Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 587
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 18, 2024, 09:02
Винаги говориш с недомлъвки. Хората не те разбират, какво искаш да кажеш. И предния път така. Какво се било случило, че раждаемостта скочила. Де, да знам, след война винаги скача.

И тук така, как мога да знам 'илядо деветстотин петдесет и трето лето, какво се било случило. Умрял е Сталин. За това се сещам, ама едва ли това имаш предвид.

Ще пробвам и аз в твоя стил. Не само на света е възможно да се краде, ами точно това действие не се е случило за пръв път и даже не за втори. Какво точно е правил Борис през двсети век и ако това е въпрос на спекулации, какво довежда до „българския Великден“, нещо, което ясно си е записано в учебника по История, и не е противоречив въпрос.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 17, 2024, 21:33
За Дмитри, не му ли е така името? Май има нещо руско в произхода.

Не е руско, гръцко мисля, че е и е Димитри.

За останалото няма какво да коментираме, щом смяташ, че БПЦ съществува само от 80 години.

Само искам да те попитам - знаеш ли кога Максим става патриарх? Ако знаеш - виж там си преразгледай сметката за БПЦ.

Според ЬТВ става патриарх на 4 юли 1971 год. Ако това са повече от осемдесет години, аз съм на над седемдесет, почти ще съм по-стар от сектата. А аз казах, че са по-малко. 76, ако трябва да сме точни. През 1948-ма гърците присвояват екзархията ни.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 17, 2024, 18:07
Нищо пазарно няма при демонократите. Нали чу за Тик-так?
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 17, 2024, 16:15
Малка, другарска забележка към Spec1. Всеки има право да пише във всяка тема.

За Дмитри, не му ли е така името? Май има нещо руско в произхода.

Разлика има. Едните са дори по-жалки от другите.

Ама то аз за отечеството, таковата, шпионирах в първо главно, знаете ли, какви пари е сме спечелили от това?

Не говоря за никой конкретно. Всеки работил за тези служби, преди или сега, е амеба, каквото и да е правил. Всичко е мръсотия.

Сега за доносниците от синода. Никакъв полковник не е тоя. Чиста клюкарка е, като и останалите. Ходи да тропа другите.

А това, че там няма празно и са всички е казано в безброй интервюта на офицери от шесто. И, ако не вярваме на тях, защото са влечуги, то същото казва и Касиян, който е жив светец.
20  Програмиране / Общ форум / Re: GitHub vs GitLab -: Mar 17, 2024, 15:57
И в двете се поддържат частни хранилища, и в двете се плаща, и двете услуги са пълен ташак.

е, кое е пълен ташак? hub и lab? Или платените хранилища? Аз имам частни проекти в gitlab и не съм плащал нищо за тях.

Хранилищата независимо дали са открити, си работят, както се очаква. Няма оплаквания там. Макар „концентратора“ май да говореха нещо за смяна на удостоверяването.

Нахулих ги за изгледа им. Ненужни количества js, които не са необходими за нищо, освен да ни тровят живота и товарят интернетския навигатор.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 17, 2024, 15:31
Тази еврейска гнус даже е вписана в Конституцията !  >:D
   Насилствено наложена чужда религия,несъгласните с това
са брутално заклани,заедно с целите родове !  >:D

Не е еврейска. Ако толкова държиш да ѝ даваш националност, египетска е или още по-точно атлантска.

Това дето е наложил фашагата в предния си живот, не е това, на което Неофит му беше глава. Това дето ръководеше, е по-младо от него.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 17, 2024, 14:05

Не мога да разбера къф е тоя Неофит,че да му се организира официално погребение,което освен всичко е и скъпо.

Некъф полковник от Държавна сигурност,милионер и собственик на лимузини и джипове  >:D

Глава на традиционното за България вероизповедание.

И да не го бъркаш с патриарх Максим?

Не го бъркаме, същия шестак си е.


   Не ми е ясно защо това вероизповедание е традиционно ?

Защото е такова, повече от 10 века.

Даже са около шестнадесет-седемнадесет века, ама в Гърция. У нас е под осемдесет години. Има живи хора по-стари от гръцката секта, това не я прави по никакъв начин традиционна.



Иначе историческата им роля е много важна… да легитимират тоталитарния режим.

И от кога в юридическите науки присвояването се нарича правопримане? Последното си е заяждане. Не търся отговор.

Гого, дай дефиниция за тоталитарен режим, защото в противен случай само ще араламбим. Аз твърдя, че монархията не е тоталитарна, друга е.

