Покажи Публикации - ovdesko
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 5
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Pulseaudio не работи (linux Mint 16 x64) xfce -: Jun 01, 2014, 10:39
Е направих го и наистина проблема ми се реши, но се появи друг - не можех да си регулирам звука от никъде или поне аз не открих от къде.
Опита ли от настройките на alsamixer ?

Да от там мога, но ми е някак неудобно през терминала.

Код
GeSHi (Bash):
  1. pulseaudio --kill && pulseaudio --start
След като го пуснеш отиди в настройки на Скайп устройства и избери тест-разговор след това, ако не чуваш нищо отвори pusleaudio-то и виж дали има skype-output и дали е усилен до края оттам регулирай. Проведи няколко тест-разговора и ще започне да работи.

Първо, не ми позволяваше да убия процеса, но след като рестартирах нещата като че ли потръгнаха :) Ще наблюдавам как ще се държи и ако създаде някакъв проблем ще пиша пак в темата. Благодаря ви за бързите отговори:)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Pulseaudio не работи (linux Mint 16 x64) xfce -: Jun 01, 2014, 09:34
Здравейте, имах проблем със звука при "income call ringing" в skype. Всъщност изскачаше само един pop up, но никакъв звук не се възпроизвеждаше. Потърсих из интернет за решение на този проблем и решението което открих беше да премахна pulseaudio. Е направих го и наистина проблема ми се реши, но се появи друг - не можех да си регулирам звука от никъде или поне аз не открих от къде.
Отново инсталирах pulseaudio, защото ми е по-важно да си регулирам звука отколкото skype. Всичко мина нормално, но като се опитам да го стартирам от терминал ми изписва следното:

Цитат
dpavlov@dpavlov-HP-G70-Notebook-PC ~ $ pulseaudio
E: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
E: [pulseaudio] main.c: pa_pid_file_create() failed.

Ето и резултата от тази команда:
Цитат
dpavlov@dpavlov-HP-G70-Notebook-PC ~ $ cat /var/log/syslog |grep pulseaudio
Jun  1 01:30:31 dpavlov-HP-G70-Notebook-PC pulseaudio[2326]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
Jun  1 01:30:31 dpavlov-HP-G70-Notebook-PC pulseaudio[2239]: [pulseaudio] ltdl-bind-now.c: Failed to open module module-x11-publish.so: module-x11-publish.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Jun  1 01:30:31 dpavlov-HP-G70-Notebook-PC pulseaudio[2239]: [pulseaudio] module.c: Failed to open module "module-x11-publish".
Jun  1 09:18:36 dpavlov-HP-G70-Notebook-PC pulseaudio[4352]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
Jun  1 09:18:36 dpavlov-HP-G70-Notebook-PC pulseaudio[4352]: [pulseaudio] main.c: pa_pid_file_create() failed.

Съдействайте с решението на проблема, че не ми е гот така. Иначе звука си работи, но мога да го усилвам и намалям само с alsamixer през терминал..., което не ме устройва.

Благодаря предварително
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 19, 2014, 19:24
Благодаря ти за ценната информация. Справих се най-сетне с проблема. Оказа се че вместо gdm в xfce4 е MDM Disyplay manager. Рестартирах го и всичко вече си е наред. Сега ще изтрия другия потребител и всичко трябва да е нормално.

Благодаря още веднъж  [_]3
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 18, 2014, 00:56
Идеи?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 16, 2014, 22:55
С alt+ctrl+f1 се спира графичната среда и с alt+ctrl+f7 се стартира. За съжаление не помогна. Ето и снимка все пак.


Освен че не мога да ги затварям и минимизирам прозорците не мога и да ги местя. Не мога да използвам alt+tab. И като цяло май това са най-дразнещите неща. Първото нещо при което се случи проблема мисля че беше като провеждах видео разговор по скайп. Ако това помага с нещо ще е добре. Отворен съм към нови идеи
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 16, 2014, 19:15
преди да правиш каквото и да е, създай нов потребител и се логни с него. така ще видиш, дали е от системата или от потребителските настройки. впоследствие, ако не го искаш този потребител, винаги можеш да го изтриеш.
Така с новия потребител всичко е наред, въпроса е обаче как да оправя проблема при стария потребител. Въпросното рестартиране на X-a може ли да се направи през командния ред? Не намерих нещо свързано с това в keyboard shortcuts и не знам как да действам сега.


