Автор Тема: Настройка на mailman  (Прочетена 1381 пъти)

dmanolov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 39
    • Профил
Настройка на mailman
« -: Feb 21, 2007, 22:34 »
Здравейте

Искам да пусна пощенски списък на платения уеб хостинг който ползвам (управляван през cpanel). Всъщност пуснах го, но имам няколко проблема:
1. Когато от страницата с общите настройки въведа описание на списъка на български, след запис на настройките го извежда по този начин Информация за#1089;вободни програми
На страницата с информацията за списъка всичко е наред. Но проблема е че като се изпраща съобщение от пощенския списък, за подател слага същите тези кодирани символи (и накрая адреса на списъка), което прави съобщението да изглежда меко казано нелепо. Има ли начин да изключа изпращането на описанието на списъка като част от From: полето, или поне да е на нормална кирилица?
2. Опитах се да преведа съобщението изпращано на нов потребител на кирилица, но като се получи е нечетимо, защото явно не е указан правилния encoding. А файла който преведох да е на кирилица е обикновен текстов файл, така че в него няма къде да се укаже кодовата таблица. Може ли това да се направи някъде в настройките на mailman? Аз не видях никъде такава възможност в административните настройки на списъка.
3. Има ли начин като настоя един пощенски списък, да копирам някакъв конфигурационен файл и да го приложа за друг пощенски списък, а не да минавам настройките една по една през web интерфейса на списъка и все да се притеснявам че съм пропуснал нещо? Ако има, в коя папка да го търся?

Ползваната версия на mailman e 2.1.9.cp1.

Благодаря предварително за всяка подкрепа.
Данаил
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Postfix+mixmaster+phplist+mailman
Настройка на програми
Ali Nebi 0 1701 Последна публикация Apr 21, 2008, 19:15
от Ali Nebi
Mailman не реагира на промени през web интерфейса?
Хардуерни и софтуерни проблеми
Topper 0 1456 Последна публикация Feb 20, 2010, 17:03
от Topper
apache2 mailman проблем
Настройка на програми
Bogo 6 2352 Последна публикация Oct 24, 2017, 14:14
от mystical