Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 505
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 25, 2022, 18:26
Гога, кое накара темата да се преименува на политически коректна такава (според Москва), да не ви заплашиха сайта?

Виждам този и други въпроси към мен, но просто съм семеен мъж и имам задължения. Ще отговоря, а и съм отговарял на същото.

В случая конкретно няма никакъв заговор. Просто се вдъхнових:

Ей, честит юбилей - доживяхме до стотната страница
Време е май да отворим втори том - "Спецоперация и мир"
 [_]3 [_]3 [_]3
~~~
гофи: добавена връзка


и


Просто много ме зарадва остроумната забележка на Ремотехх и затова. Няма някаква специална причина.

Прекалено сме малки, че някой да ни обръща внимание. Малко хора сме. Малко сме четени. И сме малки като позиция. Може би без Николай — той е изключение. Човека все пак е адвокат. Но без да се обижда, той е адвокат извън столицата. Ние сме копие на Рим. Оттатък „тангентата“ нищо няма значение.

А и всъщност вие си мислите, че като сме „нация техническа“ то и бившите подопечни на кибер Явор са някакви спецове. Нищо такова. Те са тъпи фуражки завършили в Симеоново, които до толкова нямат common sence, че обувките не могат да си вържат.

Има само един умен полицай, но той ни е в БОП, ни във ВКР, ни ДАНС. Познавате го, това е нашего брата от Монтана, но понеже ни е леко обиден (заради 42) се подвизава повече в Калдата, където хич, ама хич няма извънтемие.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 23, 2022, 16:51
НАП ги удари „Емил Кюлев“ и това се знаеше още от първия ден. Тад-мад груп-гръб просто бяха „клошаря с психически отклонения“, който да натопят за „убийството“. Винаги така е било. Куките никога няма да научат да правят нещо правилно. Едно си кука знае, едно си бае.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 23, 2022, 14:47
Вероятно поддържа нещо от сорта на шесдесет и пет хиляди страници (не, че съм проверявал, какво е чисълцето в базата). Просто много ме зарадва остроумната забележка на Ремотехх и затова. Няма някаква специална причина.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Спецоперация и мир -: Jun 23, 2022, 09:53
Стартата тема:

Руско-Украинска война от 2022 год.

е заключена.

За всичко ново, което имате да кажете по темата, моля използвайте тази!
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 22, 2022, 13:05
Александър Александров летя. Имаше трети, който не му помня вече името, който заради промените на десети така и не полетя.

Франция освен космодруми има и ракети. Казват се нещо от сорта на „Ариана“. И не е особено странно. Ракетите, които се ползват за изтрелване в космоса, са стари варианти на междуконтиненталните ракети. В този смисъл нищо не пречи на Ким Чен Ун да развива космическа програма, а не само полети до Слънцето през ноща.

Само чудото на Мъск е правено от край до край с комерсиална цел. Другото са излезли от употреба военни разработки.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 22, 2022, 11:29

Китай е една от малкото държави (другите са СССР/Русия и САЩистан)
които извеждат свои космонавти в орбита.


Франсетата и те пращат.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 22, 2022, 11:18
А пък имаше някакъв щат, където Пи беше установено със закон на 3,11 или нещо такова, защото преди век някъде, на някакъв така му излизали лесно сметките. И още не могат да го отменят. Учат си го до ден днешен.

Това всъщност не е толкова лошо. Нали искаме разнообразие?

Понеже криво-ляво от много години се занимавам с ТеХ, та в гитхъба съм попадал на много китайски трудове. Луда работа. Европеец да му плащаш, не би правил тези неща. Университети се строят и разширяват непрекъснато. Но истината си е истина. Прекалено много народ живее там. Не може ги огря всички. Едва малък процент успяват да се докопат. Много, много десетилетия ще трябва общата грамотност да се изравни с европейската.

Но от трета страна, не е нужно всички да са гении. Важно е да имаш определено количество и така всичко дърпа нагоре.

Една от грешките на Джет е да подценява китайските технологии. Аз също съм го мислил много години. Но в момента там нещата се развиват с космически скорости. Просто не е истина, какво се случва. Ако продължат така, всички ще им дишаме праха. Вече им го дишаме с известен брой изключения.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 22, 2022, 08:56
Икономиката твърди, че хората са рационални същества, но аз никога не съм вярвал в това.

А Вазов казва — Лудите, лудите, те да са живи.

Държавите не са някакъв ефективен механизъм, дори китайската. „Фира“ винаги ще има. Въпроса е, ако можем да го докараме до по-малко. И колкото е по-малко, толкова по-щастливи ще сме като общества.

Отговора ми не дойде съвсем икономически, но съм чувствителен по темата за пропиляваните способности.

Иначе термина за декласираните е парии или любимия на политиците — лумпени.
9  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 22, 2022, 08:53
Джет му го каза. С dd, cat, clonzilla, ако ще да изкопира тези дялове върху друг диск и вече върху тях, ако иска да се упражнява с Фоторек или, каквото му душа иска. Човека не слуша. Ние, какво да направим?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 22, 2022, 08:45

https://www.youtube.com/watch?v=3eh1c0clNSg


Литовците са луди хора. Нямат акъл за една стотинка. А аз си мислех, че украинците са изперкали  :-\
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 22, 2022, 08:21
