Анкета

Въпрос: Какво мислите за проекта АЕЦ Белене?

  • Против
    - 14 (10.1%)
    За
    - 30 (21.7%)
    Не съм решил(а)
    - 2 (1.4%)
    Не ме интересува
    - 2 (1.4%)

Общ брой гласове: 44

Автор Тема: АЕЦ Белене  (Прочетена 15426 пъти)

edmon

  • Гост
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #90 -: Apr 07, 2009, 12:34 »
катп чета кво е написал микис и веднага се сещам за
крилата народна мъдрост:
Кланници ще има, докато има говеда!
:)))
в смисъл как вади някви народни съдилища и ниакви други
призраци за да плаши :))
тва БСМ няма спирка;)
кво нещо е живота ейййй!!!!!
Активен

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #91 -: Apr 07, 2009, 21:12 »
//леко настрани

Русофобията е дотолкова легитимна, доколкото не си спомням човечеството да е видяло нещо добро да идва от тая държава през последния век (като изключим някои произведения на изкуството)... Аз съм убеден, че има достатъчно русофоби, които имат приятели руснаци. Всъщност аз лично познавам руснаци-русофоби. Това не са хора, които мразят себе си или останалите руснаци, а са просто нормални, здравомислещи хора, от които именно съм чул идеята от първото ми изречение.

Сега се сетих за думите на един такъв руснак, който казваше горе-долу същото. Цитирам по памет:

Цитат
За последните сто години Германия е сравнявана два пъти със земята. И къде са те сега, а къде сме ние...

Как грицца: этим все сказано!  ;)
« Последна редакция: Apr 08, 2009, 08:08 от Zlatko »
Активен

Без правила няма игра

luda_glawa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
    • WWW
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #92 -: Apr 07, 2009, 22:42 »
Г-да мисля, че успях да прочета всички коментари, но не успях да видя нещо казано в прав текст. Ние нямаме нужда от тези мощности в момента, за да покриват потреблението тук. Доколкото съм чувал от разни ръководители в АЕЦ-а, ние даже изнасяме в момента ток. Може да е доста по-малко, но изнасяме. Така че, пак някой иска да се нагуши. Освен това скоро ще има решение. Няма начин да няма. Слънчевите панели се усъвършенстват. Какво бихте казали за това - Honda. Мисля, че трябва да си отговорим и на още един въпрос - "Колко по-малко енергия можем да ползваме или колко можем да спестим?". Спомнете си последния "Ден на земята" - спестени 22 мегавата за 1 час ... без коментар. Рециклиране. Друга дума. Мислите, че не става дума за енергия там? Или пък ... имам аз една безумна идея. Няма ли начин всеки един от нас да си произвежда сам нужната суровина? Сериозно. Вижте какво открих, след като написах в google "shit gas power" - Nano-Biotechnology. Имате ли идея колко тона се отделят всеки ден? Мноооооооооого. А и винаги съм се чудил ... в София имаме ли си пречиствателна станция(и) за отпадни води?
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

arda_kj

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #93 -: Apr 08, 2009, 00:15 »
Нека го прочете онзи,дето ме съветваше да "не рИва бе майка".И дето нито ми е майка,нито баща и сигурно е на половината от възрастта ми.
Аз това си го знам,защото тук има инициативен комитет против строежа и сме наясно накъде отиват нещата.И то от доста отдавна.Затова са и протестите тук.За да не ни дават тон в живота разни mikis-овци и други такива безхаберници.

Plandz би ли обяснил какъв точно е проблема ако живееш до АЕЦ и конкретно до АЕЦ Белене, че ми стана интересно.

Иначе по-темата - строежа на АЕЦ Белене както и на доста други неща е вече безкрайно закъснял, това нещо трябваше да се построи точно, когато беше почнато да се строи. Сега вече му мина времето и не знам дали има някакъв смисъл да строиш нещо, което ще глътне незнайно време и милиарди евро без дефекто да се разбере има ли нужда от това или не. По-добре тези пари да се инвестират в нещо друго. Аз съм по-навит на варианта ако е възможно да се построи 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй отколкото нова АЕЦ, просто ми се вижда по-евтино, а пък вече има и изградена инфраструктура и т.н.