Между другото, всяка религия изпълнява подобна функция, така че е излишно да обвиняваш християнството точно за това.

Добре да го наречем тоталитарно-демократичен като по-вярна трактовка. Все пак избори се произвеждаха в социалистическия период.

От друга страна, монархията не е тоталитарна, а автократична. Търновската конституция май общо е действала една та две години ли.

А, че е привилегия самия ти го потвърждаваш със сравненията с този фашага Борис.

Християнството в нищо не го обвинявам. Аз съм християнин. Обвинявам гръцката секта, че е единствената религия, което легитимира открито атеистичен режим.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 17, 2024, 10:59
Държа да подчертая, че всички религии са интернационални. Гръцката секта само се управлява от гърци, но е разположена по цялото земно кълбо.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 17, 2024, 10:55
И две купи ориз да са, няма значение. Не сме средновековието. Китайчето няма работа да се трови с химии във фабриката, а да играе и мечтае.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 17, 2024, 10:51
Голямо нахлуване. Над хиляда избити на десет километра преди границцата. Около двеста изтрепани на сами линията. Имало едни тарикати дето успели да кацнат с вертолети. Тях пък превърнали в пушек със слънцепеци и за по-сигурно някоя друга ракета. Има клипчета, какво злочастие им се е случило на последните, заснето с дистанционно управляема играчка. Първия път като падна Бахмут, по-добре се справиха. Сега на Авдеевка голям провал.

И продължават да обстрелват мирното население мръсните англичани и французи.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 21:35
Чак сега видях, че в закона са посочили гръцката секта като апостолическа. Това означава, че е основана от апостол. За гръцките мекерета това не е вярно. Католицизма е основан (по-скоро претендира без да е вярно) от св. Петър и затова е апостолическа църква. Гръцката секта е Съборна. Основана е на събор. Събрали се няколко, гръцки попа, напили се и основали църква под диктата на Коци.


доп.
===


Законодателя има и друга грешка. А ве тия, защо не се допитват до богослови? Не е една. Повече от известно е, че съществуват хиляди секти, не е една. Иначе нямаше да са секти. Единна е правилното. Демек имат единоначалие.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 20:55
Благодаря!!!

А ве, ако ни вземаш комисиона, бая щяхме да сме задлъжнели до сега.

Относно патриарха, баш си е привилегия. Мен и теб един ден (надявам се да илядим) няма да ни погребат така.

Иначе историческата им роля е много важна… да легитимират тоталитарния режим.

И от кога в юридическите науки присвояването се нарича правопримане? Последното си е заяждане. Не търся отговор.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 18:46
Предната работа на наследника на Херо Мустафа е била или в Хаити, или Таити. Журналята не могат да уточнят все още. От там стана Джаба Хантянина. Звучи почти като хаитянин.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 16, 2024, 17:17
Удряш го на хумор, но положението е трагично.

Една трета от подрастващите американчета искат да са инфлуенсъри, ютубъри, тик-ток звезди. За ОФ да не споменавам. Как се вдига икономика на крака с такива? Как ще се борят с Китай? Със санкции?

Сами си го направиха.

Китай ще го преборят с оръжие, както прави всяка империя. А на Китай това му се случвало стотици пъти. Не могат да се бият даже с мишки, никакви бойци не става от тях. Но пък винаги надживяват враговете си.


А това за американчетата не е нещо невиждано. Ние като деца, не третина, не даже половина, а всички искахме да сме звезди.

Знаеш ли, защо е така?

Защото са свободни да мечтаят. В същото време китайчето е затворено в прашната фабрика и робува за купа ориз.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 17:03
Българският патриарх и софийски митрополит Неофит почина.

   Не мога да разбера къф е тоя Неофит,че да му се организира официално
погребение,което освен всичко е и скъпо.

   Некъф полковник от Държавна сигурност,милионер и собственик на лимузини и джипове  >:D

а аз не мога да разбера, защо след като сме СВЕТСКА държава, има двудневен траур? наистина, лека му пръст на човека, но до там.

А колко траур имаше след смъртта на папа Йоан-Павел II? Помниш ли?

Иначе съм съгласен, че нашите се правят на по-големи католици от папата.


У нас е имало траур за тоя, който има най-голем грях точно към нас?!?


Ако гръцката секта беше единствената религия у нас, тогава може да има траур.

А най-тъпото е, че е двудневен. Това е някаква, световна иновация. Траур се прави три дни!!!.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 587