Отново подхванахме "Skype"- благодаря, че ми го изяснихте, но не може да е официално предупреждение, защото няма повод за такова. Много добре, че линковете са със статус "официална", но мен това не ме засяга- аз съм българин (народен човек) и търся помощ тук, а не там. Не съм писал нищо лошо от сорта "Сайта, който ми прати не струва.", но исках нещата да ми бъдат обяснени на български език (както направиха някои хора, на които им поднасям сърдечна благодарност за усилията). И аз мисля, че снимките са много хубаво нещо, затова ги качвам и ви ги пращам.
От "Gimp" не разбирам. Ако някой ще ме учи на "Gimp"- ще трябва да има бая нерви (аз винаги съм готов да се науча на нещо ново, но в този случай- "Gimp" не ми беше решение на проблема; след време може и да почна да се уча на нея, но за сега съм с "Photoshop"). Бях написал, че "Gimp" не е решение за мен, защото видях, че в другите форуми и блогове, хората си измиват ръцете с нея (отбиват номера), а аз държа да си постигна целта. Не е въпрос на инат, а въпрос на точност (аз пиша за помощ с "Photoshop", а да получавам отговор "Забрави за него! Използвай Gimp!"- това е недопустимо). Тук ситуацията беше по-различна (аз търси помощ за "Photoshop", а получавам предупреждения относно 1-2 мои изречения; предпочитам: 1-во да ми бъде оказана нужната помощ, а после да почнем с другите критики и съвети). Все едно да отидете на пазара и да кажете на продавачът "Искам кайсии.", а той да ви отговори "Щандът за ябълки е ето там.".
Ще ви помоля (Вас и останалите) да спрем с тези критики, защото са излишно хабене на време (поне на моето). Предпочитам да обръщам внимание на по-серионзите неща.
Колкото до програмите, които съм подкарал ("WinRar" и "Notepad++"):
"WinRar" ми трябваше, за да отворя едни архиви (мисля, че бяха *zip, но не помня), които не можах да отворя с архивиращата програма на "Ubuntu". Не съм разочарован от нея, защото ми свършвала работа доста пъти, но за напред мисля да използвам "WinRar" (отново ще повторя- нищо лошо не влагам към архивиращата програма на "Ubuntu"; просто не можа да ми свърши една работа и това е) ;
"Notepad++" си го инсталирах за кеф (да видя дали ще стане). Чух от един авер, който се занимава със сайтове, че била много по-хубава от предшественикът си ("Notepad")- така е. Обаче не я използвам, защото не съм ѝ свикнал (изпитвам затруднения при запаметяването на файла- трябва да търся форматът, докато при "Notepad" сам пиша форматът).
Ще си позволя предварително да отговоря на въпрос, който най-вероятно ще ми зададете (след това мое изказване/изписване) и той сигурно ще е "Защо използваш Notepad?". Аз нямах никакво намерение да свалям допълнителни текстообработващи програми при положение, че имам такива, които ми вършат работа. Обаче след като си инсталирах "WINE", (какво вече знаете) забелязах, че в софтуерният пакет на приложението има "Notepad". А моя милост е свикнала с него и затова го използвам. Все едно да имате бира и вода- кое бихте пили ако сте жадни в горещо време?
Предполагам, че бях достатъчно изчерпателен.
Все пак трябва да знаете, че наистина сте били много пекани.
Сега вече като си постигнах целта (с помощта на онзи пич), мога по-ведро да гледам на нещата. Но един приятелски съвет- когато пиша по-форуми, значи имам нужда от добро обяснение (написано тук, а не урок към "официални" сайтове).
Интересни хора сте. Когато пак имам някакъв подобен проблем (сериозен като този), пак ще повдигна тема.