С тия темпове на развитие на науката сигурно като успеем да си оправим пътищата вече няма да има нужда от пътища, ама нищо нека се пробваме, все пак някой трябва да пребере едни пари.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #94 -: Apr 08, 2009, 05:04 »
Luda Glawa, винаги съм уважавал екологичната гледна точка, която от много време защитаваш. И понеже от много време нямаме възможност да се видим, реших, че бих могъл да използвам възможността да обсъдя с теб някои въпроси тук.
Предварително правя уговорка, че аз не съм се интересувал толкова от алтернативни методи за енергодобив или от възможности за спестяване на енергия. Или поне не, колкото теб. :)

Освен това скоро ще има решение. Няма начин да няма. Слънчевите панели се усъвършенстват.
Преди няколко години бях чел, че енергията, която е необходима за производството на една слънчева клетка е по-голяма, отколкото тази клетка ще бъде способна да произведе, докато работи. Има ли някаква истина в това? Или нещата са дръпнали технологично, до ново, при което съотношението се е обърнало? Или това което съм чел е било просто "пропагандна" информация на лобистите за консервативни източници на енергия?

Мисля, че трябва да си отговорим и на още един въпрос - "Колко по-малко енергия можем да ползваме или колко можем да спестим?". Спомнете си последния "Ден на земята" - спестени 22 мегавата за 1 час ... без коментар.
Не мисля, че спестяването е нещо, което може да бъде реална цел, водеща до сигнификантно намаляване на разходите на енергия. Акции като "Ден на Земята" показват готовността на хората да участват в тях, но не и тяхната обща нагласа за промяна на начина им на живот.
Също преди време бях чел, че (поне в Германия) консумацията на енергия от домакинствата е около 5%. Съгласен съм, че малко по малко усилията може да доведат до някаква промяна. Въпросът е по-скоро, дали си струва тези усилия да бъдат насочвани към крайния потребител, при положение, че бихме могли да постигнем в най-добрия случай няколко процента намаление на консумацията на енергия. В същото време не знам, дали същото количество усилия биха довели до реален спад в промишлената консумация на енергия.

Нека не забравяме, че апелите към "доброто" у човека никога не са успели да доведат до нещо съществено. Не е реалистично да очакваш прозорливостта на хората да ги промени, като им казваш, че децата им ще тънат в екологична мизерия, ако те не започнат сега да се променят. Трябва реална мотивация за промяна на начина на живот - значително по-реална от визии за "по-светло бъдеще".
...Не знам, как би трябвало да изглежда тя. Просто споделям по-общи мисли по въпроса, които се коренят в опит от други ситуации, с които аз само правя аналогия.

Надявам се да си добре и да "наминеш", да се засечем в комуникация с малко повече живец.
Поздрави! :)
« Последна редакция: Apr 08, 2009, 05:07 от betso »
Активен

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #95 -: Apr 08, 2009, 08:12 »
Какво бихте казали за това - Honda.

Да, добре изглежда. Далеч по-добре от съветски динозавър.  ^-^

Мисля, че трябва да си отговорим и на още един въпрос - "Колко по-малко енергия можем да ползваме или колко можем да спестим?".

Отговорът е: доста. Защото българинът е шампион в дисциплината "вода гази, жаден ходи". Постоянно се удивлявам на това.
Активен

Без правила няма игра

mikis

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #96 -: Apr 08, 2009, 11:05 »
...Сега си представи другия вариант - американците си избират за президент някой киселяга, по-зле и от Буш. Решават да насвият сърмите на братушките и да им покажат, че нямат работа на Балканите. ...
Първо това е супер хипотетично. ;)
Второ, да не работим с Русия защото американците ще ни напляскат е теза, която поне аз не мога да приема.
Виж, за консумацията на ел.енергия може и да си прав, в крайна сметка в България може и да е намаляла, но нека не забравяме, че голяма част от производството е за износ. АЕЦ Белене ще е само два реактора и когато АЕЦ Козлодуй (която е със 6) отиде в историята, пак ще сме на минус. Това си е повод за размисъл. :)

