Покажи Публикации - HammerFall_
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / I see dumb people -: Sep 05, 2004, 00:26
Joke, нямам нищо против да задаваш въпроси, но всичките наистина са с една надменност. Кажи ми как тогава да ти се иска да отговориш. Ако питаш нормално и обясняваш спокойно ситуацията съответно ще получиш и отговор. Е, зависи дали въпроса ти не е задаван и преди, но това се отнася до повечето от посетителите на форума. Ето например днес се издразних като прочетох все пак добре зададения съпрос "Как се компилира кернел", при все че този въпрос е коментиран хиляди пъти, а и статия има за това.
Що се отнася до изказванията ти тогава и аз спадам в тази графа с тези които се правят на гъзари с това, че имат Линукс на компа. Ами съжалявам, но на работа ми се налага да позлвам win, но странно защо ли Дебиан-а ми стои вече 2 години и не мисля да ползвам друго.
Относно многото дистрос нещата стоят така: "Разни хора, разни идеали" или ако трябва да го перефразирам: Разни хора, разни нужди и съответно софтуер, който ги удолветворява. Що се отася до BSD, не мислиш ли че 80% от софтуера е само портове от Линукс? Тогава не ми става ясно каква е идеята на BSD след като при Линукс няма никаква идея. А и за бързодействие Линукс вече настига BSD с кернел 2.6, а както са тръгнали може и да постигнат по-добри резултати. Също така не разбрах какво имаше на предвид с изказването на Йан, но и в момента нямам време да се тормоза с това.
Иначе като се изключи, че повечето хора наистина като почнат да разбират Линукс и се правят на велики си е истина, но това не са хората в този форум. Тук идеята е ясна: Да помагаме на тези които искат да се запознаят със свободния софтуер и тази ОС, за да може повече хора да се научат да го ползват. А не като един админ който ми заяви наскоро: "Колкото по-малко разбират хората от Линукс толкова по-добре, защото иначе конкуренцията ми може да стане много голяма и да си загубя работата"
Та като заключение искам да кажа само: Хора научете се да питате нормално. Всички сме били начинаещи и сме разчитали на помощ от по-опитните, а дори и сега пак ми се налага да се  допитам за съвет, така че ще получите отговор. Но ако задавате въпроси с поддтекст "как така Линукс тук не работи а win-a няма никакви проблеми" естестено ще получите и подобаващ отговор.
32  Нетехнически теми / Коментар / Какво е това отношение ????Agent_SMITH -: Sep 04, 2004, 23:25
Напъно съм съгласен с това, че не трябва да се публикува инфо за кракване и кракнат софтуер. А относно Kylix ако ти е всичко изрядно и не ти работи просто пишеш едно писно на Borland и им обясняваш къде е проблема. Предполагам че ако официално човека си закупи продукта няма да има такива ядове.
Що се отася то кракнатия ти JBuilder Joke, защо не минеш на нещо лицензно като netBeans или Eclipse. Работят сравнително по-бързо, особено второто и не се налага да си косиш нервите да търсиш крак или ръка за да го подкараш по-дълго от trial периода  '<img'>
И все пак си помисли колко нерви и труд са хвърлени по създаването на един софтуер, за да може после някой да го кракне и да го ползва безплатно. Ами оценявайте все пак труда на програмистите!!! Едва ли на теб ще ти е приятно ако разбереш, че софтуера който си писал е бил кракнат.
33  Нетехнически теми / Коментар / Размисли относно софтуера с отворен код -: Sep 04, 2004, 22:58
Цитат (mikis @ Сеп. 04 2004,17:21)
Аз не мисля, че някога GPL софтуера ще измести комерсиалния...

Това че 95% от софтуера под GPL лиценз е некомерсиален не означава, че няма и комерсиални. Изобщо GPL e просто лиценз и той не те ограничава в това дали ще искаш пари за софтуера който си писал или не. Що се отнася до този с отворен код, просто е много по-сигурен. Хиляди хора следят кода и съобщават за бъгове, а дори и правят кръпки. С какво може едно .exe да ми гарантира, че е сигурно освена ако не се деасемблира? А и колко време ще ти трябва за да провериш кода? Ще разбереш за дупката в софтуера едва когато се издъни. А ако това е програма определяща сигурността на системата? Тогава губиш данни, а може и пари... Когато е отворен кода можеш да си го провериш какво прави и да си сигурен, че работи нормално. А и напоследък се появиха разни софтуерчета, които претендират за сигурност на данните ти, а в тях си има вградени агенти които пращат данни на разни сървъри. Как може да си сигурен, че това не праща например данни за фирмата ти? Хайде деасемблирай!
А ако те притеснява това, че някой може да ти краде кода пък се грижи GPL.
