Здравейте,
Иска ми се малко да разширя темата (не само за форума, сайта и т.н.) а по-скоро в посока на темата за автори, плагиати и критици
Твърдото ми убеждение е че само автора има пълно право да променя, да разрешава промяна и т.н. на своите произведения (все пак той/тя е автора/твореца), добър или лош
Личното ми мнение е че критик става този, който няма способности да сътвори нещо сам, пък и така е по-лесно, нали
За истински критик признавам този, който вместо да критикува направи нещо алтернативно (свое произведение) и така покаже/каже каквото иска да сподели
Тук вмъквам и плагиатите (те са друг клон, но все са си
един вид крадци), за тях толкова
Пиша това защото напоследък забелязвам все по-често че някои хора (в голямо количество при това) се опитват да дават оценки и "експертни" мнения за неща които съвсем очевадно са напълно извън техния умствен и т.н. капацитет.
Като примери се сещам за това какво бил нарисувал Леонардо, от какво била болна Мона Лиза и ИИ който щял да довърши десетата симфония на Бетовен
Като нещо не им харесва да вземат да направят свое "творение", по-добро ако могат
PS:
https://www.chr.bg/istorii/art/naistina-li-betoven-e-bil-gluh-kogato-kompozira-muzikata-si/