Цитат на: betso
Русофобията е дотолкова легитимна, доколкото...
Русофобията не е легитимна! Русофобията, както и други ...фобии за които споменах по-горе, е характерна само за малките хора. Обикновено хора с достойнство и благородство не мразят на едро и без причина. Може да си измисляш каквито искаш псевдо-оправдания, имаш право. Но ще те моля, когато влизаш в шизофренични дискусии със себе си, когато се бориш с вятърни мелници или "неморални комунисти", да не ползваш моя псевдоним за претекст, че дискутираш нещо с някого. ;)

plandz,
недей бесня бе майка :) Дай го по-културно. Имам чувството, че новата централа е почнала да ти действа още преди да е построена. :) Познавам много хора на 50+ години, но никой от тях не се държи като катил. Интересно какъв вид изключение се падаш ти.
Много си импотентен в опитите да си защитиш тезата. Приказки като "не на АЕЦ-а защото аз живя там" много забавляват.  ;D Я обясни по-подробно, как построяването на АЕЦ Белене ще ти "реши съдбата", как ще те "изядат кучетата" и т.н. глупости. Но не на мен, защото аз не те взимам насериозно. ;)

Златкооо, Златко :)
Я кажи ти сега, статия от Едвин Сугарев ли си цитирал :o

Тази тема е пълна боза, смятам че на всички ви е ясно ;) Единствено Фантомлорд (може би още един-двама) беше написал нещо смислено, другото е дребно политиканстване и хвърляне на слюнка.
Струва си да се дискутира темата за възобновяемите източници и то с хора имащи нужното образование. Признавам, че ако утре се вземе политическо решение за развитие на този сектор от енергетиката, ще се откажа от всякакъв вид АЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, мецове и т.н. Проблемът е, че това няма да стане. А "защо" и "до кога" вече са въпроси повече в сферата на политиката, отколкото на технологиите, тъй че имате мегдан за разговор. :)
Активен

edmon

  • Гост
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #97 -: Apr 08, 2009, 11:24 »
микис лая лая ...
нищо съществено не казва...
типично политикантстване...
и нищо не каза . по въпроса ми бил ли си член на БСМ
силнмо се съмнявам, че не си.
познавам интригнатсването ви по съставянето на изреченията.:)))0
« Последна редакция: Apr 08, 2009, 11:33 от edmon »
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #98 -: Apr 08, 2009, 11:45 »
Цитат
Второ, да не работим с Русия защото американците ще ни напляскат е теза, която поне аз не мога да приема.

Има разлика между това да работим с руснаците и това да си дадем буквално задника на тях. Защото ако цялата ни икономика зависи от добрата им воля и това сме си го причинили доброволно, това си е даване на задник. Просто няма да има (и исторически не е имало) друга държава, от която да зависим до толкова голяма степен.

Микис, знам че твоите любимци имат изградени традиции в последното и от тази гледна точка са уверени и сигурни, че проблеми няма да има. Проблемът е че тях ги има днес, но утре няма да ги има. След три месеца примерно ще сдадат властта и вероятно поне още 10 години няма да я видят, предвид демографските тенденции вероятно и много повече време. И през това цялото време всички ще треперят да не стане някоя издънка. И ако такава стане кой ще е виновен?

