Анкета

Въпрос: слушате ли попфолк

  • Да ( често, понякога, рядко )
    - 26 (25.5%)
    Не ( никога, мразя попфолка/чалгата )
    - 76 (74.5%)

Общ брой гласове: 102

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Надолу

Автор Тема: слушате ли попфолк  (Прочетена 25102 пъти)

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #75 -: Jun 01, 2007, 15:09 »
malone

Цитат

Самия факт, че често пушенето на трева в България е свързано с оплаквания от повръщане показва ясно колко е марихуана, това, което се предлага.
Истинския канабис е един от най-силните антиеметици, което прави повръщането почти немислимо. Антиеметиците са средство против повръщане, подтискат го, а не обратното.
Отделно от това, вероятно не го знаете, на пазара е пълно с химически обработена марихуана с формалдехид [наречена АМР], която мултиплицира действието на ТНС в пъти.
Това естествено е направено за да убеди купувача в качеството на стоката, респективно по-висока цена.
При употреба на AMP ефектите са очевадни.


За повръщането и подтискането си абсолютно прав. Не знам откъде идва информацията за оплакванията от гадене и повръщане при пушене. Аз лично досега не съм имал такива случаи, дори напротив. Използвал съм няколко пъти тревата като средство против гадене при пътуване по път с много завои (не съм шофирал, дори нямам книжка!).

За обработваната трева - попадал съм 1-2 пъти на такава. Гадна работа, обикновено я изхвърлям.

Цитат
В интерес на истината дори и най-върлите защитници на марихуаната не отричат че:
"Безспорно е, обаче че изпушването даже на една цигара марихуана, повлиява негативно върху способността за каране на кола, и за извършване на отговорни и адекватни действия въобще. Едно съвсем ново изследване показва, че даже един ден след употребата на канабис, интелектуалните способности са все още слабо, но забележимо понижени."


С това съм напълно съгласен. Поради тази причина предпочитам да пуша в петък вечер/събота/неделя и по време на отпуска, вместо да се напуша преди да се кача в колата за работа в понеделеник (образно казано, както споменах - нямам книжка).

Това, което искам, е да не изпитвам душевен дискомфорт от факта, че този ми порок е незаконен и че покрай него мога да имам сериозни неприятности с органите на реда, които да повлияят изключително негативно на по-нататъшното ми развитие в обществото.


Относно легализирането - знам къде живеем (в България) и ми е пределно ясно, че на този етап дума не може да става за такова нещо. Затова засега си позволявам да мечтая за декриминализация на марихуаната, т.е. аз като потребител на такава (не производител, не разпространител, не рекламно лице) да не съм извън закона.
Активен

thc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 184
  • Distribution: FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #76 -: Jun 01, 2007, 15:14 »
Цитат (malone @ Юни 01 2007,14:50)
4. има контрол върху разпространението (продават се на определени места на пълнолетни хора)
Всеки ден сина ми, на 11 години, ми купува цигари от околните магазини. Дали няма да може да си купи и саски, ако ги има на определени места? В България сме друже.

Може би си прав, че в България не сме узрели още за легализация, понеже тук законите ни имат свойството на "избирателната пропускливост" и са само "наужким". Чистката трябва да почне откъм главата/парламента.

Честно казано, предпочитам детето ми да не пуши нищо, но ако трябва да избирам дали да пуши трева или тютюн бих му препоръчал първото.



Активен

CS & WoW players click here

paucku

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Window Manager: KDE
  • Райчо Николов
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #77 -: Jun 01, 2007, 15:25 »
Цитат
Когато родителите на някой умрат икономиката ни навежда на мисълта да ги разфасоваме, консервираме и изядем на някой по-късен етап, това все пак е месо, което трябва да купим.
Никой обаче не го прави, а напротив, прави разходи по церемонии, поклонение, погребение за да отдаде почитта си на родителите.
Това в най-грубия вариант показва, че някой път трябва да има и морал зад икономическите съвети. И че не винаги изгодното икономически е приемливото решение от гледна точка на морала.

