

• Гост
Проблем със Skype
« -: Mar 30, 2012, 22:49 »
 Здравейте колеги, днес се борих със странен проблем - едва току що се оправих. Докато ми зарежда Gnome 2.3 на Ubuntu 10.10 лаптопът ми замръзваше и започваше да прегрява. Преди малко го оставих в това положение около 10 мин. и когато зареди Conky забелязах че Skype препълва RAM паметта (над 2GB). С много търпение и упоритост го рестартирах и проблемът се оправи, но е смущаващ фактът че изобщо се появи. Някой има ли обяснение?

Uploaded with ImageShack.us
« Последна редакция: Mar 30, 2012, 22:55 от bot »
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: Проблем със Skype
« Отговор #1 -: Mar 30, 2012, 22:55 »
Ха сега де? Някой има ли обяснение за бъг във скайп...
@bot както се досещаш въпросът ми е риторичен.... https://support.skype.com/
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #2 -: Mar 30, 2012, 23:03 »
популярен мемори лиик в скайп, уж в последната бета го бяха оправили, ама явно не са... освен ако не си с последната версия...
Активен

bot

• Гост
« Отговор #3 -: Mar 30, 2012, 23:29 »
Ха сега де? Някой има ли обяснение за бъг във скайп...
@bot както се досещаш въпросът ми е риторичен.... https://support.skype.com/

ами скайп ползвам под линукс от около година и с малки забележки проблем съм нямал досега. Така че това, което се случи за теб може да е тривиално, но за мен е необичайно. Иначе версията е 2.2.0.35. Нямам навик да обновявам програми ако работят стабилно и ми вършат работа, но явно за скайп ще се наложи.
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 31, 2012, 01:28 »
ами скайп ползвам под линукс от около година и с малки забележки проблем съм нямал досега. Така че това, което се случи за теб може да е тривиално, но за мен е необичайно. Иначе версията е 2.2.0.35. Нямам навик да обновявам програми ако работят стабилно и ми вършат работа, но явно за скайп ще се наложи.
Не, не казвам че е тривиално, но очаквано. От моя опит винаги очаквам повече проблеми от програми със затворен код (като скайп), отколкото от такива с отворен. Защото да кажем имаш същия проблем с програма с отворен код, тя със сигурност има публичен бъг тракер и първото нещо, което би следвало да направиш е да прегледаш списъка с бъгове, ако такъв няма да рапортуваш нов, някой набързо го потвърждава и хоп - разработчика вече чувства натиск и той или кой да е друг заинтересуван програмист (понеже кода е наличен) го поправя. Нова версия, радост и щастие, нали така? В случая със затворен код такова нещо няма. Може да си платиш за съпорт като в случая със скайп (гледам и чатът им е само за платената поддръжка), но ако компанията реши, че твоя случай е маловажен ще видиш поправка никога. Включително разработчика може да иска да работи по този проблем, но да бъде натиснат от шефа си да работи по кода на скайп за Виндовс примерно, и да не се занимава " с глупости". Както и шанса въпросния продукт да бъде поправен от другиго е нулев. Оттам и ниско качество на продуктите, и ниска скорост на разработка.
ПП моята версия на скайп е същата, и едва ли се очаква нова. Нали скайп беше купен от Микрософт... А и ако обновяваш запази си копие от стария инсталатор на скайп, че не се знае.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
DeadAndDreaming 7 7769 Последна публикация Feb 26, 2005, 15:51
от BOT_ev
rinoceros 1 4422 Последна публикация Apr 17, 2005, 22:52
от BOT_ev
niko_lai 5 6065 Последна публикация May 01, 2005, 19:03
от
knoppix 2 4774 Последна публикация May 30, 2005, 23:02
от knoppix
venelinchoo 1 2504 Последна публикация Aug 18, 2005, 01:12
от venelinchoo