Покажи Публикации - 3p0
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 24
16  Програмиране / Web development / Искам да се зарежда python 3.7 вместо python 2.7 -: Dec 25, 2019, 00:02
Въпреки инсталация на python 3.7.4 при команда:
Код:
$ python
се появява:
Код:
$ python
Python 2.7.13 (default, Sep 26 2018, 18:42:22)
[GCC 6.3.0 20170516] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>>

Как да направя така, че да се зарежда python 3.7.4 вместо python 2.7.13 ?
17  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 25, 2017, 11:10
През сайта съм правил само неуспешни опити и директно и през Gmail и през Mail.bg за е-мейл до тестов ресипиент (аз съм регистрирал потребители с мои е-мейли). Поради несправедливото участие на IP-сайта в BlackList за спам си обяснявам пропадането на всички е-мейли от сайта. Успешно изпратих е-мейли до тестови ресипиенти от домашния ми компютър с openSUSE чрез PHP - код през Gmail.
( Писах им да ме премахнат от Черния списък, но получих отговор, че доставчика на услугата бил собственик на IP-адреса и трябвало да пиша на него - той да се свърже с тях .... )
След като презнасочих MX-записа към Mailgun виждам, че IP-на сайта вече не го листват в BlackList за спам - доста интелигентна им е системата.
18  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 24, 2017, 18:54
Остава да чакам:
Код:
4. Wait For Your Domain To Verify
Once you make the above DNS changes it can take 24-48hrs for those changes to propagate. We will email you to let you know once your domain is verified.
Между другото получих потвърдителен е-мейл и завърших процедурата по регистрацията.
19  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 24, 2017, 17:32
За домейна при добавяне на DNS записи двата TXT ги прие успешно.
Обаче още на първия MX ми съобщава:  Error occured: Invalid value in dnsrecord
20  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 24, 2017, 14:36
Здравей отново :)

Блокирането на IP адресите е автоматично. Собственикът на сървъра не го прави, за да се гаври с теб. Обикновено и неговото желание е този адрес да си остане чист и с добра репутация, но е достатъчно един сайт да е хакнат и да се праща спам през него, за да се срине всичко постигнато до момента.

Мога да ти препоръчам да ползваш mailgun (https://www.mailgun.com/). Позволяват ти да пращаш 10000 писма на месец безплатно. Трябва да си направиш регистрация при тях и да си въведеш карта за плащане и допълнителни данни. Няма да те таксуват ако не си надвишил лимита, независимо от това, че са ти искали карта за плащане.  Добавяш си домейна при тях, следваш стъпките за добавяне на ДНС записи, за да верифицираш домейна и да следваш правилата за пращаме на писма. Първоначално ще имат лимит на писма на час/ден. Ще трябва да отвориш тикет и да ги помолиш да махнат дневния лимит. Те ще поискат да им пратиш линкове кам страниците, където имаш описани правилата за пращане на писма и за включване кам мейлинг листи, линк към форма за регистрация и т.н.

След като им предоставиш тези данни, те ще премахнат лимита за ден и това е. Взимаш данните на смтп сървъра от панела и ги ползваш в твоя сайт. След като си направил всичко това ще имаш работеща функционалност за пращане на писма.

Друго решение е да ползваш твой gmail или yahoo адрес и да пращаш през тях. Това решение работи, но все пак си има тънкости и трябва да си настроиш правилно нещата. Те също имат лимит за брой писма, които могат да се пратят на ден от един акаунт.

Поздрави и успех!
Благодаря за тази информация, в най-скоро време ще се възползвам.
21  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 24, 2017, 14:34
Когато не знаех че провайдъра ми и аз сме в BlackList за спам: 
- Първо инсталирах Abante Cart, не можа да изпрати е-мейл - деинсталирах платформата.
- После инсталирах CubeCart - инсталирах му безплатен Адон за е-мейл - не можа да изпратти, питах във форума - казаха да си купя платен Адон.
- После инсталирах osCommerce - той също не можа да изпрати е-мейл, макар че има вградена възможност.
- Май по едно време бях инсталирал и Преста Шоп най-новата версия, за нея не помня дали изобщо съм опитвал да пращам е-мейли.
- Мисля, че имах още няколко инсталирани но не се задълбочих с тях.
Нямам достъп нито съм собственик на уникални стоки. Ако бях собственик, щях да съм капиталист и нямаше да се притеснявам за бъдещето ми.
22  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 23, 2017, 19:26
В ужасна джунгла се е превърнал интернет изглежда ....
Там пише нещо от сорта: Ако не сте провайдър на услуги и IP на провайдъра е БлакЛист-нато, свържете се с провайдъра ....
В края на краищата, IP-адреса е бил компрометиран, преди да го получа от провайдъра и само той може да го премахне от Блак-листа или да ми даде нов чист IP ...
Явно има още какво да се търси по отношение на външни услуги....
Аз нямам моя стока, има собственици на стока, които дават търговска отстъпка ако успея да продам таяхна стока - имам такава позната, ще видим дали ще си удържи на думата или всичко е ала-бала ...
Няма нищо сигурно на този свят ;D

Благодаря!
23  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 23, 2017, 17:44
Благодаря!