Дължи се на видео драйвера, възможно да си обновявал системата и да се "обновил" и въпросният драйвер, който скапва менажера на прозорци и за това не виждаш заглавната лета на прозорците. Кажи каква е видео картата инсталирал си затворен драйвер за нея?
Видео картата ми е Nvidia geforce 9200M като в момента съм с препоръчания драйвер от менюто "additional drivers". Версията на драйвера е 319.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 16, 2014, 16:16
Дължи се на видео драйвера, възможно да си обновявал системата и да се "обновил" и въпросният драйвер, който скапва менажера на прозорци и за това не виждаш заглавната лета на прозорците. Кажи каква е видео картата инсталирал си затворен драйвер за нея?
В момента съм на бачкане и като се прибера ще опитвам нещата които ми препоръчахте. Относно видео драйвера съм активирал от additional drivers препоръчвания драйвер за моята видео карта. И преди бях правил така, но не съм имал проблем досега. Иначе видеокартата е nvidia, но точния модел ще напиша довечера. По въпроса с актуализациите - Мисля че някои хранилища не са активни в тази версия на mint, понеже като чекна за актуализации ми дава грешка на някои хранилища. Тези дни нямам време да седна на компютъра вкъщи за да погледна как стоят нещата с тях, но ако някой постне активните хранилища към момента ще съм много благодарен.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux mint 13 е тотално неадекватна -: Jan 16, 2014, 00:02
Здравейте преинсталирах си лаптопа с въпросната версия на линукс минт. Днес, не разбрах точно кога се случи, но след един определен момент системата започна да се държи мн странно. Всеки прозорец който отворя е без бутончета за минимизиране и затваряне в горния десен ъгъл. Изобщо някак си липсват. Трудно успявам да затворя програмите. Всичко изглежда много странно.

На какво може да се дължи? Единственото което си спомням да съм правил преди това е че си преместих панела от долния край в горния и след това го върнах на старото му място. Почти нямам инсталирани пакети. Стартирах му recovery-to при боот-а, но от там нищо не можах да установя. Единствено пуснах проверка на файловата система, но там не излязоха някакви грешки, въпреки че ми се стори твърде бързо приключването.

Не е проблем да направя чиста инсталация, но все пак искам да разбера от къде идва проблема.
Ако се наложи да правя чиста инсталация, какво бихте препоръчали? Последната версия на Mint или Maya LTS?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да си възвърна стария home дял -: Jan 15, 2014, 00:37
Благодаря ви приятели! В крайна сметка с преинсталация всичко си е наред, дори останах приятно изненадан че някой от настройките ми по системата явно се пазят в home дяла и си се бяхя възвърнали както при старата ми система. :)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да си възвърна стария home дял -: Jan 14, 2014, 18:38
Искам всичко да е нормално. В смисъл като свалям нещо да отива в ovdesko/download, а не в dpavlov/Свалени. Не съм инсталирал почти нищо още. Ако го преинсталирам с потребителско име ovdesko ще станат ли нещата?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да си възвърна стария home дял -: Jan 12, 2014, 23:25
Здравейте, преди малко си инсталирах Linux mint Maya xfce. Бях с по-горна версия, но реших да заложа на LTS. Преди да инсталирам сегашната ми версия имах home partition на който ми стои важната информация. Сега след инсталацията като отворя Home не ми отваря старите файлове. Ето една снимка за да стане по-ясно, че не намирам думи да го обясня добре.
http://www.zimagez.com/zimage/-12012014-232017.php

ovdesko ми е старата home директория, а новата е dpavlov. Как да направя така че като отварям Home да ми отваря ovdesko?
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Software manager зависва в Линукс Минт 15 Оливиа -: Nov 24, 2013, 00:21
Все пак това не бива да е нормално нали?
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Software manager зависва в Линукс Минт 15 Оливиа -: Nov 22, 2013, 18:54
Дори като убих този процес, не ми затвори гадния прозорец...

