« Отговор #6 -: Nov 14, 2011, 14:26 »
преди две три години бях луд фен на фотошоп, но го ползвах като пиратски, защото не мога да си го позволя. вярно е, че е по професионален от гимп. повечето от нас използват нелицензирано копие на фотошоп. а който има много пари, нека си го купува. слязох на земята и не искам да давам мнение за нещо, което не съм купил, нито нямам намерение да купувам.
Казват, че ГИМП е за аматьори. Да, така е. Гимп е започнал своето начало от 1995 г. А ФШ от около 1990-1991 г. до сега. ФШ е със собственически код, и никой от нас не може да го променя, само тези, които са го програмирали. Гимп е с отворен код и всеки може да го добавя или допълва. на повечето от нас не им се иска да сваля плъгини за гимп, защото си е играчка и е така.
Аз минах от ФШ на ГИМП защото е свободен и никой няма да ми държи сметка, а за ФШ всеки би ме попитал дали съм го купил или не. аз не искам да споря с никого. всеки сам си избира. Но политиката на Адоби е да купуват ФШ пакета за да им се пълни джоба. Аз нямам пари и немога да си купя ФШ, ако го взема нелегално, ще забива. Естествено е, кракнатите копия на фотошоп, и уиндоус да забиват. Който има пари нека си купува легални версии и копия. Нека го прави с чувството за... всеки си знае как.