Покажи Публикации - thc
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13
16  BSD секция / Настройки на софтуер / Проблем на мейл сървър при изпращане към gmail -: Jan 18, 2008, 12:22
Мерси Наркос, ще го разгледам това.
Междувременно ми хрумна нещо друго - имам друг мейл сървър, който няма този проблем с gmail-а. Мога ли да конфигурирам postfix-а така, че всички мейли за домейна gmail.com да се изпращат към този сървър, който ще ги препраща на gmail.com?

@laskov, sorry, не съм ти видял поста първия път '<img'>17  BSD секция / Настройки на софтуер / Проблем на мейл сървър при изпращане към gmail -: Jan 18, 2008, 11:20
Да кажа какво е развитието на проблема.
Понеже имаше несъответсвие между прав и обратен DNS, реших че може това да е проблема, след като и laskov предположи същото. Оправих двата записа да сочат един към друг и пак тествах. Проблема обаче си остана и като последен вариант реших да репортна проблема   на съпорта на gmail. След десетина обменени мейла и куп поискана информация от тяхна страна, проведоха "разследване" и накрая заключиха:
Цитат
We have looked into this issue
and found no problems on the Gmail side. The source of the problem could
be something specific to the affected machine, such as a firewall.

Склонен съм да приема че проблема може да е при мен, но не и точно тази причина, защото на машината няма пуснат firewall. Също ми е трудно да повярвам, че аз съм първия сблъскал се с подобен проблем, защото колкото и да търсих из нета, не намерих нищо съществено по въпроса.
Помагайте, хора, не знам от тук нататък какво да правя  ':huh:'
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Закачване към конзола на друг потребител -: Jan 17, 2008, 15:28
Да, screen е това което ти трябва, но за да се закачиш към вече стартирания сървър трябва преди това да си го пуснал със screen.
За пример ето как пускам моя:
Цитат
screen -A -m -d -S cs ./hlds_run +sv_lan 1 -game cstrike +map de_aztec +ip [your IP] +maxplayers 22 -nomaster -insecure -port 27015

Допълнително, това можеш да си го направиш на шел скрипт и да се стартира при буутване.
След това за да се закачиш на сървърната конзола пишеш:
Цитат
screen -r cs
и можеш да пускаш команди към hlds-то.
За да се откачиш - Ctrl+a && Ctrl+d.19  Хумор, сатира и забава / Хумор / Стар виц за старо време ... -: Jan 14, 2008, 13:51
Луд диалог '<img'>
20  Игри за Linux / Общ форум / Half-life dedicated server -: Jan 10, 2008, 17:28
Предполагам че публичния адрес е на адсл модема, а машината със сървъра има някакъв адрес клас Ц. Правил съм подобна конфигурация и принципно няма проблем ако са ти отворени портовете на адсл-а. Виж дали са ти отворени (по вероятно не) и ако не са, се свържи с бтк да ти ги отворят или да ти дадат достъп до модема да си ги отвориш сам.
21  BSD секция / Настройки на софтуер / Проблем на мейл сървър при изпращане към gmail -: Jan 08, 2008, 15:43
Да, по твоя начин стана и въпреки това виж как завърши сесията:
Цитат
bla bla
.
Connection closed by foreign host.

Т.е. няма 250, няма ID, няма мейл..
22  BSD секция / Настройки на софтуер / Проблем на мейл сървър при изпращане към gmail -: Jan 08, 2008, 12:10
Пробвал съм преди и помня че не стана, или поне по начина по който го правя с други smtp-та. Сега като ме пита пробвах пак и ето резултата с малки корекции:

Цитат

server# telnet 64.233.183.27 25
Trying 64.233.183.27...
Connected to nf-in-f27.google.com.
Escape character is '^]'.
ehlo my.server.name
220 mx.google.com ESMTP k5si1391335nfh.5
250-mx.google.com at your service, [myIP]
250-SIZE 28311552
250-8BITMIME
250 ENHANCEDSTATUSCODES
mail from: my.gmail.acc@gmail.com
555 5.5.2 Syntax error k5si1391335nfh.5
rset


По тоя начин тествам други мейл сървъри и работи, но с gmail не става.
23  BSD секция / Настройки на софтуер / Проблем на мейл сървър при изпращане към gmail -: Jan 08, 2008, 11:35
Здравейте,

Правя мейл сърврър под FreeBSD 6.2 с dovecot, postfix и т.н. Като цяло всичко работи добре с изкючение на това, че когато потребител на моя сървър се опита да изпрати писмо до адрес в gmail не сработва. Писмото се приема в опашката, но при опит да бъде доставено в логовете ми излиза съобщението
Цитат
conversation with gmail-smtp-in.l.google.com[72.14.221.114] timed out while receiving the initial server greeting
или нещо подобно на това. След това писмото остава в опашката до изтичане на нужното време, през което също се правят опити за доставяне, но със същия резултат. Накрая писмото се отхвърля и получавам уведомление че не е било доставено поради същата причина.
Някой знае ли защо става така и как да накарам gmail да приема съобщения от мен?
24  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: Jun 01, 2007, 15:14
Цитат (malone @ Юни 01 2007,14:50)
4. има контрол върху разпространението (продават се на определени места на пълнолетни хора)
Всеки ден сина ми, на 11 години, ми купува цигари от околните магазини. Дали няма да може да си купи и саски, ако ги има на определени места? В България сме друже.

Може би си прав, че в България не сме узрели още за легализация, понеже тук законите ни имат свойството на "избирателната пропускливост" и са само "наужким". Чистката трябва да почне откъм главата/парламента.