ето изхода от двете команди
Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ sudo apt-get update
[sudo] password for ovdesko:
Hit http://ppa.launchpad.net raring Release.gpg
Hit http://archive.canonical.com raring Release.gpg                           
Hit http://ppa.launchpad.net raring Release                                   
Hit http://archive.canonical.com raring Release                               
Hit http://ppa.launchpad.net raring/main Sources                               
Hit http://archive.canonical.com raring/partner i386 Packages                 
Hit http://archive.ubuntu.com raring Release.gpg                               
Hit http://ppa.launchpad.net raring/main i386 Packages                         
Hit http://security.ubuntu.com raring-security Release.gpg                     
Get:1 http://packages.linuxmint.com olivia Release.gpg [198 B]                 
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates Release.gpg                       
Hit http://security.ubuntu.com raring-security Release                         
Get:2 http://packages.linuxmint.com olivia Release [18,5 kB]                   
Hit http://archive.ubuntu.com raring Release                                   
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/main i386 Packages             
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates Release                           
Ign http://archive.canonical.com raring/partner Translation-en_US             
Ign http://ppa.launchpad.net raring/main Translation-en_US                     
Ign http://archive.canonical.com raring/partner Translation-en                 
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/restricted i386 Packages       
Ign http://ppa.launchpad.net raring/main Translation-en                       
Hit http://archive.ubuntu.com raring/main i386 Packages                       
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/universe i386 Packages         
Hit http://archive.ubuntu.com raring/restricted i386 Packages           
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/multiverse i386 Packages
Hit http://archive.ubuntu.com raring/universe i386 Packages           
Get:3 http://packages.linuxmint.com olivia/main i386 Packages [23,5 kB]
Hit http://archive.ubuntu.com raring/multiverse i386 Packages                 
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/main Translation-en             
Hit http://archive.ubuntu.com raring/main Translation-en                       
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/multiverse Translation-en       
Hit http://archive.ubuntu.com raring/multiverse Translation-en                 
Get:4 http://packages.linuxmint.com olivia/upstream i386 Packages [9237 B]
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/restricted Translation-en     
Hit http://archive.ubuntu.com raring/restricted Translation-en                 
Hit http://security.ubuntu.com raring-security/universe Translation-en
Get:5 http://packages.linuxmint.com olivia/import i386 Packages [40,2 kB]
Hit http://archive.ubuntu.com raring/universe Translation-en               
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/main i386 Packages           
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/restricted i386 Packages         
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/universe i386 Packages           
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/multiverse i386 Packages         
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/main Translation-en     
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/multiverse Translation-en         
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/restricted Translation-en         
Hit http://archive.ubuntu.com raring-updates/universe Translation-en
Ign http://security.ubuntu.com raring-security/main Translation-en_US
Ign http://security.ubuntu.com raring-security/multiverse Translation-en_US
Ign http://security.ubuntu.com raring-security/restricted Translation-en_US   
Ign http://security.ubuntu.com raring-security/universe Translation-en_US     
Ign http://archive.ubuntu.com raring/main Translation-en_US                   
Ign http://archive.ubuntu.com raring/multiverse Translation-en_US             
Ign http://archive.ubuntu.com raring/restricted Translation-en_US             
Ign http://archive.ubuntu.com raring/universe Translation-en_US               
Ign http://archive.ubuntu.com raring-updates/main Translation-en_US           
Ign http://archive.ubuntu.com raring-updates/multiverse Translation-en_US     
Ign http://archive.ubuntu.com raring-updates/restricted Translation-en_US     
Ign http://archive.ubuntu.com raring-updates/universe Translation-en_US       
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/import Translation-en_US             
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/import Translation-en                 
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/main Translation-en_US               
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/main Translation-en                   
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/upstream Translation-en_US           
Ign http://packages.linuxmint.com olivia/upstream Translation-en               
Fetched 91,6 kB in 9s (9205 B/s)                                               
Reading package lists... Done

Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ cat /etc/apt/sources.list
# deb http://archive.getdeb.net/ubuntu raring-getdeb apps games

source.list трябва ли да е празен?


Преди малко забелязах че при стартиране на софтуер мениджъра през конзолата, се получава същата глупост след няколко стартирания и спирания. Реших че може да помогне такава информация
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Software manager зависва в Линукс Минт 15 Оливиа -: Nov 22, 2013, 00:43
Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ sudo mintinstall
[sudo] password for ovdesko:
add_categories took 1.425 ms
build_matched_packages took 0.267 ms
8992
add_packages took 2855.800 ms
add_reviews took 1371.811 ms
__init__ took 4950.451 ms
show_category took 11.544 ms
show_category took 1160.530 ms
show_category took 280.019 ms
show_category took 436.725 ms
show_category took 197.253 ms
Killed

Така се отваря мениджъра, дори при зациклил такъв.
Забелязах че след рестарт 1вия път ми стартира мениджъра, но като го затворя и отворя отново зацикля... Не знам на какво може да се дължи, но може би не се затваря нормално - знам ли?