Много добре казано!
Активен

malone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 269
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #78 -: Jun 01, 2007, 15:51 »
@Hapkoc & thc
Постепенно стигаме до единомислие без да се нагрубяваме, което ме радва.

До настоящия момент, това че пушиш канабис не те прави престъпник Наркос.
Член 354а, ал. 3 от НК декриминализира деянието ти, разбира се при посочените условия.
Така че, твоя вид "легализация" е факт.

Това обаче не пречи да ти се създават трудности за набавянето на тревата, които аз одобрявам [създаването на трудности].

За развитието ти в обществото ... не знам.
Лично аз, не бих назначил на работа човек с периодична нужда от отклонения в емоционалното състояние получени под влиянието на канабис, алкохол и т. н.
Пък и както е установено, малко или много, употребата на подобни вещества влияят върху моментния статус и най-опростенчески казано върху "моментната интелигентност"  на редовно употребяващия подобни вещества.

Нямам нищо против релаксацията, но нека да е по друг начин, поне по мое мнение.



Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #79 -: Jun 01, 2007, 15:53 »
malone, мисля, че ще е най-добре веднъж да се прежалиш и да се напушиш. Прекалено много неща говориш, които си прочел или чул отнякъде, та няма откъде да бъдеш сигурен, но аз и не само аз, ще ти кажа, че си си направил някои много погрешни изводи...

Понякога като те слушам се сещам за едни теории дето майка ми развиваше преди години по отношение на социалното (зло) явление - Интернет. И тя така беше чела чат-пат и през филтъра бяха останали тези неща, от които се страхува и които съответно тя е искала да възприеме за чиста даденост. Щом някой капацитет бил казал така и щом била ставала свидетел с очите си как децата стояли с часове по интернет-клубовете значи бла-бла-бла...

Допусни възможността да грешиш. Така или иначе гарантирам ти, че нищо лошо няма да ти се случи ако изпушиш един масур. Аз не мога да разбера как човек може да има толкова категорично мнение и да го защитава толкова уверено, при положение че собственият му опит е...айде да не казвам нулев, просто е силно ограничен.

Това какво си бил виждал, как ти се било струвало и т.н., това всичкото е било пречупено през начина ти на мислене.

Във всеки случай, аз не бих спорил толкова уверено за нещо, което никога не ми е минавало през ръцете. Просто защото възможността да не съм прав не е никак малка. Пък и това го правят предимно младите опърничави индивиди. Ти ужким си по-възрастен от мен, а пък не си се замислил за това, учудвам се '<img'>


Цитат
Това обаче не пречи да ти се създават трудности за набавянето на тревата, които аз одобрявам [създаването на трудности].


Не ти го пожелавам естествено, но ако не дай боже някоя вечер докато се прибираш по тъмно някой озверял хероинов изрод те зашие изненадващо в главата и докато се освестиш се окажеш олекнал с каквото е имало по-ценно в тебе, не забравяй да бъдеш изключително благодарен за тази държавна политика. Току що си помогнал на един ощетен от нея да я заобиколи '<img'>



Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

malone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 269
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #80 -: Jun 01, 2007, 16:52 »
Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
malone, мисля, че ще е най-добре веднъж да се прежалиш и да се напушиш.

Не мисля, че имам някаква нужда, затова не съм го направил, не от предрасъдъци.

Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
.. но аз и не само аз, ще ти кажа, че си си направил някои много погрешни изводи...

Кои по точно, посочи ми конкретно, с цитат.

Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
Допусни възможността да грешиш.

Допускам я, докажи ми го.

Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
Аз не мога да разбера как човек може да има толкова категорично мнение и да го защитава толкова уверено, при положение че собственият му опит е...айде да не казвам нулев, просто е силно ограничен.

