Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 532
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 28, 2022, 11:47
Попадна ми клипче, че в КНР има нова вълна с над тридесет и пет хиляди заразени. Натръшкали са ги в спортни зали. А най-безумното, вечер след комендантския час, минават дрончета и пръскат с дезифектант улиците. От последното дърветата просто са изсъхнали.

Ужасии някакви!

А ма те на Г20 (от където Ремо пусна клипче на руския, външен министър) миналия месец си казаха, че си въвеждат поетапно глобален, концентрационнен лагер с всичките му салтанати. И вече са ни подготвили нови „чуми“. На въпросния форум изброиха още четири-пет вече готови и чакащи да ги пуснат от някоя лаборатория.

Понеже има такава във ВМА, няма да се изненадам следващата епидемия да тръгне от София. Няма да е от Украйна, защото тамошните руснаците набързо ги закриха.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Холандската трева е най-зелена -: Nov 27, 2022, 13:23
…тъй наречената 2 нанометра технология е всъщност с размери от 20 нанометра, а това е просто маркетингов трик.

Нищо ново за Интел. Измамници.

п.п. Не знам дали Интел са намесени, но е точно в техен стил;
п.п.п. По принцип цялото ми се вижда лоша идея, защото печалбата е малка.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 27, 2022, 11:35
Германия и Сърбия

Бразилия и Сърбия.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 26, 2022, 23:11
Два на нула. Толкова свършва всеки най-важен мач от последните три дни. Германия и Сърбия ги обсъдихме. Не обсъдихме вчерашния между Холандия и Еквадор. Между другото толкова завърши и откриващия мач между домакините и същите латиноамериканци.

Второто полувреме беше доста по-добре и динамично от първото. Меси ни беше разглезил с изявите си в Барса, дето нахвърляше по четири-пет парцала. Но показа и днес, защо той е това явление, което е.

Та много добър мач и много красиви голове. За това е виновна и отбраната на Мексико, която беше железарка и се наложи гаучосите да бият от по-далеч ;)

За неуспелите да проследят това великолепие — мача по минути.

доп.
===

Затвориха големите усти на тия дето ги хулят. На който и да е, като му отменят три голя, няма как да не падне.

От отдавна го говоря, но и много други хора вече го казват — правилото за засада просто трябва да се отмени. То е остатък от друго време с друг спорт.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 26, 2022, 21:55
Аржентина не успя да отбележи на Мексико до полувремето. Същото се отнася и за противника им.

Аржрнтинците изглеждат много сковани. Почти нищо не сътворяват. Мача не е приятен за гледане.

Единствените две по-опасни ситуации дойдоха от Мексико и то от статични положения. Лаутаро аха-аха да затрудни вратаря около двадесетта минута, но пак нищо. И като цяло нямаха кой знае, какви ситуации. Нападаха спорадично, Мексико дори изглеждат не равностойни, но малко по-стабилни на терена.


https://gong.bg/worldcup/livestream/7d41942eb2

Това не е пиращина, официално излъчване, предоставено от Nova. Заради боклуците от cdn.bg не мога да дам по-точна връзка.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 26, 2022, 11:18
"от днес за утре." ... :o

Гнусната религия,наречена ислям, съществува от 14 века ...

Да не забравяме, че без броейки последните, петдесетина години, нашия си континент хич не е бил по-приятно място. Някъде през шестдесете нещата започват да се подобряват с хипарското движение, еманципацията, десегрегацията и т.н.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2022, 23:16
Преминаването 0т Офис365 на Либра заедно с преминаване от джамовете на нашата ОС ли върви, или Либра върху МС ще слагат французите, че не ми стана ясно от линковете на 4096 и Джет (сори, ако не съм разбрал нещо из инфото в линковете)? Доколкото знам, франсетата ползваха Мандрива в много свои институции, ама Мандрива вече я няма..

Цялата работа е политика. Франция от известно време се зъби на Америка, като кажи-речи единствените европейци, които могат да си го позволят. А то и те не могат. Всичко е стойка. Някой си Де Гол (кой пък е този?!?) бил голямата работа и ние сега пак ще сме така. Само дето лично ние си го свалихме от власт.

Та цялата работа е една, долнопробна, евтина игра. Ти-и-и мене уважаваш ли ме?

Та там и ще свърши… на бунището.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Nov 25, 2022, 20:08
Официално: „Мета“ е „екстремистка организация“ в Русия

Един път и аз да съм съгласен с Путин. Подопечните на Цуки са де факто терористи и престъпници.

Но, не съм съгласен да бъдат забранени. Едно предупреждение — тези са адови изчадия — е напълно достатъчно. Всеки си носи глава на раменете и носи отговорност за действията си.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2022, 15:50
Чак сега разбирам, че е било фалшива новина. Но тази фалшива новина, че се връщат обратно, я имаше на портала и сме я обсъждали много. Но дори фалшива новината, то пак остава факт, че се хвърлиха камара пари за извънредни глупости като въпросния, мъртвороден Лимо и въобще цялото нещо беше крайно неефективно.

А такова е всяко едно решение взето от коя да е администрация по кой да е въпрос.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Nov 25, 2022, 15:44
Изказвайки това мнение:

https://m.vz.ru/news/2022/10/22/1183356.html

Е Това е...важна е идеята, не че ще реши въпросът

Не съм съгласен с тази статия. След загубата на Харков, Русия вече не може да захранва фронта по двете железопътни линии, които отиват в Донбас. Може единствено по керченския мост. А това хем е голямо заобикаляне, хем знаем, че моста не е съвсем в строй, макар движението да е възможно.

