Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: dvanaise в Feb 13, 2011, 01:16



Титла: reverse proxy
Публикувано от: dvanaise в Feb 13, 2011, 01:16
Здравейте, преди известно време попаднах на това животно reverse proxy и най вече на варианта с nginx пред apache. Сега имам няколко въпроса на които надявам се по-запознатите да отговорят.

Изчетох темите във тоз форум свързани  с това което ме интересува и общо взето нищо с изключение на една тема която противоречи на всичко прочетено от мен до сега

Някой правил ли е практически тестове и какви са резултатите от тях. До колкото разбрах в принципа на работа има известна логика но на практика има ли смисъл от подобна гимнастика. В гугъл има много неща по-въпроса но ако всичко е вярно тогава нямаше да остане нито един сървър с apache отпред. Четох за някакви евентуални проблеми с кирилицата - има ли подобно нещо щото от моите проби всичко е точно за сега. Изобщо ме интересува всякаква информация по темата обаче която имате от опит а не някви си статии по някви чужди форуми или блогове


Титла: Re: reverse proxy
Публикувано от: gat3way в Feb 13, 2011, 02:13
Грешни са тези изводи - динамичното съдържание няма как да се кешира и тогава не само че нищо не намазваш, но отнасяш и overhead-а. Но има повече смисъл ако се опитваш да правиш load-balancing между няколко сървъра, които го сервират.

Що се отнася до статично съдържание и ако въпросното прокси е добре написано и може да го кешира, тогава да - файдата е голяма.