Изчезващото бесепе може да направи мост между останалите пионки, герберасти и подметки, все пак бяха в коалиция с последните. За такъв американски вариант много писаха преди изборите по нета. Пък може и други да включат, ще видим. То бесепето само по себе си не им стига на гербавите.
4096, не знам, честно казано. Участвал съм по дела с технически експертизи- изследване на записи от видеокамери и други видеофайлове, единият от въпросите, който се поставя на експерта, е дали видеото/снимката са манипулирани. Не знам как технически, но очевидно има начин при изследване на файла, да се разбере дали е манипулиран, кога, или не. Предполагам, че и ИИ да пипне файла, пак има начин да се разбере, че е пипан, но само предполагам, не съм компетентен по тая техническата част.
П.П. От юридическата страна, решаващият въпрос ще бъде, дали файлът е пипнат така, че "актьорите" да изглеждат непълнолетни например, след като компа (или там техническия носител с файла) е иззет, или преди това. Ако файлът е бил на нечий комп, пипнат така, че да прилича на педофилски изпълнения, преди да дойдат киберяворите, то човекът е виновен, защото няма значение как е бил пипан файла - направен е да мяза на педофилски и оня си го е държал на компа, гледал си го е. И после му изземват компа. Но ако файла е пипнат след като е иззет, то значи някой "доброжелател" после го е преправил на педофилски, за да набута собственика на компа- който в такъв случай е невинен.
П.П.П. Така и така офтопика върви, то си е традиция в нашия форум..
Приказвал съм си с такива вещи лица- компютърджии (някой да не се обиди- нищо отрицателно не влагам в тая дума), докато чакаме да влезем за някое си дело с такива експертизи. Обикновено си бачкат по тяхната си специалност, но са вписани и като вещи лица към съответния окръжен съд. Малко си живеят в техния свят, но всички сме така, според това с какво си вадим хляба. Че един такъв пич, лафим в коридора на съда, докато чакаме, ми казва, че по някакво дело там спора бил кой влизал и кой не влизал в някаква си електронна поща, и той при изслушването си в съда, решил да обясни, че в тая поща е много лесно да влезе който си иска, с малко знания, предложил и да демонстрира от лаптоп с нет.. и вика: "Почнаха да ме гледат лошо страните, а съдията направо се облещи..". Та си поприказвахме и му казах, че да го обясни може, че е възможно, и как, но да го прави той в чужда поща, си е престъпление, достъп до чужда кореспонденция, че и пред съд. А експерта ми вика- "Ама то това уайтхакинг, нали, за да изясним напълно нещата.. но после разбрах, че отивам към НК-то..". Да де, ама уайтхакинга също отива в НК, обясних аз подробно от юридическата камбанария как е, както той ми обясняваше на мен достъпно неговите неща. Иначе са готини хора тия експерти, поне с които аз съм имал контакт. И винаги са учудени, че адвокат може да знае какво е линукс, че даже и да го ползва

П.П.П.П.
По темата :
https://dnes.dir.bg/politika/dvete-nay-golemi-formatsii-v-ns-gotvyat-obshti-zakonoproekti-iskat-konstitutsionno-mnozinstvoНе обсъждали темата за правителство, да видим какво ще излезе накрая.