ето ps aux
Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ ps aux
USER       PID %CPU %MEM    VSZ   RSS TTY      STAT START   TIME COMMAND
root         1  0.0  0.0   3856  2120 ?        Ss   ное16   0:07 /sbin/init
root         2  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [kthreadd]
root         3  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:14 [ksoftirqd/0
root         5  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kworker/0:0
root         7  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kworker/u:0
root         8  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:08 [migration/0
root         9  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [rcu_bh]
root        10  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:24 [rcu_sched]
root        11  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:01 [watchdog/0]
root        12  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:02 [watchdog/1]
root        13  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:13 [ksoftirqd/1
root        16  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kworker/1:0
root        17  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [cpuset]
root        18  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [khelper]
root        19  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [kdevtmpfs]
root        20  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [netns]
root        21  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [bdi-default
root        22  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kintegrityd
root        23  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kblockd]
root        24  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [ata_sff]
root        25  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [khubd]
root        26  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [md]
root        27  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [devfreq_wq]
root        30  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [khungtaskd]
root        31  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:01 [kswapd0]
root        32  0.0  0.0      0     0 ?        SN   ное16   0:00 [ksmd]
root        33  0.0  0.0      0     0 ?        SN   ное16   0:00 [khugepaged]
root        34  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [fsnotify_ma
root        35  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [ecryptfs-kt
root        36  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [crypto]
root        47  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kthrotld]
root        51  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [binder]
root        71  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [deferwq]
root        72  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [charger_man
root       250  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_0]
root       252  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_1]
root       253  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_2]
root       254  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_3]
root       255  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_4]
root       256  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_5]
root       280  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [scsi_eh_6]
root       281  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:12 [usb-storage
root       384  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:01 [kworker/0:1
root       385  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kworker/1:1
root       386  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:01 [jbd2/sda7-8
root       387  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [ext4-dio-un
root       412  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:06 [flush-8:0]
root       455  0.0  0.0   2892   400 ?        S    ное16   0:00 upstart-file
root       496  0.0  0.0   2896   712 ?        S    ное16   0:03 upstart-udev
root       498  0.0  0.0   3404   868 ?        Ss   ное16   0:01 /sbin/udevd
root       695  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kpsmoused]
root       714  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [cfg80211]
root       751  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kmpathd]
root       752  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [kmpath_hand
root       830  0.0  0.0   2880   508 ?        S    ное16   0:00 upstart-sock
root       913  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [hd-audio0]
root      1012  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:03 [jbd2/sda8-8
root      1013  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [ext4-dio-un
root      1049  0.0  0.0  23224  2104 ?        Ss   ное16   0:00 smbd -F
102       1054  0.0  0.0   4180  1964 ?        Ss   ное16   0:23 dbus-daemon
root      1111  0.0  0.0   7516  2152 ?        Ss   ное16   0:00 /usr/sbin/mo
root      1113  0.0  0.0   4848  1248 ?        Ss   ное16   0:00 /usr/sbin/bl
syslog    1124  0.0  0.0  31128  1140 ?        Sl   ное16   0:20 rsyslogd -c5
root      1127  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [krfcommd]
avahi     1146  0.0  0.0   3600  1536 ?        S    ное16   0:00 avahi-daemon
avahi     1148  0.0  0.0   3484   232 ?        S    ное16   0:00 avahi-daemon
root      1170  0.0  0.0   7656  1732 ?        Ss   ное16   0:00 /usr/sbin/cu
root      1172  0.0  0.1  42156  5132 ?        Ssl  ное16   0:23 NetworkManag
root      1177  0.0  0.1  28076  4196 ?        Sl   ное16   0:02 /usr/lib/pol
root      1196  0.0  0.0   6392  2152 ?        Ss   ное16   0:03 /sbin/wpa_su
root      1202  0.0  0.0   8068  1728 ?        Ss   ное16   0:00 /usr/sbin/cu
root      1207  0.0  0.0  23740   868 ?        S    ное16   0:00 smbd -F
root      1389  0.0  0.0   4668   692 tty4     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1392  0.0  0.0   4668   692 tty5     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1401  0.0  0.0   4668   692 tty2     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1402  0.0  0.0   4668   692 tty3     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1404  0.0  0.1  41288  3468 ?        Ss   ное16   0:00 mdm
root      1406  0.0  0.0   4668   692 tty6     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1419  0.0  0.0   2348   744 ?        Ss   ное16   0:00 acpid -c /et
mysql     1432  0.0  0.0 327040  2748 ?        Ssl  ное16   1:30 /usr/sbin/my
root      1438  0.0  0.0   2784   776 ?        Ss   ное16   0:00 cron
root      1457  0.0  0.1  44328  4688 ?        S    ное16   0:00 mdm
root      1490  0.0  0.0      0     0 ?        S<   ное16   0:00 [iprt]
root      1572  0.0  0.1  39924  5300 ?        Ss   ное16   0:04 /usr/sbin/ap
nobody    1655  0.0  0.0   5480  1200 ?        S    ное16   0:00 /usr/sbin/dn
root      1781  0.0  0.0   4668   692 tty1     Ss+  ное16   0:00 /sbin/getty
root      1906  0.0  0.0  13320  1312 ?        Ss   ное16   0:01 nmbd -D
root      1921  0.0  0.0  20076  2140 ?        Ss   ное16   0:00 /usr/sbin/wi
root      1936  0.0  0.0  19252  1120 ?        S    ное16   0:00 /usr/sbin/wi
root      2118  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное16   0:00 [kauditd]
ovdesko   2710  0.0  0.0   6476   400 ?        Ss   ное17   0:02 /usr/bin/gpg
root      3368  0.0  0.1  30484  3528 ?        Sl   ное16   0:00 /usr/sbin/co
ovdesko   3542  0.0  0.0   6476   228 ?        Ss   ное16   0:03 /usr/bin/gpg
root      3565  0.0  0.0  34040  3084 ?        Sl   ное16   0:01 /usr/lib/acc
root      3587  0.0  0.1  28936  3708 ?        Sl   ное16   0:00 /usr/lib/upo