и като си говорим в другата тема за нечетящи сектори и дрънкащи дискове какво ми препоръча Гого. Разконспирира ме мамицата му.

Imperial march
https://youtu.be/yHJOz_y9rZE

ABBA
https://youtu.be/U9VxJMIxAmc

Beatles
https://youtu.be/hCxzr8ssFrw

Boney M
https://youtu.be/uLuAZbREZ5U

На четиринадесети се появи новина за това:

http://silent.org.pl/home/2022/06/13/the-floppotron-3-0/

Този Paweł Zadrożniak определено е луд човек. Но то няма как иначе да сториш нещо гениално. Много интересен проект. А, ако беше и практичен, щеше да е идеално.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 21, 2022, 22:41
Не може реално, но на теория, ако се наложи, може да го направи във всеки един момент. И никоя друга страна няма това. Това е да си финансов, научен и търговски център. В момента може да нямаш нещо, но имаш знанието за него и винаги, когато се наложи, ще ти е налично. КНР с цялата си мощ не може твърде много, важни неща. А, както каза Джет, напълно нарочно не съм им дали тези знания, за да няма такива страни, които да имат пълното знание за нещо и да им бъдат конкуренти.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 21, 2022, 17:55
Съвсем в страни от темата, но никак не е сигурно, че китайците не могат да направят популярна култура. Едва ли ще надмине Холивуд, но могат да вземат приличен дял. Примерите досега са, че японските комикси и мултипликации застрашават американските. Корейските филми и музика също започват да заемат все по-голям дял в международния обмен. Индийския Боливуд също е интересен пример. Та не е невъзможно китайците да успеят да направят някой друг пробив в развлекателната индустрия.

Всъщност вече имат един пробив. Проверете китайската компания Бетезда. Тя държи някои от най-популярните детски игрички. Може да ви е смешно, но всъщност детските игри вече се играят не само от физически деца. На запад половината мъжко население са някакви метросексуални инфантили, с други думи — чекиджии. Та тази индустрия изпревари Холивуд по приходи. Много пара има в неизживяното детство.

Сега въпросната компания няма действително свои марки. Всичко са купени, добре известни, западни студия. Но от някъде се почва.

Само за справка, последната немислима като нули сделка на не кой да е, а на М$ е да придобият точно такава компания. Цуки също инвестира здраво в очила и всякакви дивотии.

Много кинти.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 21, 2022, 17:38
   Този път не е чак толкова зле ...

Точките определено са интересни.

① САЩ освен всичко сериозно изпуска контрола в Близкия изток. Саудитците и китайците се разбират все по-добре. Но пък те винаги са готови на една добра сделка. Арабите са прочути търговци. Та нещата не се знае на къде ще идат. В краен случай, може да намине някой американски флот и износа да спре.

Относно Русия, тя не изнася чак толкова петрол за Китай. А петролопроводи им трябват години за строене. Не става от днес за утре. На всичкото отгоре вече не могат да добиват в далечния изток и Северния, ледовит океан, защото за целта ползваха сондажни технологии на Бритиш петролиум, до които вече нямат достъп заради ембаргото.

Но определено заради същото това ембарго ще пренасочат много от петрола си към китайците, като вече не могат да го продават на европейците. Уви за тях, физически няма да е възможно да е всичкия. Което пък значи загуби за руския бюджет, който от това се храни;

② Тук определено могат да ползват отново Русия. Тя и Украйна са най-големия износител на зърно. А поради ембаргото в момента не могат да изнасят за традиционните си европейски, близкоизточни и африкански пазари.

Ама то това китайците изобщо ядат ли хляб, кифлички и пастички? Ядат, ядат, всичко ядат, но въпроса не е в тортите, другите сладкиши и въобще тестените изделия.

Над 95% от зърното не се ползва за храна, а за фураж. Това значи месо. Всяко разпространено месо: птиче, свинско, говеждо. Ей ти го изхранването.

Но пък трябват усилия от китайска страна за това или да пренасочат съответното земеделие (заради водата трудно) например към Африка;

⑤ Въпроса не е дали могат да произведат нещо. Въпроса е могат ли да вземат шепа пясък, а на изхода да имат модерен професор. И отговора е, че могат, но не могат с изцяло китайски технологии, а заради едно бъдеще ембарго, това ще е огромен проблем. И така е с почти всяка технология;

⑨ Не е напълно вярно. Китайските ракети не са хиперзвукови, което значи, че повечето ще ги хване ПРО. Всъщност руския, ядрен чадър е това, което опазва китайците да не бъдат остъклени набързо;

⑮ Вярно е. По повода Ремо казваше, че американски ВУЗ вече не е място, където руски професори преподават на китайски студенти, а китайци са едните и другите. Прочутото им трудолюбие, старание, неуморимост ги прави отлични ученици. Един ден в недалечно бъдеще ще са най-умната нация, а са били вече в миналото. Самия факт, че тази нация само, за да пише трябва да знае 5-6 хиляди сложни знака, вече говори много. Колко европейци или американци могат да го направят?

И все пак много трудно ще изместят САЩ от световен, научен център. Истината е, че наука се прави с пари, не просто с пари, ами с адски много пари.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 21, 2022, 16:49
18) Американската икономика не произвежда тесли и круши (макар, че може да се спори)…

Нямах предвид ръчни, дърводелски инструменти и плодове, но пък ти в остатъка от точката си обяснил повече от добре, какво имах предвид.
Страници: [1] 2 3 ... 505