Трябва ли да се залея с бензин и да се подпаля за да се убедя, че изгорелия пред мене, този който виждам целия в белези от изгаряния наистина е пострадал от огъня?

Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
Това какво си бил виждал, как ти се било струвало и т.н., това всичкото е било пречупено през начина ти на мислене.

Като видя някой, който се е напикал и насрал, начина ми на мислене с какво променя видяното? Вероятно трябва да съм влюбен в усещането да съм мокър и миризлив за да имам позитивно отношение към гледката.
Подчертах по горе, доказано с тестове, с които са съгласни и привържениците на "тревата", тя те прави в по-голяма или по-малка степен по нефункционален, независимо как се чувстваш ти самия.
Противопоставяш твоя начин на мислене с моя, но не искаш да резбереш, че твоя начин на мислене не е обективен, когато си под влияние на наркотика.
Никой не отрича, че се чувстваш добре, и физически и психически, но на практика истината е друга.
Насрания си е насран що се отнася до околните, независимо, че на него му е супер готино така.
Дано ме разбереш, не знам дали давам удачни примери.

Цитат (gat3way @ Юни 01 2007,16:53)
Не ти го пожелавам естествено, но ако не дай боже някоя вечер докато се прибираш по тъмно някой озверял хероинов изрод те зашие изненадващо в главата и докато се освестиш се окажеш олекнал с каквото е имало по-ценно в тебе, не забравяй да бъдеш изключително благодарен за тази държавна политика. Току що си помогнал на един ощетен от нея да я заобиколи

Митата [повечето наркотици не виреят по нашите ширини], акциза, заплатите на работниците, данъка, ще направи ли наркотика по евтин?
Дали ще е по-достъпен за същия хероинов изрод?
Дали независимо, че наркотик има навсякъде около нас, същия този хероинов изрод няма да ме ушие защото няма как да си го купи?
И дали хероиновите изроди няма да станат повече, като прибавим и тези, които в момента се страхуват от Закона да посегнат към наркотика?
Помисли.
Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #81 -: Jun 01, 2007, 17:01 »
malone, можеш ли да намериш актуално към днешна дата копие на НК (не се заяждам, наистина питам).

Ако говориш за алинеята, според която не се наказва лице, което е зависимо от даденото вещество и намереното количество е за "еднократна употреба", то май потребителите на трева не влизат в тази група, т.к. сам каза че към нея не се развива физическа зависимост. Отделно тая алинея май отпадна преди време покрай намесата на малкоуважаемия от мен Мирчо Севлиевски, но както казах - нещо не мога да намеря актуалния НК...

Декриминализацията, за която си мечтая, не е просто ако ме хваната с трева да не ме осъдят. Искам да не могат дори да ме задържат. Има провинции (май така се водеха) в Германия, където с до 15 грама марихуана можеш спокойно да се разхождаш по улицата без притеснение от каквото и да било преследване. В Холандия (количеството е различно най-вероятно) е същата работа. Европейските директиви по въпроса са в тази насока, но по някаква причина нашия парламент предпочита да гледа американския пример.

Относно това дали би ме наел на работа - ако за да постъпя на работа при теб трябва да преставя тест за наркотици изобщо няма да си направя труда да кандидатствам. Ако не е необходим такъв тест ми е много интересно по какво ще познаеш, че използвам наркотици. По зачервените и присвити очи и нахилената ми физиономия на интервюто сигурно? Понеже аз съм достатъчно малоумен наркоман, та да дойда напушен на интервю за работа? :)


gat3way е прав, вземи се напуши някой път, няма да се пристрастиш, няма да умреш, пък може да научиш нещо...



Активен

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #82 -: Jun 01, 2007, 17:07 »
Цитат

Митата [повечето наркотици не виреят по нашите ширини], акциза, заплатите на работниците, данъка, ще направи ли наркотика по евтин?
Дали ще е по-достъпен за същия хероинов изрод?
Дали независимо, че наркотик има навсякъде около нас, същия този хероинов изрод няма да ме ушие защото няма как да си го купи?
И дали хероиновите изроди няма да станат повече, като прибавим и тези, които в момента се страхуват от Закона да посегнат към наркотика?
Помисли.