root      3800  0.0  0.1  61072  5504 ?        Sl   ное16   0:38 /usr/lib/udi
rtkit     3862  0.0  0.0  21372  1184 ?        SNl  ное16   0:00 /usr/lib/rtk
root      4551  0.0  0.1  25588  3680 ?        Sl   ное16   0:24 /usr/lib/udi
root      4556  0.0  0.0   6728   496 ?        S    ное16   0:00 udisks-daemo
root      6077  0.0  0.0      0     0 ?        S    ное21   0:00 [migration/1
root      6185  0.0  0.0   3400   832 ?        S    ное21   0:01 /sbin/udevd
root      6186  0.0  0.0   3400   812 ?        S    ное21   0:00 /sbin/udevd
root      6420  0.0  0.1   5536  3124 ?        S    ное21   0:00 /sbin/dhclie
root      7488  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:13   0:00 [kworker/u:2]
root      7762  0.1  0.0      0     0 ?        S    00:30   0:01 [kworker/1:0]
root      7789  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:31   0:00 [kworker/u:1]
root      8076  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:35   0:00 [kworker/0:0]
root      8078  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:35   0:00 [kworker/0:3]
root      8091  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:35   0:00 [kworker/1:2]
root      8137 12.8  1.6  84868 51796 tty7     Ss+  00:36   0:42 /usr/bin/X :0 -
mdm       8151  0.0  0.0   3884   548 ?        S    00:36   0:00 dbus-launch --a
mdm       8152  0.0  0.0   3284   652 ?        Ss   00:36   0:00 //bin/dbus-daem
ovdesko   8179  0.0  0.2  53168  7596 ?        Ssl  00:36   0:00 x-session-manag
ovdesko   8260  0.0  0.0   4132   208 ?        Ss   00:36   0:00 /usr/bin/ssh-ag
ovdesko   8263  0.0  0.0   3884   552 ?        S    00:36   0:00 /usr/bin/dbus-l
ovdesko   8264  0.0  0.0   4812  1836 ?        Ss   00:36   0:00 //bin/dbus-daem
ovdesko   8274  0.0  0.0   6476  2392 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8278  0.0  0.0   6476   384 ?        Ss   00:36   0:00 /usr/bin/gpg-ag
ovdesko   8280  1.4  0.3  47248 11436 ?        S    00:36   0:04 xfwm4 --display
ovdesko   8281  0.1  0.5 421444 16020 ?        Sl   00:36   0:00 Thunar --sm-cli
ovdesko   8283  0.1  0.4 330604 13104 ?        Sl   00:36   0:00 xfce4-panel --d
ovdesko   8284  0.0  0.2  55328  7056 ?        Ssl  00:36   0:00 xfsettingsd --d
ovdesko   8287  0.0  0.1  29896  4428 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8288  0.2  0.4 339240 13104 ?        Sl   00:36   0:00 xfdesktop --dis
ovdesko   8289  1.1  3.1 682564 97404 ?        Sl   00:36   0:03 /usr/lib/thunde
ovdesko   8290 12.8  6.9 866040 215124 ?       Sl   00:36   0:40 /usr/lib/firefo
ovdesko   8291  4.1  4.4 800692 136736 ?       Sl   00:36   0:13 skype -session
ovdesko   8300  0.0  0.2 325420  7692 ?        Ssl  00:36   0:00 xfce4-power-man
ovdesko   8303  0.0  0.1  42424  5404 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8305  0.0  0.0  10256  2552 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8307  0.0  0.0  28800  2808 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8312  0.0  0.0  27684  2492 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8316  0.0  0.0  40192  2868 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8321  0.0  0.0  28908  2860 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8339  0.0  0.0  42632  2804 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs//
ovdesko   8343  0.0  0.0   3768   800 ?        S    00:36   0:00 syndaemon -i 2.
ovdesko   8348  0.1  0.4 331208 14136 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8350  0.0  0.0  43204  2880 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/at-spi
ovdesko   8371  0.1  0.3  46320 10392 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8372  0.0  0.3 335896 11580 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8373  0.0  0.2  42980  6712 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8374  0.0  0.2  44016  8576 ?        S    00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8380  0.1  0.6 164780 20224 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/bin/kactiv
ovdesko   8384  0.0  0.2 142768  7452 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/i386-l
ovdesko   8395  0.2  0.1 101428  5948 ?        S<l  00:36   0:00 /usr/bin/pulsea
ovdesko   8414  0.0  0.1  59252  5976 ?        Ss   00:36   0:00 kdeinit4: kdein
ovdesko   8415  0.0  0.2  67660  7452 ?        S    00:36   0:00 kdeinit4: klaun
ovdesko   8418  0.0  0.6  94328 18624 ?        S    00:36   0:00 kdeinit4: kded4
ovdesko   8433  0.0  0.1  38364  3180 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
ovdesko   8467  1.7  1.2 397476 38076 ?        Sl   00:36   0:05 mono /usr/lib/d
ovdesko   8478  0.0  0.0   3284  1420 ?        S    00:36   0:00 /bin/dbus-daemo
ovdesko   8481  0.0  0.0  17184  3096 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/at-spi
ovdesko   8489  0.0  0.1   8800  3456 ?        S    00:36   0:00 /usr/bin/python
ovdesko   8492  0.0  0.0   2272   548 ?        S    00:36   0:00 sh -c /usr/lib/
ovdesko   8493  0.0  0.7 352224 23296 ?        Sl   00:36   0:00 python /usr/lib
ovdesko   8516  0.0  0.2  77832  6384 ?        Sl   00:36   0:00 zeitgeist-datah
ovdesko   8524  0.0  0.1  43672  4248 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/bin/zeitge
ovdesko   8527  0.0  0.1 120396  4788 ?        Ssl  00:36   0:00 xfce4-volumed
ovdesko   8530  0.0  0.4 613560 14060 ?        Sl   00:36   0:00 nm-applet
ovdesko   8538  0.0  0.0   7692  2464 ?        S    00:36   0:00 xscreensaver -n
ovdesko   8560  0.0  0.1  52228  6144 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/policy
ovdesko   8586  0.0  0.2  51824  7992 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/zeitge
ovdesko   8593  0.0  0.0   5492   548 ?        S    00:36   0:00 /bin/cat
ovdesko   8650  0.0  0.1  38464  3120 ?        Sl   00:36   0:00 /usr/lib/gvfs/g
root      8734  0.0  0.0   3884   552 ?        S    00:37   0:00 dbus-launch --a
root      8735  0.0  0.0   3284   900 ?        Ss   00:37   0:00 //bin/dbus-daem
root      8846  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:37   0:00 [kworker/u:0]
ovdesko   8861  0.1  0.4 327868 12776 ?        Sl   00:38   0:00 gksu mintinstal
root      8875  6.7  2.7 253992 86416 ?        Sl   00:38   0:14 /usr/bin/python
ovdesko   8925  0.3  0.4 337952 13116 ?        Sl   00:39   0:00 /usr/bin/xfce4-
ovdesko   8928  0.0  0.0   2440   724 ?        S    00:39   0:00 gnome-pty-helpe
ovdesko   8929  0.0  0.0   7536  2808 pts/0    Ss   00:39   0:00 bash
root      9048  0.0  0.0      0     0 ?        S    00:41   0:00 [kworker/0:1]
ovdesko   9061  0.0  0.0   6464  1212 pts/0    R+   00:42   0:00 ps aux
root      9718  0.0  0.0  19252  1140 ?        S    ное16   0:00 /usr/sbin/wi
root      9719  0.0  0.0  20076   776 ?        S    ное16   0:00 /usr/sbin/wi
root     12620  0.0  0.1  72616  3664 ?        Ssl  ное18   0:59 /opt/teamvie
ovdesko  14932  0.0  0.0  46836  2632 ?        SLl  ное17   0:00 /usr/bin/gno
root     15490  0.0  0.0  16012  2956 ?        Sl   ное17   0:00 /usr/sbin/sy
root     15493  0.0  0.1  14488  3264 ?        S    ное17   0:00 /usr/bin/per
www-data 15611  0.0  0.1  40396  3916 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 15612  0.0  0.1  39980  3628 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 15613  0.0  0.1  39980  3628 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 15614  0.0  0.1  39948  3268 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 15615  0.0  0.1  39948  3276 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 18343  0.0  0.1  39948  3280 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 18347  0.0  0.1  39948  3280 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap
www-data 18355  0.0  0.1  39948  3280 ?        S    ное18   0:00 /usr/sbin/ap