Въобще цялото това форсиране на нещата и набутването с 4 милиарда евра за един проект със съмнителна стойност по време на световна икономическа криза е много, ама много евтин политически пиар, с много тежки последствия за страната. Другарят това може да не го интересува, защото след 3 месеца ще има кой да обере пешкира. Но всичко това само и само за да мобилизира  зомбирания и прогресивно изглупяващ електорат...просто тъжно. Бавно и славно се превръщаме в африканска държава.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #99 -: Apr 08, 2009, 15:06 »
Крадеца вика "Дръжте крадеца!". mikis, мислех те за по-интелигентен.  :'(
Активен

Без правила няма игра

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #100 -: Apr 08, 2009, 16:16 »
Русофобията не е легитимна! Русофобията, както и други ...фобии за които споменах по-горе, е характерна само за малките хора. Обикновено хора с достойнство и благородство не мразят на едро и без причина. Може да си измисляш каквито искаш псевдо-оправдания, имаш право. Но ще те моля, когато влизаш в шизофренични дискусии със себе си, когато се бориш с вятърни мелници или "неморални комунисти", да не ползваш моя псевдоним за претекст, че дискутираш нещо с някого. ;)
Хората, които могат да четат, имат преимущество. Защо непрекъснато подтикваш околните да те поправят? Ако подмина подхвърлянето, че съм оправдавал повсеместната омраза, бих те оставил да си вихриш коня. Това е опасно, както историята е показала достатъчно красноречиво за хора като теб.

Русофобията е толкова легитимна, колкото неморалността на комунистите е реална - тези неща не се поставят в кавички. Семантичният хаос, който си нахвърлял тук, не помага.
А, и още нещо... Фамилиарниченето ти (примерно с [plandz]) комунистическия аналог на християнското мисионерство ли е?
Активен

mikis

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #101 -: Apr 09, 2009, 15:42 »
Забавно или тъжно в зависимост от гледната точка, като последен нервен тик на политическата предубеденост, като сламка за удавника се явява принципа "кой не скача е червен". Много удобно, но безвъзвратно остаряло.
И така като не можеш да отговориш на въпросите на опонента си, като не можеш да обориш тезата му или да защитиш своята по адекватен начин, следва да му придадеш някакви негативни качества, да го обидиш, да го обвиниш, че ако не споделя мнението ти следователно е "неморален", "неинтелигентен", "комунист" или въобще щом е от "другите" значи греши по дефиниция. Ако това се приема за интелигентност, то аз не съм интелигентен. :)
По аналогичен начин в средата на миналия век, който не се е афиширал "комунист" е бил обявяван за "монархо-фашист" и е имал доста ядове в последствие. Затова по избори вашите родители са гласували 99.96% за Комунистическата партия. С други думи, ако вникнем по-дълбоко в мисленето на крайно "левия" електорат (наричан неправилно "комунисти", "червени бабички" и пр.) и на крайно "десния" електорат (русофобите, "антикомунистите" и т.н.) се вижда, че те по същество са еднакви. Различават се само по посоката на негативните емоции, отричайки се взаимно на принципа на футболните пристрастия.
И е съвсем нормално да стане така след 50 години тоталитаризъм. Както съм казвал и преди, когато човек е ограничаван дълго време от някаква несправедливост, той инстинктивно заема другата крайност в опит да уравновеси положението. Така в България се образувала голяма група хора мразещи "комунизма", които неправилно проектират омразата си във вид на русофобия. Не е нужно да напомням Сталин що руснаци е изтребил по разните концлагери. Не е нужно и да споменавам, че благодарение на комунистическия режим, Русия не можа да извърви своя еволюционен път и да заеме полагащото й се място на геополитическата карта. Сега тя неприятно наподобява държава от близкия изток - силна главно с природните си ресурси, поради което и страшна. Но това си е техен проблем, да се върнем на нашите.
Проблемът при нас българите е, че нищо не нищо не зависи от нас самите от края на ХIV век, та чак до сега. Като почнем с освобождението - ако не е била войната от 1877-1878 г. нищо чудно сега да бяхме част от "Федерална Република Турция". Булгаристан и Кюрдистан - западна и източна провинции на ФРТ - звучи невъзможно. Дали? В оптимистичния вариант сега щяхме да сме ивица земя около магистрала Тракия. Е, благодарение на комунистическия режим сега България граничи със себе си на запад, но това е станало И с активното съдействие на българските проститутки от БРП/БКП. Не ми се говори за Македония.
Ние българите имаме една поговорка "Както дошло, така и отишло". Същото важи и за комунистическия режим - както е бил натрапен на българите в края на ВСВ, така и се срина по ефекта на доминото след (или около) края на Студената война. Така за един ден и една нощ всичките тези 99.96% комунисти се превръщат в 99.96% капиталисти и демократи. Повече от забележителна метаморфоза! Разбира се, привнесена от вън. Сигурно ще ядосам много хора, като им кажа, че техните ляво/десни убеждения най-вероятно не са продукт на свободната им воля, а по-скоро на желанието на големите държави да продължат своето политическо противоборство на Балканите. Тук ще вмъкна нещо малко извън темата, но интересно. Гледахте ли вчера репортажа от срещана на Ивайло Калфин с Хилари Клинтън? Направи ли ви впечатление как Калфин трепереше като пинчер пред Хилари, с неврастенично поведение и неадекватна мазна усмивка? Това ясно показва къде се намира България (и българите) на политическата карта на света.
И така след смяната на режима много "антикомунисти" останаха на едната крайност на люлката без да има какво или кой да ги уравновесява. Те продължават да натискат, без да си дават сметка, че така могат да паднат от люлката, а с това да повлекат и тези с по-умерени схващания. Надявам се при следващите поколения тази вода да се изтече и в България да се изгради едно общество, което гледа по-прагматично на политиката, най-вече през призмата на собствените си интереси, а не през тази на "големите ни братя".

