Покажи Публикации - senser
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 90
61  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За световната политика, Украйна и българското общество -: Mar 21, 2014, 12:27
Цитат
Хората около Путин твърдят че Косово и Крим е едно и също. Поради тази причина признават Крим, но не признават Косово.

Та логиката ми се губи нещо...ако наистина това беше аргумент, то тогава би следвало да признаят Косово. Другото е.... де да знам в стила "онези са лоши и правят лоши неща, а ние сме добри и затова сега ще правим като тях".

Губи ти се, защото гледаш едностранчиво на нещата!

Напротив, точно ти в случая гледаш едностранчиво, защото съвсем удобно "пропусна" 1вата половина от поста на gateway:

Тези, които условно наричаме "запада" твърдят че между Косово и Крим няма нищо общо и затова признават Косово, но не признават Крим.

Логиката на гейта в случая е съвсем правилна и проста за разбиране.
62  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мистерия с микровълнови фурни -: Mar 06, 2014, 12:47
Сега се сещам, че с един от предишните ми вифи-та имах проблем - при пускане на микровълновата връзката рязко се влошаваше :). Аз с лаптопа си съм на около 2-3 метра и от двете.
След това смених няколко различи дивайса, но с тях проблемът не беше толкова осезаем, най-вероятно радио-то им е по-добро/по-силно
63  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Некоректно разпознаване на CD-та -: Mar 04, 2014, 18:43
Може ли да си попаднал на този проблем https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/brasero/+bug/780117.
При мен доста подложки отидоха на боклука, заради това
64  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Болен рутер -: Mar 04, 2014, 18:39
/извън темата

друг път май няма да си купя Линксис.
За другия път - Mikrotik RB951G-2HnD или, ако нямаш нужда от гигабитови портове, Mikrotik RB951Ui-2HnD ;)

Съжалявам, че ще се обадя не по темата, но преди време имах неприятни дертове с "пичовете" от ReloadBG. Не му е тук мястото да обяснявам подробности, но (могат да) са адски некоректни.
Просто се опитвам да предпазя някой да се хвърли първо на тях, ако иска да мине на Mikrotik.
65  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мистерия с микровълнови фурни -: Feb 27, 2014, 14:56
Ами един интелигентен човек не би си губил времето да чете подобни глупости

Кой колко е интелигентен и какво чете ще го подмина, но това което ми направи впечатление е, че руската статия, която си дал за "доказателство" има само едни "голи" изброявания, без да се цитира поне едно научно изследване. За разлика от статията, на която аз попаднах и, където пича на няколко места цитира от къде е черпил информация.
66  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мистерия с микровълнови фурни -: Feb 26, 2014, 07:27
ЕТО-  http://zakon.mirtesen.ru/blog/43732024052/Pochemu-v-SSSR-byili-zapreschenyi-mikrovolnovyie-pechi-(perepost?utm_campaign=transit&utm_source=footer&utm_medium=page_1&padw=1

Ето и една контратеза: http://lubomirivanov.com/5393/
67  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Из 'Какво да подхвана' -: Feb 26, 2014, 07:23
Аз не съм компютърен специалист, а се занимавам със съвсем други неща.

Това се опитах да ти кажа преди няколко поста - след като сам казваш, че не си компютърен специалист, не искаш да ставаш такъв и да четеш/учиш нещата в повече задълбоченост, за какво изобщо пишеш в темата, където явно повечето интересуващи се от материята имат желание да се развиват в тази област.
Далеч съм от мисълта да ти казвам къде да пишеш и къде не. Но мислиш ли наистина, че като пишеш за неща от които сам казваш, че не разбираш и не искаш да разбираш, помагаш на някой (освен на броя на постовете си).
68  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Какво да подхвана? -: Feb 25, 2014, 09:14
Аз примерно, като навлизах в Линукс, разглеждах всички и като се спрях на Убунту още в началото и не виждам смисъл защо изобщо да ги разглеждам другите, като на Убунту  съм свикнал вече, другите няма да ми дадат нещо което го няма в Убунту, философията е такава, че каквото се появи в една от основните дистрибуции, скоро се появява и в другите, а аз имам и в Убунту куп неща които не знам, а няма да ставам компютърен специалист, а ми трябва само за конкретни неща в които компютрите са само част от пъзела.

Човекът казва, че става дума за интервю за работа, т.е. най-вероятно за "комютърен специалист", така че това мнение ми се струва малко неуместно.
Отделно да учиш линукс с убунту не смятам, че е особено добра идея освен, ако няма да го ползваш *само* като десктоп (както казах случаят тук не е такъв мисля). Все едно да се учиш да караш кола с автоматични скорости - ако ти се наложи после да седнеш на ръчни не знам кво ще правиш.

По темата - нямам много опит с БСД-тата, имам рутер с openbsd, и съм експериментирал с freebsd във виртуалка и мога да кажа, че съм напълно съгласен с мнението на gateway. Работата с openbsd е доста тегава, за човек идващ от линукс (gentoo, ако има значение). Наистина имаш чувство, че работиш с ОС от преди 10-15 год. Но пък откакто съм го пуснал това openbsd, вече към 2 години нищо не съм пипал - работи си.
69  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 12, 2014, 09:50
Тука ми оспорвате някаква котка-аз това с очите си съм го видял!!!

Добре, но
1-во - как точно успя да видиш, че натискането на копчето на асансьора е това, което кара котката да отиде да чака? Не се заяждам.
2-ро - това, че ти си го видял (ако си), не означава, че не пропускаш нещо, или че има нещо което, не знаеш и, което би обяснило "феномена".
70  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 12, 2014, 08:54
....

Е сега вече се почувствах наистина като идиот  ;D
71  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кацали ли са американците на луната -: Feb 12, 2014, 08:25
Чула стъпки през входната врата и разстояние от 6 етажа и се е ориентирала по стъпките-може и от Луната да е чула-колко Тотално са безгранични  глупостите, които пишеш!!!

Добре де, каква е разликата дали котката е чула стъпките на баща ти или, че реагира точно на неговото натискане на копчето асансьора (в това последното, аз лично силно се съмнявам, но както и да е)?
Значи, ако котката може да усети (чуе) баща ти през 6 етажа за теб е абсурд, който не може да бъде обяснен чрез "свръхестественото". В същото време обаче котката може да разбере кога баща ти натиска копчето на асансьора и това вече е висша форма на енергия? Не разбирам каква е разликата между двете "свръх способности" на котката, и защо едното е възможно, а другото не.
72  Програмиране / Web development / Re: Сигурна логин форма с RSA? -: Feb 03, 2014, 16:40
Най-логичното (не казвам най-доброто) решение в такава ситуация си мисля, че е https. Ако не искаш да купуваш сертификат, вариантът с недостоверен (генериран от теб примерно) такъв, не е ли решение?
73  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Интересно: Операционните системи на повечето банкомати трябва да бъдат сменени -: Jan 22, 2014, 17:32
Ще им нахкат по една UNIX-like ОС и готово.

Нали, и софтуера през wine :)
74  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: С нов лаптоп си пея -: Dec 21, 2013, 10:22
Много мазно това Леново бе :)
75  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Някой от „чужденците“ да даде акъл за покупка. -: Dec 21, 2013, 10:22
Не става ли да поръчваш дивайса направо от магазина на gluglug http://shop.gluglug.org.uk/. Ако не доставят до Бг може да ползваш gabco http://www.gabco.org/index.php примерно (имаше и още една подобна фирма за доставка, но в момента не се сещам за името).
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 90