Хиляди са предимствата на софтуера с отворен код, а това са малко от тях, но просто нямам време да изреждам всички.
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / възстановяване на изтрит файл -: Sep 02, 2004, 12:34
ext2 може но ext3 не. Все пак журналинга се ползва само когато има вероятност да се повреди даден файл и за това се прави нещо като резервно копие за да може да се възстанови при срив на системата. Това не се отнася за триенето на файлове.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SOLVED: Debian Glib проблемче -: Aug 30, 2004, 15:27
JohnDoe, що не вземеш да прегледаш как работи apt. Може да ползваш името на многознайкото от едноименния филм, но си много далеч от този образ. Бих ти препоръчал прочетеш малко книжки и да навлезнеш повече в Линукс. Това че си прочел някоя статия как се компилира не е достатъчно.
При Дебиан при build-ването на пакета се правят едни конфигурации и странно защо всичко .conf файлове са в директория /etc/ докато при обикновенно компилиране се поместват къде ли не за всяка отделна програма.
Ако ти изглежда малко иронично изказването ми, бих казал че направо се чудя как да не го подкарам с подигравки, защото толкова много глупости на едно място не съм чел и то от един човек.
Не мисля че е необходимо да се четат повече такива работи от неподготвени хора. Според мен n_antonov се е изразил много добре. Така че виж как работи Дебиан. Запознай се из основи с системата преди да почнеш да "бълваш" информация. Като начало почни точно с man apt и man dpkg.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / iptables -: Aug 17, 2004, 23:33
proc директорията изобщо не е мястото където се записват правилата за iptables, а и ако си новак те съветвам да не се бъркаш в нея ако не знаеш кое за какво е там. Правилата се записват с iptables save ако не се лъжа, или просто си правиш няколко скрипта които да се изпълняват със съотвтните правила. Така динамично може да променяш веригите.
37  BSD секция / Настройки на софтуер / NAT -: Aug 17, 2004, 23:25
За OBSD има достатъчно литература в интернет, така че с малко повече желание ще си намериш такава. Е, вярно на английски е, но пък това е и повод да научиш поне един чужд език ако все още не си.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Фланелка -: Aug 17, 2004, 23:16
Според мен няма да е зле и да сложите и емблемата на Линукс т.е. пингвина, иначе само обикновен текст е по-скоро като някаква предизборна агитация. А това никак не е приятно за гледане, да не говорим че най-малко привлича вниманието. Повечето хора ги мързи да четат, а ако има някаква картинка да им привлече вниманието все ще погледнат и надписа. Иначе за ROOT бих си поръчал следната фанелка: Пингвинът и в него нарисуван един дървоводен граф, като възлите ще са с UserGroup*, a листата съответно User* (* = 1-9). Коренът на това дъврото да е в главата на пингвина и съотверно той ще е ROOT  '<img'>  За съжаление не съм художник за да го нарисувам  '<img'>
39  Нетехнически теми / Идеи и мнения / M$ izrodite w BG -: Mar 21, 2004, 14:12
Оххх... Вече ми е писнало да се ядосвам на тази тема. По принцип да спориш с Micro$oft-ец е все едно да спориш с радио. Хайде убеди радиото да направи каквото и да е  '<img'> особено някое чалгарско радио да пусне HammerFall, Helloween или пък Death. Дори и да им се обадиш на дали ще го направят  '<img'>  '<img'>  '<img'> Тази книжка имах щастието или по-точно нещастието да я прегледам в една книжарница за какво става на въпрос и добре че не си я купих, въпреки че тя си е жълти стотинки. Определено авторът не е много наясно за какво става на въпрос.
Хайде стига съм коментирал повече това, че ме хващат бесовете.  ':angry:'  Nerf мисля че тази тема е достатъчно коментирана и едва ли има още какво да се каже. За това отзивите не са толкова големи.
Виж това че М$ почнаха да патентоват какво ли не е наистина добра тема за коментар ':angry:'  ':angry:'  ':angry:' . Още един отчаян опит на тези хора да придърпат пари от някъде. Аз лично съм МНОГО ПРОТИВ СОФТУЕРНИТЕ ПАТЕНТИ и предлагам да си направим една подписка тук в BG против това и да я представим на господата в "Европата"  '<img'>  и да приключим с тази пародия която е започнала в US. ':angry:'
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Driver-i за GeForce2 MX400 64MB TV OUT -: Mar 21, 2004, 13:51
Athlon-a e IA32 CPU така че ще ти трябват тези драйвери за nVidia-та.
Що се отнася до lan картата тя си има драйвери в kernel-а, така че ако не ти работи то най-вероятно не си я конфигурирал, а и специално за мандрака той си я хваща автоматично.
За sound-а използвай alsa.
Услех!!!
