Покажи Публикации - stoilov_
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Fc5 on dell inspiron 1300 - video, sound, wireless -: Jan 25, 2007, 22:10
здравейте, имам същия проблем при същата машина.
с fedora core 6 съм, но не мога да настроя widescreen-а, а какво ли не пробвах. има ли някой, който е със същия проблем и го е решавал успешно? споменава се, че fc6 си има 915 resolution пакета и би трябвало да няма проблеми, но явно нещата не са точно такива.
другото, което ме тревожи е wireless-a, който въпреки че пресъства като устройство, разпознато и фигуриращо, то не може да открие мрежата ми вкъщи и съм възан за кабел, което си е адски неудобно.
и още нещо, трябваха ми ssh ключове за да ползвам един server и след множество опити и проби направих една глупост. вкрайна сметка си генерирах ключовете и всичко е наред, но успях да затрия файловете mykey и mykey.pub, където се записват по default DSA and Enegmal ключовете (за разлика от ssh, които отиват в /root/.ssh/file_name). та сега като опитам да създам двойка DSA / Eneg ключове с gpg --gen-key то резултатите не се записват никъде, защото системата не си създава самичка нови файлове, а и неще да пише върху тези, които аз ръчно направих със същите имена.
решение?

благодаря предварително,
стоилов
Страници: [1]