В момента пак си стои така прозорчето и нищо не се случва, така че лошия процес трябва да е тук някъде.

С убиването на mintupdate, не постигнах нищо. Нахалното прозорче си стои и не се маха :)


15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Software manager зависва в Линукс Минт 15 Оливиа -: Nov 21, 2013, 22:56
В Linux единственото действие по системата, изискващо рестарт, е надграждане или смяна на ядро. Всичко останало може да се направи изцяло и без рестарт. Всъщност, и действията с ядрото в повечето случаи могат да се направят и без рестарт, но не е препоръчително, още по-малко за начинаещ.

Процесът се казва software-center. Не съм запознат с графичните инструменти, но в конзолата (терминала) можеш да изкараш списък с процесите с командата ps, а с приложена команда grep към нея можеш да укажеш да се изведат само редовете, съдържащи текста software-center. Има няколко комбинации от флагове, които можеш да подадеш на ps, за да ти изкара списъка с процеси в различни формати (разгледай изхода от командата "ps --help"), но ето един пример
Цитат
ps -e | grep software-center
В този формат на изхода PID-ът (номерът на процеса) е числото в първата колона на изхода. След това може да изпълниш команда
...

Ето всъщност какво се случва със software manager-a:
http://www.zimagez.com/zimage/screenshot-21112013-224647.php
Може би дори не се е стартирал понеже след командата "ps -e | grep software-center" резултата е никакъв.