41  Програмиране / Общ форум / Kak da startiram JAVA prilojenie??? -: Mar 21, 2004, 13:46
Ами стартирането на .class файлове е по същия начин.
Цитат
java file.class

Но за да направиш това трябва да имаш инсталирана JVM, която можеш да дръпеш от сайта на sun или ibm, или от blackdown.org
42  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux vs Windows Part 3 -: Feb 23, 2004, 21:58
Buda, мога да ти кажа само че това е мнение на човек, които изобщо СИ НЯМА ПОНЯТИЕ ОТ ЛИНУКС, как стоят нещата с лицензите при него и само с едно инсталиране да изказваш "КОМПЕТЕНТНО" мнение. Много ми е неприятно когато чета този израз, но в случая е много подходящ: "Айде вземи да прочетеш малко повече за линукс" пък тогава ще си говорим  ':angry:' Това че си се научил да пипаш из регистрите не означава че си постигнал нещо. Писал съм програми за winбози и там ми отнемаше много време да се преборя със самата ОС. При Линукс нещата стоят друго яче, много са по-ясни и структурирани. Що се отнася д това че някой си пише така за безпари програми след работа: ами защо не. Изобщо какво съм тръгнал да обяснявам на човек които не е подготвен по тази тема и е тръгнал да спори.
За Multithreding на процесора ще ти кажа следното: А ти какво знаеш за kernel-2.6. Запознай се с това и тогава ми разправяй приказки от 1001нощ. А за бай-ти Били също трябва да прочетеш малко истории как е тръгнал и колко може, пък тогава ми разправяй че е Гуру, при това те не са писани от негови противници.
Що се отнася до игрите: а ти изобщо знаеш ли колко игри има за Линукс'<img'> как работят в сравнение с winбоуз'<img'> НЕ, нали!!! Защото пак не си се интересувал за това. А защо не са толкова популярни? Ами защото те работят предимно на UNIX-based системи. А всички игри на бозата могат да се пуснат и под Линукс. Е да, наистина добре изпипаните игри не са безплатни, но пък ако искаш си плащаш и играеш. Но кой е казал че всичко в Линукса е безплатно. Но какво да ти обяснявам. Явно ти си от тия хора тип радио. Ами то с радиото никога не мога "да изляза на глава" колкото и да му говоря.  ':angry:'
А за бъговете в бозата никак не ми се говори. Човек когато почне да усложнява нещо до такава степен се оплита че после не може да разбере какво е писал. Странно защо ли Линукс е с отворен код, всеки може да види бъговете му и да напише експлоити за това, а все win-а го хакват за отрицателно време.
Що се отнася до българската черта да се мразят успелите. Е, поне да има нещо за което да сме на едно мнение. Но лично аз го мразя защото това е най-наглия тип. Поправи ме ако греша, но мисля че М$ пуснаха антиреклама на Линукс само за да си върнат пазара. Защото Линукс започва да става лесен за работа и за крайния потребител. Ако наистина е бива може да минеш и без мръсни номера. А и като се сетя че бай Били е крал от Apple за да направи тая боза работеща. Та кои са истинските специалисти. Apple винаги са били по-добри в изработката на ОС от М$. А Линукс клони повече към Apple.
Научи се да четеш и прочети повече инфо за това, ако не можеш иди в началното училище да те научат  '<img'>
43  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Bochs & Дебиан -: Dec 07, 2003, 18:30
Значи пробвах и двата варианта. Опитах когато е монтиран и когато не е с очакването че ще направи това автоматично, но нямаше ефект. Иначе компилиран от сорс работи. Но аз не съм голям привърженик на това за Дебиан особено когато това не е обявено за стабилно. Ако няма решение на този проблем - няма нищо. Ще го инсталирам от сорс-а. Но надявам се да може някой да ми помогне да се справя с това.
44  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Bochs & Дебиан -: Dec 06, 2003, 13:34
Имам следния проблем с емулатора. Когато се опитам да осъществя достъп до CD-то в конзолата ми се изписва съобщение че не намира никакъв диск в устройството. А там имам такъв, а и емулатора изобщо не се опитва да осъществи достъп до CDROM-a. На какво може да се дължи това и как мога да оправя този проблем.
Благодаря ви предварително!!!
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Добър FTP клиент за download / upload? -: Nov 30, 2003, 21:21
Аз лично не съм срещнал проблеми с gftp особено при Дебиан. Иначе мога да ти препоръчам още xftp или само за download - prozilla ili aria. Последното според описанието много наподобява getright, но и двете пак от мои впечатления са добри. От всички тях не мога да кажа кое е най-доброто. Просто трябва да ги пробваш и да решиш кое ти допада най много като функционалност и интерфейс.
Страници: 1 2 [3] 4 5