Марихуаната вирее перфектно тук.
Опиумния мак също.
Коката мисля, че не, но хората, които друсат кока, не ги притеснява цената й.
За кои растения по-конкретно говориш? :)

И наистина ли смяташ, че има хора, които поради страх от забраната, не смеят да опитат?

Реалността е друга. Повечето хора, опитват трева м/у 5ти (може би и по-рано вече) и 8ми клас. Дали според теб на един осмокласник му дреме от каквито и да било закони или това, че нещо е забранено го прави още по-сладко за него?



Чакай, че се сетих още нещо - да си се замислял, че цената на наркотиците в момента е такава, каквато е именно т.к. са незаконни? Производствената им цена предполагам имаш идея каква е, също и печалбата?



Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #83 -: Jun 01, 2007, 17:09 »
Цитат
Трябва ли да се залея с бензин и да се подпаля за да се убедя, че изгорелия пред мене, този който виждам целия в белези от изгаряния наистина е пострадал от огъня?


Хм, ако асоцираш пушенето на един джойнт със самозапалване, то вероятно изпиването на една голяма водка трябва да е като да хванеш две плутониеви блокчета и да ги удариш едно в друго, така че да се достигне критичната маса '<img'>

Аз като гледам из моя квартал колко пропаднали алкохолици се размотават...пия бира през вечер. Ебаси какво безмозъчно същество съм...



Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

smelkomar

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 429
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #84 -: Jun 01, 2007, 17:48 »
Цитат (lisik @ Юни 02 2007,09:12)
Както става ясно от този пост ти също имаш проблем със запетайките. Обаче нито аз нито някой друг се е заял с теб затова.
Още по-ясно е, че имаш и други проблеми '<img'>
Никой друг тук не си следи правописа чак толкова .
Ти на всички ли правиш такива забележки, когато използват повече от две запетайки макар и правилно? '<img'>

Благодаря все пак! Значи наистина нямам грешки в първия пост.

ПП: предупредиха ме да не ти обръщам внимание, но беше късно. Най-вероятно това е последния ми пост по твоята тема за "правописа".

Определо запетайките ми са достатъчно и на място. Знам, защото на етажа ми живее учител и е много гот да го питаш за нещо, за което не си сигурен. Както и да е, би ли споделил какви са точно и другите ми проблеми? И кой те е предупредил да не обръщаш внимание на постове във твоя тема? Мод ли? Или друг форумен герой, който също обича да спори в стил "форумен трол"? Макар да не му е ясно какво точно означава това ':huh:'



Активен

Ползвам т'ва, к'вот ме кефи

malone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 269
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #85 -: Jun 01, 2007, 20:45 »
@Наркос
За мое съжаление си прав.
Отменен е този текст, въпреки че [се предполага] текста на 354а, ал. 5 да го замества.
1 000 лева глоба не са огромно количество пари, но и никак не са малко.
Актуален НК

Но дори и при стария текст, пак щеше да бъдеш задържан, това не мога да го отрека. Най-малкото за да бъде установено от медицинско лице, че си зависим. Разбирай ме, установяването ще е "бял кон ме вее на черен", пак предпоставка за някой лев, но така или иначе такъв беше реда.

За Щатите бъркаш. И в Съединените щати има известна легализация, може би не го знаеш.
В 13 от Щатите, не мога в момента да си спомня точно кои, притежанието на канабис не се смята за престъпление, а в Аляска дори е разрешено производството му, стига да не е предназначено за продажба.

За установяването ... с тестове бих го установил, друг начин не би вършил работа, макар, че лично аз мога еднозначно да определя дали в рамките на 24 часа си се напушил хубаво, но няма как да го докажа без проба от урината.
А и няма да съм сигурен дали става дума точно за канабис, друг подобен наркотик или някой медикамент, който ти се е наложило да поемеш по здравословни причини.