Ето и кои процеси излизат в конзолата след командата "ps -e"

Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ ps -e
  PID TTY          TIME CMD
    1 ?        00:00:07 init
    2 ?        00:00:00 kthreadd
    3 ?        00:00:13 ksoftirqd/0
    5 ?        00:00:00 kworker/0:0H
    7 ?        00:00:00 kworker/u:0H
    8 ?        00:00:06 migration/0
    9 ?        00:00:00 rcu_bh
   10 ?        00:00:23 rcu_sched
   11 ?        00:00:01 watchdog/0
   12 ?        00:00:02 watchdog/1
   13 ?        00:00:12 ksoftirqd/1
   16 ?        00:00:00 kworker/1:0H
   17 ?        00:00:00 cpuset
   18 ?        00:00:00 khelper
   19 ?        00:00:00 kdevtmpfs
   20 ?        00:00:00 netns
   21 ?        00:00:00 bdi-default
   22 ?        00:00:00 kintegrityd
   23 ?        00:00:00 kblockd
   24 ?        00:00:00 ata_sff
   25 ?        00:00:00 khubd
   26 ?        00:00:00 md
   27 ?        00:00:00 devfreq_wq
   30 ?        00:00:00 khungtaskd
   31 ?        00:00:01 kswapd0
   32 ?        00:00:00 ksmd
   33 ?        00:00:00 khugepaged
   34 ?        00:00:00 fsnotify_mark
   35 ?        00:00:00 ecryptfs-kthrea
   36 ?        00:00:00 crypto
   47 ?        00:00:00 kthrotld
   51 ?        00:00:00 binder
   71 ?        00:00:00 deferwq
   72 ?        00:00:00 charger_manager
  250 ?        00:00:00 scsi_eh_0
  252 ?        00:00:00 scsi_eh_1
  253 ?        00:00:00 scsi_eh_2
  254 ?        00:00:00 scsi_eh_3
  255 ?        00:00:00 scsi_eh_4
  256 ?        00:00:00 scsi_eh_5
  280 ?        00:00:00 scsi_eh_6
  281 ?        00:00:11 usb-storage
  384 ?        00:00:01 kworker/0:1H
  385 ?        00:00:00 kworker/1:1H
  386 ?        00:00:01 jbd2/sda7-8
  387 ?        00:00:00 ext4-dio-unwrit
  412 ?        00:00:06 flush-8:0
  433 ?        00:13:37 firefox
  455 ?        00:00:00 upstart-file-br
  496 ?        00:00:03 upstart-udev-br
  498 ?        00:00:01 udevd
  627 ?        00:00:00 dconf-service
  695 ?        00:00:00 kpsmoused
  714 ?        00:00:00 cfg80211
  751 ?        00:00:00 kmpathd
  752 ?        00:00:00 kmpath_handlerd
  830 ?        00:00:00 upstart-socket-
  913 ?        00:00:00 hd-audio0
 1012 ?        00:00:03 jbd2/sda8-8
 1013 ?        00:00:00 ext4-dio-unwrit
 1049 ?        00:00:00 smbd
 1054 ?        00:00:22 dbus-daemon
 1111 ?        00:00:00 modem-manager
 1113 ?        00:00:00 bluetoothd
 1124 ?        00:00:19 rsyslogd
 1127 ?        00:00:00 krfcommd
 1146 ?        00:00:00 avahi-daemon
 1148 ?        00:00:00 avahi-daemon
 1170 ?        00:00:00 cupsd
 1172 ?        00:00:22 NetworkManager
 1177 ?        00:00:02 polkitd
 1196 ?        00:00:03 wpa_supplicant
 1202 ?        00:00:00 cups-browsed
 1207 ?        00:00:00 smbd
 1389 tty4     00:00:00 getty
 1392 tty5     00:00:00 getty
 1401 tty2     00:00:00 getty
 1402 tty3     00:00:00 getty
 1404 ?        00:00:00 mdm
 1406 tty6     00:00:00 getty
 1419 ?        00:00:00 acpid
 1432 ?        00:01:24 mysqld
 1438 ?        00:00:00 cron
 1450 ?        00:00:10 thunderbird
 1457 ?        00:00:00 mdm
 1490 ?        00:00:00 iprt
 1572 ?        00:00:04 apache2
 1655 ?        00:00:00 dnsmasq
 1781 tty1     00:00:00 getty
 1906 ?        00:00:01 nmbd
 1921 ?        00:00:00 winbindd
 1936 ?        00:00:00 winbindd
 1997 ?        00:00:00 gksu
 2012 ?        00:07:19 splash.py
 2118 ?        00:00:00 kauditd
 2474 ?        00:00:05 kworker/1:2
 2503 tty7     03:08:17 Xorg
 2517 ?        00:00:00 dbus-launch
 2525 ?        00:00:00 dbus-daemon
 2610 ?        00:00:05 x-session-manag
 2692 ?        00:00:00 ssh-agent
 2695 ?        00:00:00 dbus-launch
 2696 ?        00:00:02 dbus-daemon
 2706 ?        00:00:00 xfconfd
 2710 ?        00:00:02 gpg-agent
