Покажи теми - 4i4obengy
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Външен микрофон не работи на Lenovo Y50-70 -: May 04, 2020, 14:27
Не ми се беше налагало от времето на Linux Mint 17 да включвам външен микрофон, но сега установих, че не работи. При включване продължава да си работи вградения на лаптопа. Дали ми се прецакала буксата или е софтуерен проблем. Имате ли някаква идея. Пробвах да пусна от жива флашка стар Минт, но същата работа.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Забавяне на триенето с Backspace при Ubuntu 19.04. РЕШЕН !!! -: Jun 20, 2019, 08:43
След години на Минт реших да пробвам новото Убунту и за сега като че ли се държи прилично, но имам един дребен досаден проблем:
Когато съм написал нещо и искам да изтрия една две букви с backspace се бави с триенето и е леко изнервящо. Имате ли подобни наблюдения и може ли да се оправи проблемчето?

Разбрах къде ми е грешката: Без да искам съм включил тъпата опция "Подскачащи клавиши". След изключване всичко е ОК!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за Plasmoid: Event Calendar -: Jun 16, 2019, 17:45
 Въпрос за Plasmoid: Добавям Event Calendar, но не ми дава да го настроя. Иска нещо да се инсталира, но не знам как. Моля помогнете с някой съвет! 
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с повреден пакет помагайте! -: Jan 14, 2019, 14:13
Опитах да инсталирам шрифтовете от пакета ttf-mscorefonts-instaler
от Synaptica. Обаче нещо заби до някъде и след дълго чакане рестартирах. Сега обаче в Synaptic-a пакета е маркиран като инсталиран, но всъщност не е. При опит да го деинсталирам ми казва, E: ttf-mscorefonts-installer: package is in a very bad inconsistent state; you should reinstall it before attempting a removal. Обаче като му дам да го преинсталира пак стига но някъде и пак забива. И така до никаде. Какво може да се направи?

Дистрибуцията е KDE Neon
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Един странен въпрос за търсене, намиране, но не винаги -: Jan 05, 2019, 17:43
Ще опитам да изложа проблема, дано съм ясен: За мен е много важно да мога да търся по ключова дума във файлове docx. Например като напиша в търсачката думата "котка" и да ми покаже всички docx файлове, в чиито текстове да има тази дума. И така: За сега файловия мениджър Dolphin KDE на Linux Mint KDE върши тази работа перфектно. Проблемът е обаче, че нито една друга дистрибуция, която съм пробвал с KDE не се справя с това. Иска ми се да инсталирам по-нова дистрибуция от последната на Linux Mint KDE 18.3, а нали знаете, че Минта се отказаха от КДЕ-то след тази версия. Явно в Минта има някаква друга инсталирана магийка та въпросът е каква е? Някой има ли идея по този странен казус?
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с VLC при възпроизвеждане на AVI ? -: Dec 07, 2018, 23:48
До сега не ми се беше случвало VLC да не може да отвори avi. Отваря филма, но тръгва само звук без картина. Пробвах разни други плеъри и при тях филма си тръгва нормално, но проблема при тях е че субтитрите ми излизат на маймуни. Някакви идеи?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как се поставят плъгини в новия Gimp 2.10 ? -: Sep 10, 2018, 17:17
В стария беше така: Отваряш като администратор 
Файлова система/usr/share/gimp/2.0/scripts
Там се поставят плъгини с разширение scm

Обаче въпросът е как да поставя в новия, защото не виждам неговите папки?  ???
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за съвместимост на KDE програми с Cinnamon -: Aug 22, 2018, 16:37
Много ми харесва файловия мениджър на KDE Dolphin, и то най-вече заради търсачката му и възможността й да търси думи в текстови файлове docx. Само заради нея се принудих да премина на KDE. Като цяло предпочитам Cinnamon. Та въпросът е, ако инсталирам Делфина на Канелата ще работи ли коректно и със същата функционалност за търсене както е в средата си на KDE?  ???
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Защо не мога да вляза копирам в папка с админски права? -: Jun 09, 2018, 22:09
С Linux Mint 18.3 Cinnamon съм. Искам да поставя плъгин в Gimp. Отварям папката с десен клавиш като администратор от папките на Gimp, но въпреки, че съм с администраторски права не ми дава да поставя вътре плъгина. Какво да направя?
Преди съм бил с Минт XFCE и винаги се е получавало от раз!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Някой успя ли да се пребори с проклетата икона на Dropbox? -: May 04, 2018, 09:30
Става дума за иконката на панела, която в Linux Mint XFCE не се визуализира, а излиза символче на липсваща икона. Намерих решение ето това:

http://i.stack.imgur.com/UZsaS.gif

Но след изключване на компютъра, после отново тръгва с липсваща иконка. Ако спра Dropbox от терминала с: dropbox stop и после го стартирам от менюто се оправя, до следващото изключване или рестартиране. Досадна работа! Дали ще се намери решение?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Търся програма! -: Feb 21, 2018, 20:46
Има ли програмка за Убунту с която като включа смартфон с Андроид и каквото правя на екрана на смартфона да се вижда на компютъра в реално време. За една демонстрация ми трябва!
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Android app върху Linux Mint как ? -: Feb 19, 2018, 15:22
Може ли някой да опише как може да се стартират Андроид приложения върху Линукс Минт в прости стъпки. Намерих някои страници, но не съм толкова добре с английския и нещо не мога да се оправя. Благодаря ви!
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Отново проблем с иконката на Dropbox ? -: Jan 25, 2018, 17:18
Преди около година бях пуснал тема за изчезване на иконката на Dropbox в Linux Mint XFCE от панела. т.е. показва липсваща иконка.

И накрая бях намерил решение ето това:

1. Затвори Dropbox с:

dropbox stop

2. Отвори /usr/bin/dropbox в терминал с командата:

gksudo xed /usr/bin/dropbox

3. Сложи нов ред след  import os  ето този:

os.environ['DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS'] = ""

4. Save and restart

което работеше до скоро. В последно време обаче след изключване на компютъра и включване, иконката отново е в режим "липсваща иконка". Интересното е, че след спиране на дропбокса с команда dropbox stop и последващо пускане от менюто с програми, иконката отново се появява до следващо гасене или рестартиране на лаптопа. Някой има ли идея какво се случва и как да го оправя?
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Полезни съвети за първоначална настройка на Linux Mint ? -: Jan 15, 2018, 10:39
До колко тези съвети са полезни и кои според вас са опасни за не напреднали потребители?
https://www.youtube.com/watch?v=RXV6FXVL6xI&index=9&list=WL
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Помощ изчезна ми GIMP Как да си го върна? -: Oct 31, 2017, 09:46
Бях инсталирал последната версия на Gimp 9.2 и си работеше чудесно, но след последния ъпдейт гимпа изчезна. В Синаптика стои като не инсталиран, но като опитам да го инсталирам ми изкарва съобщението: gimp:
  Зависи от: libbabl-0.1-0 (>0.1.35~6), но 0.1.35~5-ubu16.04.1~ppa~2782d92 ще бъде инсталиран

И нищо... не инсталира и нищо не ми дава да направя. Помагайте! Дори на старият Гимп ще съм доволен!
Страници: [1] 2 3 4