Явно не си виждал native Cannabis sativa за да твърдиш, че тоя коноп, който вирее тук, е същия, като в Ливан да кажем. Различават се не само по големината, а и по съдържанието на активно вещество и то значимо.
Нашия е някъкъв детски Cannabis sativa.
Light или Aqua Blue, както е модерно да се пише напоследък по цигарите.

Опиумния мак, ОК, да, възможно е да се отглежда и в нашите югозападни окръзи и Македония и то доста успешно, но на практика няма как да осигурим достатъчно количество дори и за нашите хипотетични нужди на достатъчно ниска цена. Поне по мое мнение.
Предполагам, че са правени опити за отглеждане на опиумен мак, най-малкото заради производство на морфин за медицински нужди, но очевидно успехите не зависят само от благоприятния ни климатичния пояс.

Кои растения имам предвид?
Strychnos nux vomica, Echinops, Ginseng [Жен-шен], Khat [Catha Edulis], южноамериканските лианови растения на ацтеките: Олилукви [Rivea corymbosa] и Тлитлилцлен [Ipomoea violacea], мексиканския кактус Peyote [Lophophora williamsii], обикновеното индийско орехче и много, много други повече или по малко разпространени "психо" растения.

Лошото Наркос е, че с напредването на науката човечеството все повече забравя естествените наркотици, ако въобще трябва да се ползват такива и се обръща към брутално по силните синтетично получени вещества.
Ще си позволя само да сравня мескалина с LSD.
Мескалинът има типично халюциногенно действие в доза около 300 mg, а LSD предизвиква много сходен на него ефект при доза около 0.07 mg, от което можем да заключим, че LSD е около 4 000 пъти по силен от мескалина.
Естественото заключение е че превишаването на "безвредната" доза е много по вероятна ситуация при синтетичния халюциноген.

От производителя, до пазара на лични дози в Западна Европа, печалбата е около 700% [хероин]. Разбира се тя се разпределя по веригата, а не отива само в производителя.
Не знам, а и няма откъде да знам, всеки по веригата колко процента получава, как се разпределят.

@gat3way
Примера със запалването беше просто пример, а не сравнение с пушенето на канабис.
Да го кажа по друг начин.
Трябва ли да се насера с мастика, за да разбера, че като се напия ще драйфам или след това три дена ще ми е крив света от главоболие?
Това мога да го видя всяка вечер в кръчмата отсреща, нямам нужда от собствени впечатления за да съм сигурен в този факт, в каквото искаш да ме убедиш.



Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #86 -: Jun 01, 2007, 22:41 »
malone, наясно съм за 13те щата, в които не е незаконно притежанието на канабис, но като цяло федералната политика там смятам знаеш каква е.

Абсолютно наясно съм, че тревата, която се произвежда тук, не може да се сравнява с афганистанската примерно. Това е повече от ясно, но не съм много убеден, че е само поради климатичните условия. По-скоро до голяма степен го отдавам на генетичния материал, който се сади.

Точно растенията, които изброяваш, не мисля че е особен проблем, че не виреят тук. Наистина много интересни растения, но поне за момента не са особено популярни.

Не знам дали е добре или зле, че хората се орбъщат все повече към синтетиката, също не знам и дали е вярно. Относно LSD конкретно не знам дали си запознат с изследванията на някои учени в областта на психическите заболявания с това вещество (по-конкретно С. Гроф). Този човек е открил невероятен изцелителен потенциал в LSD в лечението на хора, определени от конвенционалната медицина като душевно болни, на които като лечение са били предписвани всякакъв род успокоителни.

Това между другото е основен проблем на западната медицина - много често третира симптомите на болестта, вместо причините за нея.



Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #87 -: Jun 01, 2007, 23:46 »
И опиумният мак, и канабис сатива (а и индика) спокойно виреят по нашите ширини. Ареалът на сатива-та е до Полша.

Мисля, че е голяма заблуда това, че тука не била виреела. Това бяха едни митове от моите гимназиални години доколкото си спомням. Да не говорим, че много хора си поръчват семена и си гледат, и преди време, и сега предполагам.

Въобще какви са тия глупости, тези неща не ги бях чувал от много отдавна '<img'>
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

malone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 269
    • Профил
    • WWW
слушате ли попфолк
« Отговор #88 -: Jun 02, 2007, 04:04 »
@gat3way
За пореден път се убеждавам, че коментираш постовете ми, очевидно без да си ги прочел. Така спора е безмислен мисля.
Къде съм написал, че канабиса "тука не виреел"?
Айде бъди малко по-задълбочен моля те, ако държиш да дискутираме.

@Hapkoc
Най грозното по мое мнение, което американските силови структури предприемат срещу употребата на канабис е задължението им да посипят всяко открито растение с дефолианти. Дефолиантите са вещества, използвани във Виетнам и правят от пустинята буквално пустош, направете си сметка какво се случва с пушещия обработен по подобен начин канабис.
Вече повече от 40 години Виетнам води класацията на целия свят по брой уродливи новородени точно поради тогавашното използване на дефолианти от щатската армия.

Синтетиката е в стотици пъти по евтина и също толкова, а и много повече пъти по-силна. Това е причината за лавинообразното нарастване на използването на синтетични дроги.
Някъде бях чел, че една проста сметка в USA показва, че ръста на печалбата при производството на XTC е повече от 2 000%. По техните цени. И можеш да си го направиш и в кухнята. Нещо повече, от производителя до дилъра няма разходи, той може да се произвежда и на 50 метра от централата на DEA. А често пъти производителя и дилъра са едно и също лице. Няма транспорт, няма граници.

Не познавам в подробностите опитите на Станислав Гроф, въпреки че съм го чувал като един от успешните гурута на медицинското използване на LSD върху психично болни и алкохолици.
Всъщност, срещал съм името му като един от противниците на програмата на ЦРУ през 60-те години, наречена "Mind Control", развиваща използването за военни цели на LSD.
Но наистина не мога да коментирам резултатите му, тъй като не съм чел нищо за тях.



Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
слушате ли попфолк
« Отговор #89 -: Jun 02, 2007, 06:09 »
malone, относно синтетиката - не можеш да сравняваш директно LSD с мескалин като синтетичен <-> натурален наркотик. Просто самите вещества са си отделни, въпреки че спадат към една и съща група наркотици. Имам предвид, че не можеш да наречеш LSD "синтетичен мескалин", просто то не е. :)

Та както споменах, Гроф, както и други, са достигнали до много успешни резултати при използване на LSD в психиатрията. От резултатите, до които е достигнал, се оказва, че такъв тип терапия въздейства благотворно не само върху присхично билни хора, но има като цяло изцелителен и положителен ефект върху привидно здрави хора, като ги освобождава от подтискани в подсъзнанието травми, чрез повторното им изживяване (не припомняне, а именно изживяване) и тяхното преодоляване.

На Гроф в дадент момент му бива забранено да продължава опитите си с LSD [prohibition :)] и му се налага да открие други методи за постигане на същите ефекти. Започва да експериментира с определени техники на дишане (хипервентилация/хиповентилация) в комбинация с други духовни практики от различни краища на света. На практика се оказва, че (образно казано) там където можеш да стигнеш с LSD, можеш да стигнеш и без него. Въпросното "там" е същото "там", към което водят източните духовни практики (йога, медитация), практиките на американските индианци, африкански ритуали и т.н. Общо взето едва ли не всички култури по земята, освен тази на съвременната западна цивилизация, по един или друг начин за достигнали до такова състояние на съзнанието.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Нагоре
« назад напред »