Честно казано, предпочитам детето ми да не пуши нищо, но ако трябва да избирам дали да пуши трева или тютюн бих му препоръчал първото.25  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: Jun 01, 2007, 14:29
Цитат (kennedy @ Юни 01 2007,13:43)
Наркотиците са гадно нещо. Всичко което те прави зависим в емоционално отношение е гадно (изключвам естествено произведените хормони - например да се влюбиш).
Кафе, цигари (тютюн/коноп), алкохол,  енергийни напитки (кофеини и тем подобни) , наркотици (хероини,кокаини,амфетамини и т.н.), компютри (интернет), телевизия ..... въобще нещата които считаме че ни носят радост и неможем да допуснем тяхната липса те правят слаб , зависим и като следствие уязвим.
За една категория (алкохол,цигари,кафе) нещата са твърде улегнали от много години и немогат да бъдат забранени, за други номера не мнинава (марихуана).

Съвсем е друг въпроса на кого какво му харесва. Не се съмнявам че ако се легализират всички наркотици, ще се увеличи броя на наркоманите но с малко. Хубавото на тези лоши работи (гадно но факт) е че служат за отсяване на зърното от плявата така да се каже. Нещо като естествен подбор. Примери бол алкохолици, наркомани, заклети пушачи,  все хора които си отиват бързо от този свят, а и не са конкуренция за добре платена работа. Струва ли си да им пречим на усилията които полагат да се самоубият или най-малкото да ги лишим от скотски начин на живот след като им харесва? Според мен не.

п.с. слушам малко чалга ...

Добре казано '<img'>

Като взе да изброяваш пороците ни, ми хрумна как преди години когато бях на 12-13 години (сега съм на 25), съм крал пари от нашите за да ида да ги изпукам в електронните игри защото иначе направо се побърквах и вечер сън не ме хващаше. Това ако не е пристрастяване - здраве му кажи. Може би не толкова вредно  за биохимията, но също толкова пристрастяващо и социално подриващо. Това беше моето копче за удоволствие и бях готов на много неща (което сега ме учудва)  за да го натисна. Всеки си има своите пороци и е един вид наркоман. Замислете се и открийте своите слаби места, преди да обвинявате другите за техните.
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: Jun 01, 2007, 11:36
Цитат
Но когато се накозиш, последното нещо, което ще ти се иска е да си стоиш в къщи.

malone, ти някога напушвал ли си се изобщо?

Времето, когато се напушвах и мерех улиците остана в миналото. Сега когато пуша го правя единствено в домашна обстановка и приятна компания и честно казано, ако трябва да пуша навън - просто ще пропусна да пуша. Наистина не е правилно да слагаш марихуаната и кокаина (сякаш него имаш предвид споменавайки агресия, умопомрачение, газене и стреляне по хора) в един кюп. Именно такава дезинформация цели американската пропаганда на ДЕА.
Хората се друсат от векове с какво ли не, това че ако нямало купувачи нямало да има и продавачи е повече от наивно. Ако не се създаде черния пазар след въведена забрана, както някой спомена, то най-малкото на мястото на забраненото нещо веднага ще се появи негов заместител - човека е адски изобретателно животно.
Много повече трябва да се притесняваме за едни неосъзнати наркомани които са опасни както за себе си, така и за околните - алкохолиците. Освен това, те са масово навсякъде и убиват, изнасилват и катастрофират като че ли напълно в рамките на закона видиш ли щото алкохола не е дрога и е легален. Друг е въпроса и колко от тях умират или имат здравословни проблеми заради него.

Предлагам да се изместим в парламента и да пренапишем конституцията  ':p'
27  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: May 31, 2007, 12:09
Цитат (aaaaaa @ Май 30 2007,18:40)
Цитат
Примерно, не си ли се замислял, че ако тревата е легална ще печели държавата, а не наркомафията?

То по тази логика да се легализира и кокаина и хероина. Така държавата ще печели '<img'>

За пример мога да ти дам една английска програма, в която се записват хероинови наркомани които не са стигнали до момента в който сами да поискат да спрат, но там им се дава фармакологично чист хероин, в точно определени дози наред с психотерапия и подготовка за отказване. Първите ефекти са налице и за някой средновековен монах, който вярва че земята е плоска - по малко разпространение на болести вследствие на венозната употреба, премахване на опасността от свръхдоза вселесдствие на съмнителното качество, намаляване на престъпността сред наркоманите.
Просто се борим срещу врага с неподходящо оръжие, на един наркозависим в абстиненция мислиш ли че му дреме от затвор, хепатит или нещо друго?
А за това че след цигара трева ставаш ходеща развалина-нямам кво да кажа...
28  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: May 30, 2007, 14:10
Малоун, нямах предвид теб за човека със съмнителни интереси. Примерно, не си ли се замислял, че ако тревата е легална ще печели държавата, а не наркомафията?
Моето лично мнение за наркотиците е, че трябва да са легални при положение, че има достатъчно адекватна и изчерпателна информация за тях. Така всеки здравомислещ човек ще може да реши сам какво да прави със себе си. Но горе долу това са казали Наркос и Ангелиноф, преди мен, тъй че стига съм повтарял.
Не съм искал да засегна никой.
Peace
29  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: May 30, 2007, 11:00
Твое право си е да харесваш и да не харесваш. И не мисля, че децата ти ще направят нещо лошо като се образоват за това или онова което е наложено като табу от някой със съмнителни интереси.
30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / слушате ли попфолк -: May 30, 2007, 09:58
Много смислена тема
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13