Пиша всичко това, първо за да се види, че няма нищо лично против тримата, с които водим безсмислен но пък много енергичен спор. :) Може би подходих малко подигравателно, затова който се е обидил да ме прощава. Второ, за да начешам философската си краста и трето, по чисто психологически причини, когато човек има много работа се чуди как да си намери оправдание и да не я свърши. Вероятно ще си го отнеса на края на семестъра, но затова ще съм си виновен аз, а не преподавателите-комунисти! ;)

Със здраве!
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #102 -: Apr 09, 2009, 16:04 »
По същество апологетите на комунизма не се различават от апологетите на фашизма. Странно е когато такива елементи обвиняват останалите в радикализъм и нетолерантност :)


А иначе комунизма и фашизма много си приличат. Първите обаче водят с няколко милиона жертви.
« Последна редакция: Apr 09, 2009, 16:05 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #103 -: Apr 10, 2009, 00:42 »
Сигурно ще ядосам много хора, като им кажа, че техните ляво/десни убеждения най-вероятно не са продукт на свободната им воля
Отговарям само за себе си и в случая издигам абсолютната претенция да съм изградил (почти) сам трудно и мъчително един мироглед и политическа позиция по отношение на комунистическата идея, които са по-скоро плод на занимания с трудовете на Ленин (спомняш ли си 54-томното луксозно издание на Партиздат на "Събраните му съчинения") и Енгелс; за съжаление по-малко Маркс, освен ранния му (нео-хегелиански) период, който ми беше по-интересен. Всичко това, преди която и да било западна сила да получи шанса за изява в България.

Освен философската страна на нещата, историческата дава достатъчно информация за непредубедените. Така ние разбираме, че необятната страна Русия с изключителния си потенциал, се е превърнала в това, което mikis много точно е определил като "държава от близкия изток". И това не се е случило заради доблестни хора като Гари Каспаров. Може ли някой да посочи пример за що-годе нормална политика на Русия в последните 100-ина години, като изключим периода 1905-1917г.?
"Посткомунистическа" Русия не може да бъде реален партньор на държава, която има претенции да бъде част от Европа, именно поради близко-източния характер на взаимоотношенията, които се опитва да налага.
Руски представители нееднократно подхвърлят задоволството си от прекрасните взаимоотношения с една определена страна от Европейския Съюз, а не беше толкова отдавна времето, в което руският посланик в България каза, че сърцето го заболяло, когато България влязла в НАТО. Подобна имперска претенция плаши! Още повече на фона на опита, който имат държавите, които са били зависими от Русия за няколко десетилетия.
Не секват контактите на Русия с почти всички тоталитарни режими в света, колкото и различни да са по същността си те (Беларус, Куба, Иран...). Не престава протекционистичната политика на тази страна дори по отношение на най-трагичния от тези режими - Северна Корея.
Ще съм благодарен на всеки, който успее да посочи причина, поради която Русия може да бъде смятана за надежден бизнес (или какъвто и да било друг) партньор. За съжаление не мисля, че човечеството разполага с подобен опит.

