Автор Тема: MDK - XP problems  (Прочетена 2027 пъти)

dihris

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 5
    • Профил
MDK - XP problems
« -: May 19, 2004, 23:28 »
На PC с инсталиран XP след инсталация на MDK-10 ми е невъзможно да вляза под XP.При опит ми дава конзола с мигащ курсор.Проблема не е от LILO както при по -горния пост.Т.к. след неуспешна борба форматирах MBR и всичко си остана по старому.
Проблема се появява за втори път на две различни PC с тази дистрибуция.При първия път след определени действия се скапа и фаттаблицат , но с Gpart всичко се оправи заедно с по-горния проблем.
Последно XP дяла беше форматиран и след започване на инсталация на XP--форматиране на дяла , и първо рестартиране след начално копиране на файловете дава грешка error loading operating system.
Ако някой знае как да оправя това нека помогне.
Активен

  • Гост
MDK - XP problems
« Отговор #1 -: May 19, 2004, 23:56 »
Бях чел, че по принцип тая грешка със зареждането на ВинХП  се оправя като в BIOS-а зададеш твърдия ти диск да се засича като LBA, а не автоматично засичане, аз лично не можах да го пробвам това, а другия проблем със error loading operating... аз си го оправих с low level format, дано да намериш  по-добър начин...а проблема с боотването на мандрейк го реших като при инсталацията му в експертен режим му задавам да инсталира лило в root дяла, а не в MBR, след това го добавям в лило-то на джентуу, което е на друг твърд диск...аве малко дърварско решение, ама върши работа.
А специално за тоя бъг с боот на ХП май се среща само при по-стари BIOS-и или по-скоро е свързан с resize-а на NTFS дялове който прави мандрейк автоматично, май там омазва partition tables, потърси в google за повече информация, там има доста неща по въпроса ...
Активен

dihris

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 5
    • Профил
MDK - XP problems
« Отговор #2 -: May 20, 2004, 00:13 »
Значи тва с LBA поне при мен не стана. Втората грешка е в следствие от първата т.к. след като не стана нищо с Gpart и с fdisk /mbr си помислих , 4е може би след нова инсталаця XP-to ще си оправи бозата , която е настанала.
Но както споменах след първоначално копиране на файловете и първи от трите рестарта на инсталацията не иска да зареди и изписва съответната грешка.
При reinstall на lilo.Пак си влизам в MDK където мога да w/r върху съответния дял на XP както и виждам какво първоначално е сложила инсталацията.
Дъното е на не повече от година така че мисля, че е някъв гаф с таблицата породен от MDK.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Sound problems.
Настройка на програми
yamahadrums 0 1361 Последна публикация Mar 19, 2005, 11:59
от yamahadrums
SuSE 9.3 Install Problems !?!
Настройка на програми
Fenut 25 6024 Последна публикация Apr 21, 2005, 12:01
от XaugyTuH
Problems with bittorrent
Настройка на програми
m0x 2 2011 Последна публикация Mar 07, 2006, 23:22
от sash
Dvd problems
Настройка на хардуер
deoplig 19 4861 Последна публикация Jun 30, 2007, 08:23
от deoplig
Iceweasel problems
Настройка на програми
antivirys 1 1993 Последна публикация Oct 16, 2011, 13:19
от antivirys