Автор Тема: Няколко въпроса за настройки на pfSense  (Прочетена 3668 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Преди не много време си сложих на виртуалка pfSense за рутер, а рутера ми тп-линк само за суич и така около 2 седмици, но после щото се наложи едни експерименти върху хардуера да правя и не ми беше удобно рутера да ми е във виртуалката и се върнах отново на конвенционалното си изпълнение и сега пак променям нещата, но проблем с асоциирането с dyndns.com и връзка от вън към вътрешната ми мрежа. Преди също докато го наглася доста бъраниках и в един момент и аз без да разбера се оправи и всичко си беше ток и жица, но сега не ще.
Нета ми идва по пппое, форварднал съм портове към за vnc и rdp към вътрешни компютри и от вътрешен компютър като избера в браузера ime.dyndns.info ми се отваря началната страница за вход в рутера и си влизам. Като избера ime.dyndns.info:5900 си влизам на компютъра към който е форварднат, но като отида с лаптопа на кафето за проба от външна връзка, изобщо не ми зарежда началната страница на рутера, нито пък ремоутните връзки.

Това поле на снимката, дето е мишката на него трябва да е май 255.255.255.255, а не 0.0.0.0, но не мога да намеря настройката.

Другия ми въпрос е, че в другото меню от снимката(RFC 2136) до не би да е възможност за настройка на различни dyndns или подобни към определен вътрешен интерфейс и да се избегне по този начин форвардването на портове.
Примерно ime1.dyndnds.info->192.168.1.100, ime2.dyndns.info->192.168.1.102 и т.н.!?
Активен