Имам предвид този цитат:

Цитат
Подполковник считает, что в этом случае у ВСУ быстро закончатся боеприпасы и ракеты для систем HIMARS, в то время, как у России линии снабжения благополучно продолжат обеспечивать войска всем необходимым.

Той е оправданието, защо да се прави. И това оправдание е невалидно, защото точно руснаците са тези с огромни проблеми в снабдяването.

=*=

А в предишните си мнения коментирах, че тази война не е края на света (силно се надявам) и трябва да се мисли и за след нея. Ако Русия отреже всички транспортни връзки със запада, то става пленник на Китай. Това ли искат руснаците?

Ама по тези транспортни линии пристигало въоражение. Така е. Това ГРУ, за какво служи??? За украса ли е?

Далеч съм от илюзията, че не знаят, кога, какво и къде влиза въоражение. Но по някаква причина (сметките на кайманите?) руснаците не щат да го спират и унищожават. А могат. На ден правят по триста-четиристотин удара. И за целта изобщо не е необходимо да унищожават железопътните релси. Унищожаването на релси е оправдание за нежелание да свършат нещата, както трябва.

От първите дни говоря, че тази война е много странна и все по-странна става. Вече няколко човека по техни пътища стигат до същите изводи.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 25, 2022, 12:59
Никой не ги оправдава!

Тези неща са лоши. Всички са съгласни. Трябва да се изкоренят!

Просто не става от днес за утре.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2022, 11:16
LibreOffice

Тук по-скоро OnlyOffice е това, което се търси. Но няма да се стигне до него. Защото има други платени решения като Zoho, Kingsoft (може би не, защото е китайски) и др.

Ама ... да не стане като в Мюнхен ...

Когато администрация решава, какъвто и да е въпрос, по какъвто и да е проблем, винаги става като в Мюнхен. Работещите на държавна заплата със закон (всъщност цяла поредица) им е забранено да са друго освен мозъчни инвалиди.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 25, 2022, 11:12
Каквото и да си говорим, зареждането на колите с ток става бавно. И това е основния им недостатък. Не изхвърлят кофти газове, масла и са по-прости за производство. Но батериите и бавното им зареждане прецакват всичко.

Има нещо наречено супер-кондензатори, но е скъпичко за замяна на батерията. Но има и хибридни решения, така, че една част (кондензаторната) да се зареди мигновено, а, ако искаме повече пробег, да почакаме и за батерията.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 25, 2022, 10:54
Оказва се че на световното може и се прави и LGBT+ пропаганда  :o

Този въпрос го коментираха на много места. За първи път от седемдесет и някоя (би трябвало да е 78, защото 82 е в Испания, нищо, че не го помня) в Аржентина Фифа се съобразява с местните, а не обратното.

И се дават примери с Бразилия и Русия.

В Бразилия искали да спрат алкохола около стадионите. И не защото там има сух режим. Няма. Искали са от мерки за сигурност, защото си знаят запалянковците (точно такива идиоти като английските). От Фифа казали — „НЕ“ и в резултат камара убити и още повече тежко ранени.

В Русия Путин има отношение малко по-добро от арабското към педерастите (поне не ги убива на място с камъни), но от Фифа пак му скръцнали със зъби и разрешил.

И стигнаха до там да коментират, че Бразилия и Русия не били с нищо по-добри от Катар. В последствия Бразилия я оправдаха… защото тогава Болсанаро не бил президент. Чакайте, ве! Тоя е десен. Той е за мултимиардния бизнес, а бедните да мрът. Как така е неудобен?

Ама вече Путин бил едно към едно с арабите. Нищо такова!

Добре се знае, че не съм му никакъв почитател. Мога да извадя свои мнения от преди петнадесет и повече години в този форум, дето го хуля зверски. Но той няма нищо общо с тези диваци в онази пустиня. Русия добра, лоша днес, е носител на цивилизация. Онези просто са изпуснати от цирка.

Но,в сравнение с исляма,LGBT+ е по-малкото зло.

Повтарял съм го многократно. Мохамеданството като религия си е много наред и е много хубава. Проблем са крайните прояви, които реално отричат самата религия. Те трябва да се изкоренят. Точно както лека, по̀ лека се изкореняват в християнството.

Докато въпросното LGBT има теория на заговорите (доста) по-стара от мен самия, че е малтусиански метод за намаляване на населението. Тъй като си говорим за заговор, не може нито да се потвърди, нито да се отрече. Но е повече от ясно, че има или няма, но това е противообществена проява водеща до разклащане устоите на обществото.

Така, че мохамеданството е по-добро от педерастията, сравнение не може да става.

Разбира се, аз самия нямам нищо против педерастията. Щом има такива хора, те трябва да имат същите права като мен включително и задължително на брак и осиновяване. Това, което е противообществено днес, може да е норма утре. Обратното е консерватизъм, най-отвратителното нещо на света. Ако обществто следваше този пример днес още щяхме да сме в първобитно-общинския строй в пещерите и най-нацепаната батка да ни млати с боздуган по главите.


15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Като за световно -: Nov 24, 2022, 23:03
Не успяха :'(

Два гола и две греди е равносметката на бразилците. В интерес на истината, това е най-малкото, с което сърбите можеха да се разминат. Второто полувреме имаше още сто положения.

От друга страна заслужаваха да се доберат до нулевото равенство, заради голямата борба, която хвърлиха. Но толкова си можаха. А на всичкото отгоре последният половин час играха на бензинови изпарения. Свършиха им силите. Но поне докато изглеждаха като статуи, бразилците не успяха да вкарат и трети гол.

Браво на сърбите за старанието. А бразилците? Великолепни! Много е трудно Бразилия да не ти харесва.
Страници: [1] 2 3 ... 532