 2712 ?        00:03:19 xfwm4
 2713 ?        00:00:14 Thunar
 2715 ?        00:02:14 xfce4-panel
 2716 ?        00:00:13 xfdesktop
 2717 ?        00:00:03 xfsettingsd
 2723 ?        00:00:36 syndaemon
 2726 ?        00:28:26 skype
 2731 ?        00:00:00 gvfsd
 2743 ?        00:00:02 xfce4-power-man
 2745 ?        00:00:00 gvfsd-fuse
 2755 ?        00:00:00 gconfd-2
 2775 ?        00:00:00 kactivitymanage
 2779 ?        00:00:46 xfce4-xkb-plugi
 2780 ?        00:00:02 xfce4-indicator
 2781 ?        00:00:03 panel-6-systray
 2782 ?        00:00:04 panel-5-datetim
 2840 ?        00:00:00 gvfs-udisks2-vo
 2844 ?        00:00:00 gvfs-mtp-volume
 2847 ?        00:00:00 indicator-sound
 2850 ?        00:00:00 gvfs-afc-volume
 2855 ?        00:00:00 gvfs-gphoto2-vo
 2868 ?        00:00:00 at-spi-bus-laun
 2872 ?        00:00:00 gvfsd-trash
 2880 ?        00:03:12 pulseaudio
 2926 ?        00:00:00 zeitgeist-datah
 2935 ?        00:00:07 nm-applet
 2941 ?        00:00:09 xscreensaver
 2946 ?        00:00:01 xfce4-volumed
 2948 ?        00:00:00 zeitgeist-daemo
 2954 ?        00:00:00 dbus-daemon
 2959 ?        00:00:00 at-spi2-registr
 2960 ?        00:00:00 polkit-gnome-au
 2967 ?        00:00:00 zeitgeist-fts
 2975 ?        00:00:00 cat
 3000 ?        00:00:00 kdeinit4
 3003 ?        00:00:00 klauncher
 3008 ?        00:00:02 kded4
 3076 ?        00:00:00 gvfsd-computer
 3081 ?        00:00:00 migration/1
 3181 ?        00:00:00 udevd
 3368 ?        00:00:00 console-kit-dae
 3466 ?        00:00:00 dhclient
 3542 ?        00:00:02 gpg-agent
 3565 ?        00:00:01 accounts-daemon
 3587 ?        00:00:00 upowerd
 3800 ?        00:00:36 udisksd
 3862 ?        00:00:00 rtkit-daemon
 3973 ?        00:00:02 xfce4-terminal
 3976 ?        00:00:00 gnome-pty-helpe
 3977 pts/0    00:00:00 bash
 4378 ?        00:00:01 kworker/u:0
 4551 ?        00:00:24 udisks-daemon
 4556 ?        00:00:00 udisks-daemon
 4675 ?        00:00:01 kworker/0:2
 5100 ?        00:00:00 kworker/1:1
 5153 ?        00:00:00 kworker/0:1
 5166 ?        00:00:00 kworker/u:1
 5179 ?        00:00:00 evolution-sourc
 5184 ?        00:00:00 evolution-addre
 5191 ?        00:00:00 kworker/1:0
 5254 ?        00:00:04 xfce4-screensho
 5302 ?        00:00:00 kworker/0:0
 5343 ?        00:00:00 kworker/u:2
 5344 pts/0    00:00:00 ps
 9031 ?        00:00:00 gvfsd-metadata
 9718 ?        00:00:00 winbindd
 9719 ?        00:00:00 winbindd
12620 ?        00:00:53 teamviewerd
12798 ?        00:00:28 panel-19-whiske
14353 ?        00:00:00 gvfsd-http
14932 ?        00:00:00 gnome-keyring-d
15490 ?        00:00:00 system-tools-ba
15493 ?        00:00:00 SystemToolsBack
15611 ?        00:00:00 apache2
15612 ?        00:00:00 apache2
15613 ?        00:00:00 apache2
15614 ?        00:00:00 apache2
15615 ?        00:00:00 apache2
16051 ?        00:05:42 docky
18343 ?        00:00:00 apache2
18347 ?        00:00:00 apache2
18355 ?        00:00:00 apache2
23315 ?        00:00:00 gksudo
23316 ?        00:00:00 sudo
23330 ?        00:00:02 mintUpdate
24889 ?        00:00:00 dbus-launch
24890 ?        00:00:00 dbus-daemon
30176 ?        00:00:01 udevd

освен това не можах да стартирам процеса "software-center" понеже не съществуваше. Ето и какво имам предвид под несъществуване
Цитат
ovdesko@ovdesko-HP-G70-Notebook-PC ~ $ sudo software-
software-properties-gtk  software-properties-kde  software-sources
Това са нещата които излизат като натисна 2 пъти табулацията, така че предполагам не е точно това процеса.

Съжалявам за дългия пост и за това, че може би не мога да изказвам правилно нещата които правя, но като за начинаещ се надявам да ме разбирате. :)
Страници: [1] 2 3 ... 5