mikis, това имах предвид, когато говорех за легитимността на русофобията. Става дума за позиция към начина, по който тази държава се отнася към собствените си поданици и към останалите страни в света. В никакъв случай не визирам омраза към хората. Омразата може да бъде само персонална. Груповата омраза е нещо именно за тези, които ти имаше предвид с израза "малки хора".

Настоящият премиер на България е поредният съветско-руски поданик (6-ти, ако не се лъжа), който е на тази позиция. Освен факта, че първия(!) запис в трудовата му книжка е "Министър-Председател", той представлява една партия, която в нито един момент не е показала, че може да управлява добре тази страна. Тя не си направи труда да се извини за всичко това, което е описано в "Задочните репортажи" на Георги Марков - фашистоидния режим, на който подложи хората. Тя продължава да глорифицира бивши партийни величия и тяхното потомство. Тя провежда систематична протекционистична политика по отношение на съмнителни монополисти. Нещо повече - може ли някой да посочи, кога (след 10-ти ноември) тази партия е провеждала реална лява политика?
Напълно подкрепям Иван Радоев в убеждението, че всичко, което в България е постигнато по време на комунистическото управление, е постигнато не поради, а въпреки това управление.
И като се има предвид този опит, с който вече разполагаме, с какво тази партия може да ни убеди, че намеренията й в следващото начинание са чисти. А в случая с АЕЦ-а става дума отново за сделка с Русия.

Нали разбираш, от къде идва моето съмнение?
Нали можеш да се опиташ да не ме упрекваш за него?
Дали успях да те накарам да разбереш, че тук не става дума за напълно безпочвено "плюене на правителството"?

Пиша всичко това, първо за да се види, че няма нищо лично против тримата, с които водим безсмислен но пък много енергичен спор. :) Може би подходих малко подигравателно, затова който се е обидил да ме прощава.
Респект!

Вероятно ще си го отнеса на края на семестъра, но затова ще съм си виновен аз, а не преподавателите-комунисти! ;)
Успех на изпитите! :)


По същество апологетите на комунизма не се различават от апологетите на фашизма. Странно е когато такива елементи обвиняват останалите в радикализъм и нетолерантност :)
А иначе комунизма и фашизма много си приличат.
Абсолютно съм съгласен с gat3way!
Много хора даже не си спомнят, защо бившият Президент Желев беше дисидент - неговата книга "Фашизмът", в която толкова добре се вижда аналогията.
Активен

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: АЕЦ Белене
« Отговор #104 -: Apr 10, 2009, 09:10 »
Не хитрувай, mikis. Ти първо почна да клинчиш и да прилагаш разни пропагандни хватки (да не мислиш, че пасем трева?) като например да изискваш конкретни данни и технически анализ на проекта, много добре знаейки, че такъв не може да се направи поради простата причина, че няма откъде да се намери, тъй като самите управляващи не са го представили пред публиката, а въртят нещата скришом по стар обичай. После пък иронично ме подпитваш

Цитат
Златкооо, Златко :) Я кажи ти сега, статия от Едвин Сугарев ли си цитирал  :o

без да обясниш защо, аджеба, мнението на Едвин Сугарев не заслужава внимание. Нарича се Ad hominem, нали така? ;)

Ще съм благодарен на всеки, който успее да посочи причина, поради която Русия може да бъде смятана за надежден бизнес (или какъвто и да било друг) партньор

А бе не знам за Русия, ама рускините къртят мивки!  ^-^
Активен

Без правила няма игра