  Разгледах внимателно статистиката за БлякЛистнатия спам и се оказа, че той е направен около 4 месеца преди аз да си регистрирам безплатния хостинг, което доказва, че провайдъра на безплатен хостинг ме е натопил съзнателно или несъзнателно, че уж съм спамер и аз съм бил обречен от самото начало.
Пуснах им един Тикет, да ми предоставят чист IP-адрес, ако предоставят - добре, ако не - ще мина на платения вариант за около 10 лв/месец.
  Дори същия провайдър предлага такъв за 12-13 лв/месец cPanel, без ограничения за процесорно време и без ограничения за е-мейли, възможност за добавяне на ад-он домейни, Softaculos, но няма сертификат за Let's Encrypt - не знам дали си заслужава.
24  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 22, 2017, 12:53
Става въпрос само и единствено за безплатни интернет магазини:
Единия от интернет магазините няма вградена възможност да изпраща Welcome е-мейли, но аз чрез търсене в техните безплатни Адд-они, намерих такъв, чрез който пише че могат да се изпращат такива е-мейли и го инсталирах, но не изпрати нито един такъв е-мейл. Питах в техния форум, те ми казаха да си купя платен Адд-он, който уж можел да изпраща (моето финансово положение е критично - имам пари за 2-3 месеца напред и не мога да плащам нищо друго освен на булсатком за интернет и търся начин да изкарвам по 300-350 лв/месец затова са всичките ми опити за интернет магазини и други.... ).
Другият интренет магазин си има вградена възможност за изпращане на е-мейли, но и чрез него не можах да изпратя е-мейл до нито един мой е-мейл адрес.
Тогава реших да чета от базата данни на магазина новорегистрирани потребители чрез PHP-код и да изпращам такива е-мейли независимо от софтуера на електронния магазин. Тези опити също се провалиха.
През цялото време на моите опити с мейли на хостинга изглежда те са били блокирани от Spamhaus ZEN и затова не е било възможно.
Единствено чрез PHP-код от домашния ми компютър успях да изпратя няколко е-мейла до мои е-мейл адреси, което води до необходимостта да свалям данните за регистрирани потребители от хостинга на домашния ми компютър и да изпращам от тук е-мейли.
25  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 22, 2017, 12:33
Получавам оптичен интернет от bulsatcom. Бляклистнат е цял сегмент от IP-адреси, но не домашния ми IP-адрес, a на хостинга, от който ползвам free-hosting, аз снощи им писах, че единствено пращам welcome-емейли, но засега продължавам да съм в черния списък.
26  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 22, 2017, 12:16
Ама някой е relay-вал през тоя мейлер ли ?
Инсталирах няколко интернет магазина и ги тествам, да разбера кой е най-подходящ, никой оттези магазини не може да изпраща е-мейли до новорегистрирани потребители - нищо не е действително, понеже аз съм администратор на магазините и аз съм новорегистрирани потребители чрез други мои е-мейл адреси. Абсолютно невъзможно е това да е спам, защото аз се опитвам да изпращам на мои е-мейл адреси споменатите Welcome - емейли. Вярно че бях направил малко реклама на някой от интернет магазините във Фейсбук, но никой истински клиент не се е регистрирал, освен моите тестови "клиенти". Опитвах чрез PHP-скрипт многократно да изпратя Welcome е-мейли до мои е-мейл адреси, но аз не бих се оплакал от себе си за спам - много е странно да бъда обвиняван в спам, поради опити тестови емейли >:D
27  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 22, 2017, 11:13
Снощи помислих, че ми е невалиден сертификата на сайта, но пишело само, че има невалиден HTTPS сертификат, тоест няма HTTPS сертификат, което е точно така, понеже сайтът ми е http://
28  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 21, 2017, 23:29
Одеве бяха 4 errors и 5 warnings, дадох рефреш и вместо да изчезнат, както очаквам, след като съм им изпратил е-мейл да ме премахнат от BlackList, те се увеличиха на 5 errors и 5 warnings, сега ми измислиха, още една грешка че The HTTPS Certificate is invalid - за сайта ми - те искат да ме унищожат, вместо да ме премахнат от черния списък O0
29  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 21, 2017, 20:50
Дано още тази вечер премахнат IP-адреса от BlackList на Spamhaus ZEN.
( Разсъждавам по последните разяснения по моя случай и ми се струва, че най-добре за мен би било, ако мога да имам данните за новорегистрирани в сайта на домашния компютър и от тук да пращам Welcome е-мейли, но за жалост free-host не разрешават отдалечен достъп. )
30  Програмиране / Web development / Re: Не мога да изпратя e-mail чрез PHP -: Dec 21, 2017, 15:17
x LISTED       Spamhaus ZEN
Ужасно е, някой ме мрази и ми е сложил хостинга в Black List.
Сега трябва да ходя на едно место, довечера ще мисля как да се премахна от този отвратителен черен списък!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 24